Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A konzervatív nevelés visszaüt...

A konzervatív nevelés visszaüthet?

Figyelt kérdés

Nem aktuális csak kíváncsiság.

Ha lesz gyerekem akkor nem fogok neki sok dolgot megengedni pl az állandó bulizás züllés, ill. ha lány akk az összefekvést mindenkivel.

Nem fog pár évesen sem telefont kapni sem táblagépet sem xboxot.

Majd kap egy számítógépet 10 éves kora körül.

iPhonet sem fog kapni. Nem csak az ára miatt hanem mert ne kövesse már a birkanyájat. Nekem is volt de nem azért mert menő, hanem ez járt a csomaghoz amit akartam. Amúgy egy régebbi fajta volt az igaz, de nem nyűgözött le. Sőt...

Nem tartom magam egy nagy vallásosnak. De egy évben párszor kb 5x elmegyek a templomba. Oda a gyermekemet is fogom vinni ha megyek. Látom is h rengeteg szülő még 3gyerekkel is elmegy.

Meg kell egy gyereknek tanulnia h a szeretet nem az ha megkap minden kacatot, hanem a törődés, az odafigyelés a gondoskodás.

Amúgy a tesómék minden butaságot megvesznek a 1,5éves gyereknek holott azt nem érdekli. Ill nem akkor csapnak rá amikor megérdemelné, hanem amikor nem.

2016. jan. 2. 10:48
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
Informatikus és gépészmérnök gyerekeim vannak. Lekötözve se lehetett volna bent tartani őket a házban gyerekkorukban, most se jellemző rájuk a mértéktelen kockulás.
2016. jan. 3. 02:05
 42/49 anonim válasza:
100%

Sok ismerősöm most jött egyetemre. Tapasztalatból mondom, hogy szinte kivétel nélkül azok züllenek a leginkább most, hogy kiszabadultak otthonról akik szigorú, konzervatív nevelést kaptak. Szerintem a nevelésben is az arany középút a helyes irány.

20/f

2016. jan. 4. 01:11
 43/49 anonim ***** válasza:
96%

Tudod a baj a szélsőséges neveléssel van. Nem jó ha túl engedékeny vagy de az sem ha vasszigorral neveled.

Attól mert a gyerekedet templomba járatod, még nem lesz jobb ember, sokan ráadásul csak képmutatásból teszik ezt, azért hogy Manyi néni vagy Pista bá' ne szólja meg őket.

Nem az a legjobb szülő akinek az a fontos, hogy más mit mond, olyan, akinek semmi köze a családodhoz.

A lány nem, de a fiú összefekhet mindenkivel? És az is milyen felfogás hogy gyermekem és lányom? Na ez sokat elárul rólad, te is csak lenézed a nőket.

2016. jan. 4. 12:52
 44/49 anonim ***** válasza:
14%

"Ill. ha lány"

Ez nem tesz különbséget. A gyerek lehet lány is. Ha lány, akkor...

Ez pedig az utolsóról árul el sokat. Szövegértés........

Egy fiú nem tud qrválkodni. És a fiúk a buliban felszedett qrvákat szedik fel. Saját nőt keresni lusták.

Vagy az a baj, hogy a lányra jobban odafigyel?

(És a nőket pont a feministák nézik le.)

2016. jan. 4. 14:32
 45/49 anonim ***** válasza:
24%
Ha a fiú fekszik össze mindenkivel azért nem szólja meg a falu népe.
2016. jan. 4. 15:01
 46/49 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok, szóval ezt a buta korlátolt nevelést kell továbbadni, hogy a fiúkkal kivételeznek a lányoknak meg mindent megszabni, nyílván nem arról van szó, hogy mindent rá kell hagyni egy gyerekre, de a szélsősges tiltás is csak visszaüt. Az ilyen szülők miatt vannak tutyimutyi pasik, mert megszokták, hogy kiszolgálták őket egész életükben.
2016. jan. 4. 19:06
 47/49 anonim ***** válasza:
100%
Egy fiú nem tud qrválkodni valóban. De ha egy fiú/férfi fekszik le minden alkalommal mással akkor azért szinte megdícsérik, de ha egy nő teszi ezt akkor ő az országos qrva. Utálom a kettős mércét.
2016. jan. 4. 19:09
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

Én szinte teljesen ilyen szellemben nevelkedtem, kivéve a szeretetet, mert azt nem kaptam sokat, és a vallásosságot nálunk durvábban adagolták. Hetente templom, este ima, étkezés előtt ima, hittan, áhítat... És úgy kifejtem, amit tapasztaltam. :D Lehet, hosszú lesz, de hátha hasznát fogod venni.

Szóval van ez a "ne bulizzunk, ne legyenek kilengéseink, ne csináljuk azt, amit a kortársak, mert az csatlakozás a birkanyájhoz". Azok az ismerőseim, akik 13-14 éves korukban nyírattak maguknak valami szörnyű hajat stíluskeresés gyanánt, vagy komolytalanabbak voltak, vagy 15-16 évesen buliztak, vagy esetleg volt több barátjuk is, mostanra megtalálták a stílusukat, önmagukat, kiélték magukat és megkomolyodtak, én meg most kezdem el keresni magam és élni, amihez 19 évesen már kicsit öreg vagyok.

Azt amúgy megjegyzem, hogy nem minden buli olyan, hogy mindenki részegen bedrogozva fekszik össze mindenki mással az összehányt mosdókban... Ha valaki úgy van nevelve, és többre becsüli magát ennél, akkor nem is fog ilyet csinálni.

A kütyük meg szerintem nem valók annyira az ördögtől, csomó játékot, hasznos dolgot, játékosan tanulós programot lehet rajta találni, vagy esetleg vannak rajta olyan programok, amik az egész családnak kikapcsolódást nyújtanak. Persze ezzel nem azt mondom, hogy hagyd, hogy a technika nevelje a gyereket, csak annyit, hogy azért lehet az néha hasznos is. Sajátot meg szerintem akkor érdemes venni, amikor szüksége lesz rá, pl. ha elkezd valamilyen edzésre járni, ahonnan későn ér haza, jó, ha tud szólni. Vagy kinövi a család a gépet, ha többet kell böngésznie a gépen házik miatt, esetleg a barátaival akar rajta beszélgetni.

A vallást mindenképpen úgy csináljátok, hogy legyen őszinte. Nekem ez is inkább kényszerítve volt, hetente templom, étkezés előtt és este ima, hittanok, áhítatok, nonstop engedelmeskedjek, de az elfogadás és a szeretet valahogy hiányzott... Úgyhogy fontosnak tartom, hogy ha eljáratnád a gyereket templomba évi 5-ször, akkor otthon az év többi napjában is szeressétek egymást, és Istent se úgy állítsd be, mint valami gonosz zsarnokot, aki bármikor kinyírhatná, hanem mint egy olyan valakit, aki szereti őt és a legjobbat akarja neki.

A szeretetet pedig teljes mértékben pártolom, azzal teszed a legtöbbet azért, hogy a gyerek egészséges felnőtt legyen. :)

Bocsi, hogy ilyen "rövid" voltam! :)

2016. jan. 12. 21:27
 49/49 anonim ***** válasza:
100%
Hát, Kérdező, nem akarlak elkeseríteni, de ha lesz pl. egy olyan gyereked, mint amilyen én voltam, akkor a hajadra kenheted majd a nevelési elveidet. Anyukám ugyanígy gondolkozott, hogy egy csomó mindent nem engedett, mert hogy ő majd "jól nevel" engem...ennek az lett az eredménye, hogy kamaszkoromban semmiféle bizalmas kapcsolat nem volt közöttünk, a sulit végig lógtam, hazudoztam, csavarogtam és buliztam csak azért is, 18 évesen pedig egyetem helyett azonnal elkezdtem dolgozni, hogy kikerüljek otthonról.Anya nem tudott szinte semmit az életemről, a jó nevelés ellenére ugyanúgy belekerültem drogos ügyekbe, túl korai szexbe, viharos kapcsolatokba, mintha mindent megengedett volna.aztán 25 éves korom után normalizálódott a helyzet, tanulok, dolgozom, sínre került az életem. tehát minden rendbejött végül, de azt megfogadtam, hogy én nem fogom tiltani a gyerekemet sem a bulizástól, sem a fiúktól, mert úgysincs értelme, ha akarja úgyis megcsinálja, csak a mi kapcsolatunk megy tönkre legfeljebb. Ennél a mindenáron erkölcsös életre nevelni való akarásnál sokkal fontosabb szerintem, hogy egy kamasz gyerek tudja, hogy bizalommal lehet a szülei iránt mindig, minden témában, bármit megkérdezhet tőlük és segítenek. Ez az iphonos dolog is egy hülyeség sztem, nyilván nem kell elkényeztetni, de ha megteheted h valamit megvegyél neki, akkor vedd meg.haladni kell sajnos a korral, mondom ezt úgy h én is ellenzem a kütyüket meg a túlzásba vitt digitalizációt, de sajnos ez a jövő és ez ellen nem tudsz mit tenni.A templomról meg annyit, h én is szoktam járni, hiszek is, anno nekünk is kötelező volt minden vasárnap.akkor ki nem állhattam, tök unalmas volt, stb.aztán idővel erre is megértem. viszont szerintem a kötelezővé tett templomba járásnál sokkal fontosabb, hogy a gyerek tudja h van egy összetartó családja, a szülők szeretik őt és egymást és számíthatnak egymásra.nekem még nincs gyerekem, de sztem én ezt a templomos dolgot is úgy fogom csinálni, hogy viszem magammal, és ő mehet a kicsikhez a játékos kis foglalkozásra, ahol bibliai történeteket mesélnek nekik, játszanak, hittant tanulnak stb. játékos formában, mert az biztos pozitív élmény lesz majd neki.nem fogom rákényszeríteni, hogy ott üljön a felnőttek között a jéghideg templomban és hallgassa a prédikációt amiből egy kukkot sem ért.
2016. jan. 13. 11:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!