A konzervatív nevelés visszaüthet?
Nem aktuális csak kíváncsiság.
Ha lesz gyerekem akkor nem fogok neki sok dolgot megengedni pl az állandó bulizás züllés, ill. ha lány akk az összefekvést mindenkivel.
Nem fog pár évesen sem telefont kapni sem táblagépet sem xboxot.
Majd kap egy számítógépet 10 éves kora körül.
iPhonet sem fog kapni. Nem csak az ára miatt hanem mert ne kövesse már a birkanyájat. Nekem is volt de nem azért mert menő, hanem ez járt a csomaghoz amit akartam. Amúgy egy régebbi fajta volt az igaz, de nem nyűgözött le. Sőt...
Nem tartom magam egy nagy vallásosnak. De egy évben párszor kb 5x elmegyek a templomba. Oda a gyermekemet is fogom vinni ha megyek. Látom is h rengeteg szülő még 3gyerekkel is elmegy.
Meg kell egy gyereknek tanulnia h a szeretet nem az ha megkap minden kacatot, hanem a törődés, az odafigyelés a gondoskodás.
Amúgy a tesómék minden butaságot megvesznek a 1,5éves gyereknek holott azt nem érdekli. Ill nem akkor csapnak rá amikor megérdemelné, hanem amikor nem.
Igen, visszauthet.
Haladni kell a korral es a technologiaval is. Nem kell ezekre ordogtol valo dolgokkent tekeinteni. A templomba jarast is hulyesegnek gondolom ilyen modon. Nem attol leszel rendes, becsuletes ember, kovetendo pelda a gyerek szamara, hogy evente 5x lat egy templomot belulrol. A tetteidben kell megmutatkoznia a peldazatnak.
Aki tiltva nevel, hazudni tanit..
jajj már megint ez a tiltva nevelős szlogen, már hiányzott. Régen voltál erre kedves utolsó, nem volt neted? Mert régebben ezt naponta odaírtad valahova.
Ha neked az a jó, kényeztesd el a gyereked, vegyél neki 3 évesen iphone 6s-t, de ne szóld le azt, aki valódi értékeket akar a gyerekének adni.
"még az osztályfőnök is nagyon furán nézett rám, és mondta, hogy mégis milyen ember az akinek nincs mobilja."
hát elég gáz egy osztályfőnököd van... az én gyerekem is ezt mondaná, mert a telefonom az esetek 90%-ában ki van kapcsolva, egyszerűen introvertált vagyok (ma van a világnapunk, lol) és rühellem, ha bármikor rám törhetnek...
"Ha lesz gyerekem akkor nem fogok neki sok dolgot megengedni pl az állandó bulizás züllés, ill. ha lány akk az összefekvést mindenkivel. " A bulizás, züllés, összefekvés fűvel-fával nem az által lesz kiküszöbölhető, hogy megtiltod, hanem egy komplex nevelési folyamat eredménye, amiben a legnagyobb szerepe a szülői példamutatásnak van. Lehet évente 5* templomba járni (ez egyébként nagyjából annyi, mint halottnak a szenteltvíz), órákat prédikálni a gyereknek a kívánatos erényekről, ha azt látja, hogy anyu gondosan törölgeti a kínos üziket a telefonjáról, apu meg 4-5 társkereső oldalon lóg órákat, és hetente 3* "túlórázik." Hétvégén meg vagy részeg, vagy másnapos, örökös a veszekedés stb, stb...
"Nem fog pár évesen sem telefont kapni sem táblagépet sem xboxot. "
A digitális korszakban nem elutasítani kell az újdonságokat, hanem megtanítani a gyereket a célszerű használatára. Ehhez persze az kell, ha a szülők is felveszik a fordulatszámot, nem ördögi masinát látnak a táblagépben, mint az ipari forradalom idején az akkori begyöpösödöttek a gőzmozdonyban.
"Meg kell egy gyereknek tanulnia h a szeretet nem az ha megkap minden kacatot, hanem a törődés, az odafigyelés a gondoskodás. " A gyerek azt fogja megismerni értékként, amit a szülei, a családja is annak tartanak. Ha güriznek másod-, harmadállásban is a lapostévéért, a trendibb autóért, az ég tudja, miért, a családi beszélgetés folyamatosan a pénz körül forog, kinek mennyije van, vajon hogy jutott hozzá, mért vesz a gyerekének ezt meg azt, és nem a gyerek problémáiról, örömeiről, elképzeléseiről, akkor nem a törődést és odafigyelést fogja értékként kapni.
"Ill nem akkor csapnak rá amikor megérdemelné, hanem amikor nem."
Ez a mondat egyenesen ijesztő. Hogyan lehet megütni egy másfél éves gyereket? Nagyobbat sem, semmi értelme, sőt, de egy épp csak totyogó babát?! Ha szerinted csak az időzítés a probléma ebben, akkor inkább ne szülj gyereket.
Én nem is gondoltam arra, hogy a csapnak rá fizikai bántalmazást jelent a kérdésben, én arra gondoltam, hogy akkor szólnak rá.
Ez esetben egyetértek az utolsó kettővel.
Az én szüleim sose vettek jó gépet, én meg gyerekként nagyon rá voltam kattanva a számítógépes játékokra, és folyamatosan csak sóvárogtam utánuk, de sose tudtam modern játékokkal játszani. Most, 24 évesen vettem egy gépet 250 ezer forintért, és minden játékot unok. Nekem ebből az a tanulság, hogy inkább megadok a gyerekemnek olyan dolgokat, amik után sóvárog, minthogy 10 év után sóvárgás után jöjjön rá, hogy vannak izgalmasabb hobbik is.
Mindemellett mindenkinek kell valami hobbi, az se baj, ha csak egész nap kockul. Abból is kilehet alakítani valamiféle életet, például mérnökinformatikusok általában nem azokból lesznek, akiknek a foci meg a buli volt a hobbijuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!