Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők titeket érdekelne,...

Szülők titeket érdekelne, hogy miért sír a kamasz gyereketek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Először is Boldog új évet mindenkinek!

A problémám az, hogy nem tudom anyát miért nem érdekli, hogy mi bajom van. Régebben azt hittem, hogy szimplán nem veszi észre hogyha sírtam, de ez akkor lett furcsa amikor bejött a szobámba miközben könnyes volt az arcom és éppen akkor töröltem le és nem szólt semmit vagy egyszer például testvéremnek mondta hogy sírtam miközben nagyon rossz a tesómmal a kapcsolatom. Alapból nem vagyok sírós, néha eltörik a mécses, de különösebben nem vagyok érzékeny, viszont tegnap nagyon sírtam. De tényleg ott már minden volt, nem fojtottam vissza. Én úgy tudtam, hogy zenét hallgat ezért nem fogja hallani, de két óra múlva írt nekem facebookon, hogy fel a fejjel. Alapból nem szoktunk ott üzenni egymással. Elég rosszul esik, hogy igazából tud róla, de nem érdekli, hogy mi bajom van. Szülők titeket érdekelne?

2016. jan. 1. 16:27
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Szia! Én is hasonló helyzetben vagyok. Én sem szoktam sokat sírni, csak akkor ha már komolyan nagy a baj és már fogalmam sincs, hogy mit csináljak, hogyan döntsek. Az én szüleim is gyakran látnak sírni, mégis mindig elintézik egy legyintéssel, hogy ah..úgyis csak valami gyerekes hülyeség miatt sírok, amivel felnőttnek nem érdemes foglalkozni..Ja, jó párszor azt is megkaptam, hogy azért sírok mert még csak gyerek vagyok és majd átmegy ez..17/L
2016. jan. 3. 12:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Hadd közelítsem meg másik oldalról. Én eléggé érzékeny típus vagyok, gyakran elsírom magam, a legkülönfélébb helyeken, a legkülönfélébb időpontokban. Én például ilyenkor nem szeretem ha felhívják rá a figyelmet, vagy tegyenek úgy, mintha nem láttak volna semmit, vagy pedig adjanak egy zsepit, és simogassák meg a karomat. De ha odajönnek hozzám, nem fogom tudni abbahagyni.

Magamból kiindulva én is ilyen vagyok. Mivel anyud nem szokott sírni látni, lehet, hogy arra gondolt, hogy szégyelled, hogy sírsz. Azzal, hogy rád írt facebookon, lehet, hogy egy kis "magánszférát" akart neked biztosítani, és lehet, hogy ha bementél volna hozzá, meghallgatott volna.

Én is ilyen vagyok. Ha látom, hogy valaki sír, megsimogatom, adok neki zsepit, és megkérdezem, hogy akar-e róla beszélni. Ha nem, akkor magára hagyom, esetleg megölelem, és hagyom, hogy összeszedje magát. Ha akar róla bezsélni, akkor meghallgatom.

2016. jan. 4. 17:54
 13/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Lehet, hogy ezt mások bunkóságnak tartják, de én ezzel mindig azt próbálom üzenni: "Látom, hogy sírsz, de nem akarok erőszakoskodni, de ha akarsz róla beszélni, itt vagyok."
2016. jan. 4. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!