Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mégis hogy döntsek arról,...

Mégis hogy döntsek arról, hogy megtartsam-e a babánkat, vagy sem? Erről hogy dönthet egy nő?

Figyelt kérdés

A gonoszkodó válaszok nem érdekelnek, szóval aki csak vitázni és provokálni szeretne, azt kérem, hogy tegye meg máshol. Köszönöm!

Tegnap megtudtam, hogy terhes vagyok, hétfőn tudok leghamarabb az orvosomhoz menni (nincs az országban). Elmondtam a barátomnak, ő nagyon szeretné a babát... Tény, hogy anyagilag nem lenne akadálya, megvan a biztonság, semmi hitel, de fiatalok vagyunk.

Én most lettem 20 éves, Ő 21.

Szeretné a picit, én mégis bizonytalan vagyok, túlságosan is. Nem miatta, mert együtt vagyunk 6 éve. Csak félek, hogy nem lennék jó anya. Tudom, hogy ez nem az életünk végét jelenti és hogy nem kell azért elhanyagolt, mackónacis nőnek lennem, mert anyuka leszek. De mi lesz, ha nem alakul ki az anyai szeretet, vagy megbánom a dolgot?

Van egy jó barátnőm, ő 25 éves és már van két gyereke, akiket imád és nagyon jó anya, pedig senki nem nézné ki belőle, hogy akár tudja, hogy kell megfogni egy kisbabát. Szóval látom ezt az oldalt is, hogy össze lehet egyeztetni a fiatalos, bulizós életet egy "babás" életmóddal, de közben ott van az is, ahogy én felnőttem. Vagy a nagyszüleimmel voltam, vagy bébiszitterrel, vagy a barátnőimmel és a szüleikkel. Jó a kapcsolatom anyukámmal most, hogy felnőttem, de gyerekkoromban sosem volt ott...

Annyira nem tudom, hogy mit csináljak. És közben nehéz, mert ő csak a mi babánk...

2015. dec. 25. 15:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
44%

Én is megtartanám, 25 évesen szültem 8 év kapcsolat 1 év házasság után. Annyi külömbség volt a 20 éves meg a 25 között, hogy 25 évesen volt házunk.

Nyilván te ismered a kapcsolatot, de szólok, ha most elveteted akkor a gyerek apját is kukába dobod, mert a kapcsolat teljesen tönkremegy.

Csak azért ne vetess el egy gyereket , mert azt hiszed nem leszel jó anya. Mindenki megijed az elején...aztán mégis megy mint a karikacsapás.

Másokkal meg nem kell foglalkozni. Aki azt hiszi , hogy gyereket csak karrier , sok pénz meg kocsi melett lehet szülni az sose lesz boldog mert tárgyaktól függ az élete..és sose lesz meg az összes tárgy és amúgy sem ők élik az életed.

Egyesek fel sem fogják hogy gyilkosságot javasolnak, végülis mit számít nekik, bezárják a lapot aztán mennek nézni hogy elégítsék ki a megkeseredett lelküket a társas magányukban.

2015. dec. 25. 17:11
 12/22 anonim ***** válasza:
70%
Persze utolsó, mert ha te bezárod a lapot, utána még írsz a kérdezőnek és felajánlod neki, hogy hívhat téged segítségnek, ha mégsem sikerül megszeretnie a gyereket, vagy a párja otthogyja, vagy akármi, de majd rád számíthat a bajban, ugye ^ ^
2015. dec. 25. 17:18
 13/22 anonim ***** válasza:
66%

20 évesen, még félig gyerekfejjel ennek nem igazán fogod fel a súlyát szerintem.

Te azt írod, megvan az anyagi biztonság, nincs hitel, de hogyan? Akkor hol éltek együtt? Dolgoztok mindketten? Kapsz majd gyedet?

És ami a legfontosabb: TE vágysz a gyerekre? Ne azon gondolkodj, hogy megoldanád-e, hanem hogy AKAROD-E! Illetve megbízható ember az élettársad? Milyen a kapcsolatotok amúgy?

Ha ezekre mind pozitív választ tudsz adni, akkor azt mondom tartsd meg. Ha 1-2-nél kétségek merülnek fel, akkor ilyen fiatalon az abortusz lenne a jó megoldás.

2015. dec. 25. 17:31
 14/22 anonim ***** válasza:
76%

Én nem fogom megmondani, mit tegyél, de ha csak az anyai szeretet miatt aggódsz... :D Még tervezett gyermeknél, a várandósság végén is felmerülhet ilyesmi egy nőben, ez még nem jelent semmit. Persze, hogy nem tudod előre, hogy mi lesz és a gyermekkorod miatt érthető, hogy ez kényesebb pont nálad, jobban eszedbe jut, hogy mi lesz, ha...

De ha nem vagy a baba ellen (szóval nem az van, hogy tudod, hogy nem akarsz gyereket, most semmiképp, teher és szenvedés már a gondolata is - a leírásodból semmi ilyen nem jött le, az aggodalomról pedig már értekeztem) s megvannak a feltételek, akkor csak eme aggodalmadat nem érzem elég oknak az abortuszhoz. Persze a teljes képet illetve az érzéseid fokát te magad érzed.

2015. dec. 25. 18:08
 15/22 anonim ***** válasza:
88%

Mégis kinek kéne döntenie, ha nem neked?

20 éves vagy, de teljesen gyermeki a gondolkodásod. A felelősségvállalásról szagod sincsen. 14 éves korod óta jársz ezzel a pasival, azaz nyílván ő az első. Soha nem is tapasztalatd meg az élet sokszínűségét. KOrai zárásba akarsz kerülni, azaz meg sem próbálsz másként élni, mint a szüleid.

És most azt várod el, hogy MI döntsünk helyetted, hogy elvetesd vagy sem a gyerekedet, vagy azt várod, hogy mi mondjuk meg a pasidnak, hogy igenis, mondja neked, hogy szülj. Nem érzed, hogy ez mekkora gáz?

Szerintem ne szülj. Nagyon, de nagyon éretlen ember vagy, és ha most megszülöd a kölyköt, később fog fájni és hiányozni az elveszett/elvett fiatalságod.

2015. dec. 25. 18:42
 16/22 anonim ***** válasza:
74%

ja 20 évesen nincsenek anyagi problémáid...

a babázást meg a bulizást össze lehet egyeztetni....

gyerekvállalás helyet elöször ébredj fel az álomvilágból

2015. dec. 25. 19:18
 17/22 anonim ***** válasza:
59%
Első gyereknel sokan érzik ezt, én 36 Évesen szültem de ugyanezt. Éreztem . Bele lehet rázódni.
2015. dec. 25. 21:18
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Ja persze, bulizást és a babázást összeegyeztetni... igen, pont úgy lehet, ahogy itt pár "anyuka" az oldalon: lepasszolva úton útfélen a párhetes gyereket, folyton kibújva a felelősség alól, a gyerek pedig jobban fog kötődni a nagyihoz, bébisintérhez, mint a saját anyjához. TE magad írod, hogy tudod, hogy milyen "remek" ez a gyereknek, és mégis felmerül benned?

NEM, nem lehet összeegyeztetni a bulizást a gyerekkel. A gyerek lemondással jár, minimum az első 1-2 év a teljes feladásról. Persze ez nem jelenti hogy soha többé nem szórakozhatsz, de ha azt hiszed, hogy a régi életedet egy az egyben megtarthatod, hát igencsak el vagy tévedve.

(Az pedig aki a párhetes mellől elvágyódik, remek példa arra, hogy miért nem kéne gyerekfejjel gyereket.)

2015. dec. 26. 12:28
 19/22 A kérdező kommentje:

De összelehet. Itt van előttem a példa, az egyik legjobb barátnőm. Van két pici gyereke, mégis van normális társasági élete, szóval össze lehet ezt szervezni, nem kell évekre bezárkózni.

Döntöttem, a baba marad. :)

2015. dec. 26. 16:55
 20/22 anonim ***** válasza:

szegény gyerek, már megoldandó probléma, de a felelős felnőtt anyuka dafke bevállalja, hogy megmutassa, hogy milyen f.a csaj, neki minden megy majd ahelyett, hogy a gyerek érdekeit tartaná szem előtt

mekkora poén lesz már amikor a partiszerkót hányja tejjel (bocs, tápszerrel, mert az ilyen meg se próbálja, nehogy ne tudja lepasszolni aztán) telibe, mert nem akart az "anyja" "mackónacis nő" lenni :D

az ilyen "anyának" játékbaba kéne, aki nem tudja felfogni, hogy nem csak két véglet létezik, nem csak az, hogy a gyerekhez kötöm magam és feladok mindent és az, hogy ragaszkodok a régi életemhez a gyerek ellenében is

2015. dec. 27. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!