Hogy kérjem meg az anyukámat, hogy ne szóljon bele abba, hogy neveljük a babánkat, hová megyünk vele, stb?
Nem szeretném, hogy sértődés legyen ebből nálunk.
Azt mondja, hogy mi a vőlegényemmel még fiatalok vagyunk és nem vagyunk érettek egy babához, de nekünk jó úgy minden, ahogy mi csináljuk. Meg a 3 legjobb barátnőmnek is nemrég lettek babáik, az anyósomnak van egy 4 éves lánya, így Ő jobban tud segíteni, az ő felfogása szimpatikusabb is. Szóval nem vagyok tök egyedül, van kit felhívnom, ha bizonytalan vagyok esetleg.
De anyukám már azon is kibukott, hogy nem akartunk Magyarországon lenni az első 2 hónapban és mondtam, hogy felesleges egész nyárra idejönnie, jól megvagyunk.
Miért is? Így legalább nem vagyok egyedül, tudok másokkal is beszélgetni a babás témákról és nem azokat untatom vele, akiket ez nem annyira érdekel.
De köszönöm Első, hogy a kérdésemre válaszoltál.
Hol írtam én ilyet?
Azt arra írtam, hogy tőlük is bármikor kérhetek tanácsot. De amúgy, te normális választ nem tudsz írni? Csak offolni? Mert akkor egyszerűbb, ha töröltetem innen a válaszaidat.
Akkor nekem miért mondta azt az anyám, hogy fogalmam sincs arról, hogy kell gyereket nevelni?
Biztosan a jó szándék vezérelte.
Nem akar anyukád rosszat, pusztán rosszul fejezi ki magát és nyomulósnak és túlaggódónak hat. Nem nagyon tudsz más csinálni, mint röviden, tömören, határozottan, ugyanakkor tisztelettudóan elmondod, hogy immáron a babát érintő kérdésekben Ti döntötök. Biztosítsd arról, hogy tudjátok mit csináltok és felelősségteljesen jártok el minden dologban. Ha szükség van rá és a segítségére, szólni fogtok neki, ha felmerül bennetek kérdés, a barátnőid mellett őt is meg fogod kérdezni.
Ennyi és nem több. Ebből értenie kell(ene).
Inkább hallgass rájuk.
Annak nem való gyerek, aki azért akar, mert a 3 legjobb barcsinőcikéjének (baránőjének) is lett babucikája meg pocaklakója... te jó ég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!