Hogy kérjem meg az anyukámat, hogy ne szóljon bele abba, hogy neveljük a babánkat, hová megyünk vele, stb?
Nem szeretném, hogy sértődés legyen ebből nálunk.
Azt mondja, hogy mi a vőlegényemmel még fiatalok vagyunk és nem vagyunk érettek egy babához, de nekünk jó úgy minden, ahogy mi csináljuk. Meg a 3 legjobb barátnőmnek is nemrég lettek babáik, az anyósomnak van egy 4 éves lánya, így Ő jobban tud segíteni, az ő felfogása szimpatikusabb is. Szóval nem vagyok tök egyedül, van kit felhívnom, ha bizonytalan vagyok esetleg.
De anyukám már azon is kibukott, hogy nem akartunk Magyarországon lenni az első 2 hónapban és mondtam, hogy felesleges egész nyárra idejönnie, jól megvagyunk.
Megártott nektek a meleg? :O
Elhiszem, h kibukott, mert szeretné látni az unokáját. Ez tök érthető.
Egy csomó minden máshogy van, mint 20 éve volt, sőt... Nekem 10 hós a kicsi, 3 éves a nagy, de ez alatt az idő alatt is változott egy csomó minden. Ami aktuális probléma, kérdés, azt szerintem jól meg lehet beszélni a barátnőkkel - nekem is 2 barátnőmnek vannak pici gyerekei és sokat segítünk egymásnak, tanácsot kérünk, megbeszéljük az aktuális dolgokat, stb stb.
20 hónap van a 2 gyerek em között, de van, amit meg kellett kérdeznem, meg kellett néznem, mert nem voltam benne biztos. Akkor egy nagyszülő a 20 évvel ezelőtti tapasztalatával hol van?
Meg vannak ugye az olyanok, akik azt mondják: márpedig a nagyszülő dolga az, h mindent megengedjen az unokának. Ahhha...anyuka meg szív vele. Anyósom is ilyen.
És igen, van olyan, h A módon akarná nevelni a mama a gyereket, a szülő meg B módon. És ki dönt? A szülő.
Bocs... ha kicsit csapongó voltam. :)
Szerintem szépen nyugodtan beszéld meg anyukáddal, hogy a ti gyereketek és meg tudjátok oldani a dolgokat, szívesen veszed, ha segíteni akar, de ti döntötök mindenben.
Esküszöm, én nem értek pár válaszadót.
Hol írtam azt, hogy azért akartam babát, mert a barátnőimnek is lett???
"az anyósomnak van egy 4 éves lánya, így Ő jobban tud segíteni"
Hát, azért anyukád is felnevelt egy gyereket, szóval nem hiszem, hogy anyósod jobban ért hozzá :) (az persze érthető, ha a felfogása szimpibb). Nem értem ezt a "csomó minden változott"-at, az emberiség évezredek óta nevel gyereket, miért pont az elmúlt húsz év lenne más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!