Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondják, hogy mindenki...

Miért mondják, hogy mindenki a maga szerencséjének kovácsa, mikor a szülői minta határoz el mindent?

Figyelt kérdés

Ha egy gyerek azt látja otthon, hogy a szülei dolgoznak (nem kell, hogy vállalkozóként, de dolgoznak), kiegyensúlyozottak, értelmesek, és lehet hozzájuk fordulni, sokkal jobban szocializálódik. Ha megerősítik benne, hogy ő igenis jó, akkor el fogja hinni.

Vannak ilyen ismerőseim. Volt, akinél elváltak a szülők ugyan, de az anya/apa olyan jó munkát végzett, hogy a gyerek képességein felül tudott teljesíteni.

Máshol az apuka elhagyta a családot, és az anyuka pénzes pasit fogott ki, így a kislány luxusban élt. Felnőve ő is így biztosította be magát, és luxusban él.

De mi lesz azokkal, akik pszichikailag nem ép szülők közt nőnek fel?

Csak egy kis saját példa. Nincs a családunkban, aki ne járta volna meg a zárt osztályt, ne lenne alkohol vagy drogfüggő, ne lett volna öngyilkossági kísérlete...A szüleim többet nem dolgoztak, mint igen, anyukám gyógyszerfüggő bő 12 éve...Otthon csak azt láttam, hogy marták egymást a szüleim, és mindig oda lyukadtak ki, hogy minek születtem meg, ez mind miattam van.

A szemem láttára vitte el anyukámat a gyors mentő a pszichiátriára, alig voltam 11 éves.

Egész életem azzal telt, hogy önfejlesztés, problémafelismerés, tudatosan máshogy alakítani mindent, de a végén mégis mindig ugyanott kötök ki, csak közben lefutottam még pár felesleges kört.

Már iskolában kinéztek emiatt, és rengetegszer megkaptam, hogy "Na, hol az anyukád? vagy "Hol a szüleid?" (apu nem törődött velünk)

Szóval, nem érzem, hogy egyelő esélyekkel indulnék másokhoz képest, hiába folyik még a csapból is ez.

2015. dec. 21. 16:53
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nem értem mit prédikálsz nem neked írtam. Esetleg magadra vetted?

A válaszodból adódóan nem nehéz kitalálni ki lehet kettőnk közül megkeseredettebb.

A rendes férjes asszonykának pedig respect amiért legalább normálisan reagált a nem túl jó kedvemben írt véleményemre. Bocsánat, és sok sikert, boldogságot kívánok az életben! :)

2015. dec. 22. 11:12
 22/24 anonim ***** válasza:

Senki sem indul egyenlő esélyekkel, de mindenkinek megvan rá az esélye, hogy előrébb jusson az életben.

Anyukám közmunkás, édesapám pedig gyári munkás. Kezdetben teljesen elzüllöttem, de az Isten tudja, hogy miért, elkezdett zavarni, hogy belőlem nem lesz semmi. Csak bele kellett gondolnom abba, hogy mit akarok és ahol most tartok, abból el tudok-e oda jutni. Nem tudtam volna. Iskolát váltottam, barátokat váltottam, elkezdtem az egész életemet másként élni. Pénzzel soha nem tudtak támogatni, 18 szülinapomra az ajándék egy hamburger volt, míg mások nyaralást kaptam meg koncertjegyeket, de kit érdekel? Jelenleg mérnöknek tanulok, úgy ahogy sínen vagyok, de a lényeg, hogyha maradok olyan, mint amiben felnőttem, akkor ott tartanék ,mint a régi haverok:

22 évesen 12 óra aprópénzért, a lányoknak meg már befigyel a második gyerek...és persze a pénztelenség.

Akarat kérdése. Vagy inkább igény kérdése. Van-e igényed többre, mint a szüleidnek vagy nincs?

Mert ha van, akkor tudod, hogy változnod kell.

2015. dec. 22. 12:51
 23/24 anonim ***** válasza:
21es...megelepő reagálás ezen az oldalon..így tovább :)
2015. dec. 22. 12:54
 24/24 anonim ***** válasza:
Nyilván nem egyenlőek az esélyek, ha ezt az aktuális életet nézzük. Én úgy gondolom, mindenki azért születik le ide, hogy tanuljon, és ehhez olyan feladatokat kap az élettől, amik az ő aktuális tananyagai.Nem az a dolgunk, hogy jól elszórakozzunk, és bőségben, gond nélkül éldegéljünk. Akiknek látszólag jobb sora van, ugyanúgy megvan a saját tanulnivalója, csak azt kívülről nehezebb meglátni, mert könnyű leragadni a külsőségeknél, az egós összehasonlításnál. Nem visz előre, ha azzal foglalkozol a másiknak jobb-e, könnyebb-e. Azzal kell foglalkozni ami a te kihívásod ebben az életben, amiben te tudsz fejlődni. És ha sikeresen kijárod az aktuális "osztályt", akkor új feladatot fogsz kapni. Az persze nem biztos, hogy jobban fog tetszeni,mint a mostani, de lehet hogy kívülről könnyebbnek tűnik majd.
2015. dec. 22. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!