Így kell leélnem az egész életemet? Nem enged meg Anyám semmit. (Többi lent) 14/F
Most lesz ugye karácsony is. Szilveszterkor nem mehetek sehova, senkihez. Elég sok minden történt velem, én ilyen különc féle ember vagyok. Az osztályomban is mondjuk úgy, hogy kívülálló vagyok. Persze vannak haverjaim, egyelőre... Abból is csak 3-4 ember. 1 éve volt szerelmi problémám is, azóta még mindig kísért ez, és már a szerelemben sem tudok hinni. Kizárom magam az osztály dolgaiból, holnap se megyek osztálykarácsonyra. Még is, délután, meg hétvégén sem talizhatok senkivel. Anyám nem bízik bennem. TUDOM, NEM MEGOLDÁS, de elkezdtem cigizni, hogy elvonja a figyelmemet a sok dologról. Nyáron is csak itthon ültem és 0-24 gépeztem. Egyre kevesebb önbizalmam van. A szüleim ovis koromban elváltak. Gondolták olyan vagyok mint a többi gyerek, és nem fogom felfogni az egészet. Furcsán hangzik, de attól még hogy rossz tanuló vagyok, több eszem van mint másnak. Nem egoizmus, de én többre tartom magam, mint a többiek engem. Sz*r tanuló vagyok = intelligens vagyok. Én mindenre emlékszem a gyerekkoromból. Többnyire erre is. Idén Apuval amikor egyszer beszéltünk, felhozta ezt a témát, hogy mire emlékszem stb. Na térjünk vissza.. A lényeg annyi, hogy már nem hiszek semmiben, valószínűleg egyedül halok meg, itthon (annak ellenére hogy még CSAK 14 éves vagyok) vagyok minden egyes nap. Tanulni tanulok, megcsinálok mindent. Tudom, ezért jönnek a leszólások, de nekem az RTM /RealTrillMusic/ a mindenem. Anyám ezt is leszólja, hogy agymosózene. De mert az, amit ő hallgat, az a legjobb.. (Fck logic) Ez az ami fent tart. Régebben karcolgattam is magam, ittam is. Egyszerűen nem tudok mit csinálni. Be vagyok zárva minden egyes nap, a születésemtől fogva. Csodálkozik, hogy alig vannak haverjaim, mert hogy kivonom magam mindenből. Pont az anyám az, aki nem hagyja, hogy elmenjek ismerkedni. Persze ez valahol érthető is, mert már nem annyira bízik bennem, és mindig azzal jön, hogy majd elmegyek cigizni a pár haverommal. A héten elkezdte, hogy azért nem eszem meg a kajámat amit berak, mert csajozok szünetben. Pont hogy nem. Ő nem hisz nekem el semmit. Most lesz a felvételi is. Szünetekben is azt a fos tantárgyat kell átnéznem, hogy legalább ne 1-est kapjak, és közben enni nem tudok + néha beszélgetek is. Egyáltalán nem vagyok a csajozós típus, maximum fb-n intézem el ezeket. Már nem tudok mit kezdeni az életemmel. Tanulni, olvasni nem szeretek.
Soha senkinek nem mondom el a problémáimat. Szüleimnek meg végképp nem. Max 1 haveromnak, aki meg is érti, mert ő is hasonló cipőben jár, de mégis jobb a helyzete. Pszichológus sem jöhet szóba. Álmaim persze vannak, de az még messze van. (Jó munka, kocsi, külföldre utazás, aztán itthon házat venni stb.) De az nem olyan álom, amiért most úgy tudok tenni, hogy hamar itt van. Annak van egy minimum ideje, mikor kezdhetem el.
Sokat írtam, bocsi. Ha valamit elírtam, akkor elnézést, de ezt kb 5 perc alatt írtam le.
Dióhéjban kb ennyi. Ha eszembe jut valami, akkor még lent leírom. Köszönöm ha elolvasod, és hozzászólsz.
Nos, az első és legfontosabb: szokj le az italról és a cigiről és kezdj el tanulni.
Egy megyeszékhelyen jártam nagyon jó nevű iskolákba. A közeli faluban laktunk a szüleimmel ahol semmilyen szórakozási lehetőség nincsen. A hely tele van parasztokkal így barátkozni nem lehet.
Azért hogy ne kelljen életem végéig az Isten háta mögött lakni elkezdtem tanulni mint az állat hogy vigyem valamire. A város legjobb iskoláiba kerültem be. Ez nagyon jó ürügy volt arra hogy ne kelljen a szüleimmel lógni mert mindig azt mondtam nekik hogy tanulni megyek a haverokhoz és persze mindig elengedtek. A tanulnivalót máskor bepótoltam vagy puskáztam azokból a tárgyakból amik tök haszontalanok pl. ének. A jegyeim jók voltak és mindenhová elmehettem. :)
A piálást nem javasolom mert a májadat nagyon tönkre fogja tenni és később komolyabb egészségügyi problémád lesz. Ha kiderül rólad hogy valamiben nagyon tehetséges vagy akkor a rossz egészséged hátráltatni fog abban hogy igazán elérd amit akarsz. Nyilván ha az ember folyton orvoshoz jár vagy műtik stb. sokkal nehezebb lesz karriert építeni.
Keress rá erre a névre: Leonard Nimoy. A pasi híres színész (Spock a Star Trekből), idén halt meg. Nagyon tehetséges. Azért halt meg mert fiatal korában dohányzott és hiába szokott le később, öreg korára annyira tökre ment a szervezete, hogy nem bírta tovább.
Ha rólad is kiderül hogy tehetséges vagy de nem figyelsz az egészségedre könnyen így járhatsz.
Szóval: ne dohányozz, ne igyál és tanulj hogy idővel rendes munkahelyed legyen és a magad ura lehess. Nekem most van egy király állásom és tudom hogy neked is lesz! Tarts ki és sok sikert! A fontos az hogy ne add fel. Nem lesz könnyű de megéri.
Pesti vagyok:D
Ha meg azt mondom, hogy haverokkal megyek, úgy is azt hiszi, hogy olyannal találkoznék, aki cigit ad... Mindig ezt csinálja.
Kedves Kérdező!
Olyan szinten indultál el a lejtőn lefelé, ami félelmetes, de még nincs késő.
Cigi-pia letétel azonnal.
Édesanyáddal rendezned kell a helyzeted és bizony nagyon sok mindent át kellene gondolnod. Tanulásra ráfeküdni ezerrel és ez még csak egy hosszú sorozat kezdete lenne. Sok-sok év alázattal és még akkor sem garantált a siker.
Jó munka, külföldre utazás, házat venni? Szép álmok, de olvasd csak el mit írogattál felette. Elmondom erre neked most 0 az esélyed. 14 éves kis gyerek vagy, elmondom, nem tudsz te semmit az életről, sőt még annál is kevesebbet. Nem te vagy az egyetlen akinek elváltak a szülei, de az a minimum, hogy amíg ilyen kis tökös vagy betartod a szabályokat és leteszel valamit az asztalra. AZtán ezekért kivívod édesanyád tiszteletét és akkor, de csak akkor megtehetsz olyat, hogy na most rendben vannak a jegyek, no cigi, no pia (jézusom 14 vagy!) most elmehetek ide, meg oda korlátozott időre, ellenőrzött helyre.
A legjobb, ha most jössz rá, hogy a dolgok nem ingyen vannak és nem repülnek be az ablakon.
Egyébként elmondom a jövődet. Elbukdácsolsz, bekerülsz valami szakmunkásképzőbe, de ott is csak tengeni-lengeni fogsz és egy szalag mellett fogsz kikötni minimálbérért. Ha mázlid van megcsípsz valami alsórendű nem szalagos állást szakmunkás minimálért. Ezzel a hozzáállással nyelv se fog menni, hiszen ennyi idősen van, akár a körödben, aki már középfokúval rendelkezik, de te meg még csak néhány vágással a karodon. Külföld, felejtsd el, ott is csak rabszolga lennél és kb. icipicivel lennél feljebb mint itt. Nem halnál éhen, de a társadalom legalsó rétegét tudod majd képezni.
Eljöhetnél hozzám, mert az alattam lakó a te másod, csak 6 évvel idősebb. Egy semmire se jó, antiszociális lány, aki nem érti mi a baj a világgal, őt miért nem érti meg senki és miért nem hordozza az emberiség a tenyerén. Addig él kb. amíg az édesanyja finanszírozza a lumpekodásait, utána néhány év és vége.
FB-ból, számítógépes játszadozásból nem lehet később megélni, viszont ha leteszel valamit az asztalra, akkor a siker nem marad el.
24-ik órában vagy, még kormányozhatod jó irányba a sorsodat, de ha ezen az úton mész tovább 2-3 év és bezárod az összes kaput az előrejutásra. Nemhogy a szüleid szintjét nem fogod elérni, hanem jóval lejjebb fogsz kikötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!