Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Így kell leélnem az egész...

Így kell leélnem az egész életemet? Nem enged meg Anyám semmit. (Többi lent) 14/F

Figyelt kérdés

Most lesz ugye karácsony is. Szilveszterkor nem mehetek sehova, senkihez. Elég sok minden történt velem, én ilyen különc féle ember vagyok. Az osztályomban is mondjuk úgy, hogy kívülálló vagyok. Persze vannak haverjaim, egyelőre... Abból is csak 3-4 ember. 1 éve volt szerelmi problémám is, azóta még mindig kísért ez, és már a szerelemben sem tudok hinni. Kizárom magam az osztály dolgaiból, holnap se megyek osztálykarácsonyra. Még is, délután, meg hétvégén sem talizhatok senkivel. Anyám nem bízik bennem. TUDOM, NEM MEGOLDÁS, de elkezdtem cigizni, hogy elvonja a figyelmemet a sok dologról. Nyáron is csak itthon ültem és 0-24 gépeztem. Egyre kevesebb önbizalmam van. A szüleim ovis koromban elváltak. Gondolták olyan vagyok mint a többi gyerek, és nem fogom felfogni az egészet. Furcsán hangzik, de attól még hogy rossz tanuló vagyok, több eszem van mint másnak. Nem egoizmus, de én többre tartom magam, mint a többiek engem. Sz*r tanuló vagyok = intelligens vagyok. Én mindenre emlékszem a gyerekkoromból. Többnyire erre is. Idén Apuval amikor egyszer beszéltünk, felhozta ezt a témát, hogy mire emlékszem stb. Na térjünk vissza.. A lényeg annyi, hogy már nem hiszek semmiben, valószínűleg egyedül halok meg, itthon (annak ellenére hogy még CSAK 14 éves vagyok) vagyok minden egyes nap. Tanulni tanulok, megcsinálok mindent. Tudom, ezért jönnek a leszólások, de nekem az RTM /RealTrillMusic/ a mindenem. Anyám ezt is leszólja, hogy agymosózene. De mert az, amit ő hallgat, az a legjobb.. (Fck logic) Ez az ami fent tart. Régebben karcolgattam is magam, ittam is. Egyszerűen nem tudok mit csinálni. Be vagyok zárva minden egyes nap, a születésemtől fogva. Csodálkozik, hogy alig vannak haverjaim, mert hogy kivonom magam mindenből. Pont az anyám az, aki nem hagyja, hogy elmenjek ismerkedni. Persze ez valahol érthető is, mert már nem annyira bízik bennem, és mindig azzal jön, hogy majd elmegyek cigizni a pár haverommal. A héten elkezdte, hogy azért nem eszem meg a kajámat amit berak, mert csajozok szünetben. Pont hogy nem. Ő nem hisz nekem el semmit. Most lesz a felvételi is. Szünetekben is azt a fos tantárgyat kell átnéznem, hogy legalább ne 1-est kapjak, és közben enni nem tudok + néha beszélgetek is. Egyáltalán nem vagyok a csajozós típus, maximum fb-n intézem el ezeket. Már nem tudok mit kezdeni az életemmel. Tanulni, olvasni nem szeretek.

Soha senkinek nem mondom el a problémáimat. Szüleimnek meg végképp nem. Max 1 haveromnak, aki meg is érti, mert ő is hasonló cipőben jár, de mégis jobb a helyzete. Pszichológus sem jöhet szóba. Álmaim persze vannak, de az még messze van. (Jó munka, kocsi, külföldre utazás, aztán itthon házat venni stb.) De az nem olyan álom, amiért most úgy tudok tenni, hogy hamar itt van. Annak van egy minimum ideje, mikor kezdhetem el.

Sokat írtam, bocsi. Ha valamit elírtam, akkor elnézést, de ezt kb 5 perc alatt írtam le.

Dióhéjban kb ennyi. Ha eszembe jut valami, akkor még lent leírom. Köszönöm ha elolvasod, és hozzászólsz.

2015. dec. 17. 21:44
1 2 3 4
 1/39 A kérdező kommentje:
Ja és.. Ha betelik a pohár, akkor elkezdem neki mondani, hogy ez már más világ, van magánéletem, neki ehhez nincs köze, meg minden, de egyszerűen mondom, nem tudok mit csinálni, hogy olyan legyek, hogy legalább ne legyen szar a hátralevő kitudja hány évem. Mert ha ez így fog menni, akkor hamar megdöglök..
2015. dec. 17. 21:47
 2/39 A kérdező kommentje:
És már ott tartok, hogy ha el is költözök majd, akkor se akarok családot. Talán ez a középiskolában más lesz (már ha nem bukok meg félévkor), és akkor elfelejtek mindent ami történt, de most még most van, és már most untam meg. Segítsetek, mert nem tudom mit csináljak..
2015. dec. 17. 21:51
 3/39 anonim ***** válasza:
82%

Igazából semmi olyan súlyos dolog nem ért, amit a kordbeliek nagy része nem mondhat el magáról is. De sajnos pont annyira éretlenül is reagálsz.

Magyarázhatnék neked, de szerintem egyszerűbb megvárni, amíg kinövöd. Szerintem nem sok idő.

2015. dec. 17. 21:54
 4/39 anonim ***** válasza:
85%

Miért kéne így leélni az életed? Örökre anyád nyakán akarsz maradni talán? :)

"hogy ez már más világ, van magánéletem, neki ehhez nincs köze, meg minden"

Nos, de van köze hozzá, mert 14 éves gyerek vagy.

"Pszichológus sem jöhet szóba"

Pedig nagyon kéne.

"Sz*r tanuló vagyok = intelligens vagyok"

Na ne monddd :)

2015. dec. 17. 21:54
 5/39 A kérdező kommentje:

Jó..

1. Ismerem az anyámat, és nem fogja hagyni, hogy kimenjek külföldre dolgozni, aztán elkezdjek a saját életemben élni.

2. Miért lenne köze ahhoz, hogy kivel mit beszélek fb-n, milyen problémáim vannak stb? Szerintem ez az én dolgom, de ő mindenbe belepofázik

3. Az intellingenses dolgot úgy értettem, hogy annak ellenére, hogy rosszul tanulok, még nem vagyok olyan hülye, hogy azon a szinten legyek. Belém (SZERINTEM) több ész szorult ilyen idősen, mint az osztálytársaimba.

4. Attól még hogy 14 vagyok csak, engedhetne annyit, hogy legalább elmenjek ismerkedni, és a haverokkal összefutni, és ne csak 1-2 órát lehessek el.

2015. dec. 17. 21:58
 6/39 anonim ***** válasza:
88%
Látszik, hogy gyerek vagy még. Ha felnősz NINCS olyan, hogy anyuci nem enged ide-oda. Majd te eldöntöd, hogy miként eléd le az életed. Tanulj normálisan és pár év alatt eléred a célodat.
2015. dec. 17. 22:02
 7/39 A kérdező kommentje:
Olvastam ez után is. Másnál is azt volt, hogy szó nélkül elmegyek, max elmondom hova megyek, és kész. De akkor meg kiverné a balhét, hogy mit képzelek magamról stb.
2015. dec. 17. 22:03
 8/39 Levesss válasza:
30%
Kys.
2015. dec. 17. 22:08
 9/39 anonim ***** válasza:
87%

1. Amint betöltöd a 18-at, anyád engedélye nélkül mehetsz bárhová és élheted a saját életedet.

2. Ez attól is függ, hogy milyen fajsúlyú problémákról van szó, illetve a két nézőpont közelítése lenne előnyös. Szerinted anyádnak semmi köze a problémáidhoz, szerinte mindenhez köze van. Valahol a kettő közt van az igazság.

3. Elképzelhető, hogy valóban intelligensebb vagy az átlagnál, de ne ess át a ló túloldalára. Ezzel azért sem árt óvatosnak lenni, mert a fene nagy intelligencia állandó hangoztatása másokban ellenszenvet kelt, ugyanis azt érzékelteti, hogy látványosan kevesebbre tartasz másokat magadnál.

4. Ebben igazad van.

2015. dec. 17. 22:10
 10/39 anonim ***** válasza:
84%

Jó..

1. Ismerem az anyámat, és nem fogja hagyni, hogy kimenjek külföldre dolgozni, aztán elkezdjek a saját életemben élni.

Miért me hagyná? Ráadásul hogyan akadályozná meg, ha elmúltál 18? És miért is tenné?

Viszont tanulj, ha nem kuli munkát akarsz végezni akár itthon, akár külföldön.

2. Miért lenne köze ahhoz, hogy kivel mit beszélek fb-n, milyen problémáim vannak stb? Szerintem ez az én dolgom, de ő mindenbe belepofázik.

Nos, némi köze van, mert felelős érted (büntető jogilag is), és tudnia kell, nem keveredsz-e bele valamilyen rossz dologba esetleg.

Nyilván nem a mindennapi, apró beszélgetések a lényegesek, de azért képben kell lennie.

3. Az intellingenses dolgot úgy értettem, hogy annak ellenére, hogy rosszul tanulok, még nem vagyok olyan hülye, hogy azon a szinten legyek. Belém (SZERINTEM) több ész szorult ilyen idősen, mint az osztálytársaimba.

Erre csak azt tudom mondani, hogy ha intelligens vagy, akkor azt is tudnod kell, hogy tanulás nélkül nehéz messze jutni. És most mondhatsz pár kivételt, hogy nincs diplomájuk, mégis sikeresek, de őket nagyon érdekelte valami, önmagukat képezték, ergó ugyanúgy sok energiát fektettek a dologba.

4. Attól még hogy 14 vagyok csak, engedhetne annyit, hogy legalább elmenjek ismerkedni, és a haverokkal összefutni, és ne csak 1-2 órát lehessek el.

Ezzel egyetértek. Kérdés a mennyiség, mert suli napokon sok órát haverokkal lógni, mikor rosszak a jegyeid.... hát én sem engedném. Hétköznap az 1-2 óra bőven elég. Hétvégén lehet több, miután végeztél a tanulni valóval.

2015. dec. 17. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!