Ti hány évesen engednétek a gyereketek szoliba?
Mert én 16 vok.
ÉS NEKEM SOHA SEMMIT NEM SZABAD CSINÁLNOM!! :((
hogy őszinte legyek sose csináltam a szolikérdésből ekkora létkérdést. pedig sápadt vagyok és smink nélkül úgy nézek ki mintha beteg lennék(a smink nálam alapozó/BB krém, púder, pirosító, szempillaspirálból áll hétköznap).
21 évesen voltam először, esküvő miatt, mert a ruhám sápasztott és így jobban néztem ki. Még egyszer voltam abban az évben karácsonyi buli előtt. Meg idén év elején pár alkalommal.
Ameddig lehet (kiskorú, stb.) addig nem engedném, mert nagyon káros és ilyenkor a szülő felel a gyerekért. Igazából évről-évre károsabb, mert egyre durvább nyáron az UV sugárzás, már az is rendesen megviseli a bőrödet, ha csak kimész a szabadba nyáron, nem kell erre rásegíteni a szolival.
Egyébként én is szoliztam régen, mert nem voltak infók arról, hogy mennyire káros, de most már vannak, több országban be van tiltva. Szerintem ne akarj szolizni, nem divat, káros és egy jó smink többet dob az arcodon, mint a szoli, a tested pedig úgysem látszik télen.
Nálam 18 évesen diagnosztizáltak bőrrákot,(úgy, hogy soha nem szoliztam) sajnos gyakori a családban, nagyapám, és apám unokatestvére is melanomával küzd. Pontosan ismerem a betegséget és nagyon úgy néz ki, hogy a mi esetünkben az öröklődés miatt, nagyobb az esély a megbetegedésre, mint egy átlagembernél. Így úgy gondolom, hogy az én gyerekemnél, lehet, hogy örök érvényű tiltást rendelnék ki, persze úgy, hogy elmesélném neki részletesen a betegséggel járó testi és lelki változásokat. Én lennék a világ legboldogabb embere, hogy ha nem ezt kéne most leírnom.
20/L
és most hogy belinkeltél ide két cikket, már elégedett vagy hülye gyerek?
te is tudod hogy demagóg amit csináltál, és még büszke is vagy magadra?
hülye gyerek.
egyébként hülye gyerek, egy világos bőrű az átlagosnál több anyajeggyel rendelkező embernek tisztában kéne lennie azzal, hogy a sima napfény, meg az ugyanazt reprodukáló szolárium, káros a bőrére.
erre te belinkelsz egy ilyen nőt, gratulálok.
kicsit jobban is megerőltethetted volna magad, hülye gyerek.
egyébként meg itt senki nincs tisztában a szoláriumban lévő fénycsövek milyen elven bocsájtanak ki UV fényt magukból, akkor minek osztják az észt?
ellenőrzött UV kibocsájtási értéke van a csöveknek, állandó értékekkel, nem úgy mint a strandon a napnak, azt se tudod éppen milyen káros sugárzás éri a bőrödet.
elhiszem én, hogy ez ilyen jól beidegződött dolog, hogy a szolárium káros és rákot okoz.
ez olyan dolog, hogy amihez az emberek nem értenek, az általában rossz.
a mikrohullámú sütőkről is a mai napig elhiszik az okosok, hogy besugározza az agyukat, és ha kiveszik a kaját akkor várni kell még a "mikrohullámok elszállnak" belőle.
mind1 mert az ilyen beidegződött dolgokat úgysem lehet kigyomlálni az emberek agyából, legalább hülyén halnak meg, nekem abból meg károm nem származik :)
#11 " Inkabb koszond meg a szuleidnek hogy nem engednek ilyen hulyeseget. Ja es hagyd abba a hisztit." - hogyne, ha a szülő makog valamit akkor a gyerek pofa súlyba és engedelmeskedik, vagy esetleg még a nádpálca után is csókoljon kezet a nevelésért?
Nem tudom, ettől a szemlélettől felfordul a gyomrom.
Kérdező, én 16 évesen simán, csak felhívnám a figyelmét a mértékletességre... esetleg elmesélve neki azt a sztorit, amikor én házi gyártású kvarclámpával akartam gyorsan barnulni olyan 17 évesen, aminek hatására olyan pirospecsenyére égett a s**ggem, hogy napokig rá se bírtam ülni... mert hát azzal nem kalkuláltam, hogy persze, már volt egy alap barnaságom a naptól - nade nem a fürdőgatya alatt... na de saját káromon frankón tanultam is...:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!