Szülők, engednétek, hogy a gyereketek művészeti szakközépiskolában tanuljon?
Én engedném. Vagy megutálja, vagy nem. (nem mindig azt kapják, ami az elképzelésük volt)
A vége úgy is érettségi, onnan meg ugye bárhová vezethet az út.
Zeneművészetibe is bele mennék.
Ha ez érdekli és látom rajta, hogy komolyan gondolja, naná.
Sose gondoltam, hogy egy szülő dolga lenen szakmát / életutat választania gyereknek. Szerencsére az én szüleim is hagyták, hogy azt tanuljak, amit akarok és eddig nem bántam meg.
Én is művészetiben tanulok, és nagyon szeretem.
Ha tehetséges és lelkes, akkor érdemes. A többi tantárgyat is meg tudja tanulni, és mellette még értelmeset is csinál. Attól még nem biztos h abból fog megélni, de az művészi környezet jó hatással lehet rá.
Hogyha ezt tenné boldoggá, akkor igen.
Egy szakközépiskolában is lehet jól tanulni, eredményeket elérni, sikeresen érettségizni!
Persze hogy engednem! Szinte minden ok szerepelt mar: elsö helyen azert, mert ö döntse el (megha utolag megbanja, akkor is). Eppugy erettsegit ad, mint a gimi vagy mas szakközep, es mellette jol hat a pszichere a zene, müveszet, plusz meg sok-sok mas szakmahoz is jol jöhet! Pl. ovonönek vagy barmilyen pedagogusnak.
Egyebkent postaforgalmi szakközepbe jartam, es amiket tanultunk, annak 98%-a teljesen elavult azoknak, akik peg ott dolgoznak. Több mas iranyba is tanultam az alapok (erettsegi) utan a felsöfokig, most az egeszsegügyben, külföldön dolgozom. Tehat: a postai szaknak tenyleg semmi ertelme nem volt, pszichesen sem jo hatasu, viszont erettsegit adott, es ehhez kepest a müveszeti irany szerintem csak jobb lehet. Manapsag, mar egy jo ideje, olyan vilagot elünk, es ez egyre inkabb altalanosabb lesz, hogy az ember sokat kiprobal, nem elete vegeig egy munkahelyhez/szakmahoz kötödik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!