Ti sem engednétek erre a szakra a gyereketek?
Skandinavisztikára szerettem volna jelentkezni egyetemen, ez volt a vágyam, az álom szakom. Nagyon jó a nyelvérzékem, több nyelven beszélek, és jártas vagyok az északi kultúrában. A szüleim azonban nem engedték, mert hogy az Magyarországon van, helyette bedugtak egy szlovák egyetemre, mert az bár messzebb volt, mint Pest, az országon belül van. Kaptam egy szép ultimátumot, vagy ez az egyetem, vagy az utca egy fillér nélkül, a holmijaim meg hagyjam otthon, azt a ruhát vihetem, ami rajtam van, de egy héten belül azt is küldjem vissza postán, pénzt nem vihetek el.
Megpróbáltam a megbeszélt egyetemet, de a szüleim az alku ellenére nem támogattak, éheztem, és nem tetszett az iskola sem. Fogtam magam, és 10€-vel a zsebemben, meg egy táska ruhával (ami az össz vagyonom volt) kimentem külföldre.
Azóta voltam takarítónőtől pincérnőig minden, de én még mindig skandinavisztikára szeretnék járni.
10 euróval külföldre?
És ezt úgy kell elképzelni, hogy már aznap találtál állást?
Nekem egy évbe tellett normális takarítós állást találnom, suli mellett tudom csinálni..egy évbe
érdekes sztory, feltéve ha igaz
"És ezt úgy kell elképzelni, hogy már aznap találtál állást? "
Igen, és aznap utalták is az első havi fizut. Kamu.
Nem tudom, hova mentél külföldre, de ha ez az álmod, megvalósítható, bár nem könnyű. Határon túli magyar hallgatóként, aki szociálisan rászorul, eleve előnyt élvezel a kollégiumi helyek elosztásánál, pályázhatsz támogatásokra, ösztöndíjra.
Kérdés persze, hogy egyáltalán megfeleltél-e a felvételi követelményeknek. Ha a sztori igaz, nem a szakoddal van baj, hanem általában a továbbtanulásoddal. Azt, hogy milyen alapvető konfliktus van köztetek a szüleiddel, ami ide vezetett, nem tudhatjuk, ilyen drasztikus lépéseknek van előzménye is.
Amúgy nálunk nem bedugják a gyereket egyetemre, hanem beadja a jelentkezését, leérettségizik, aztán vagy felveszik, ha megvan a kellő pontszám, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!