Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti sem engednétek erre a...

Ti sem engednétek erre a szakra a gyereketek?

Figyelt kérdés

Skandinavisztikára szerettem volna jelentkezni egyetemen, ez volt a vágyam, az álom szakom. Nagyon jó a nyelvérzékem, több nyelven beszélek, és jártas vagyok az északi kultúrában. A szüleim azonban nem engedték, mert hogy az Magyarországon van, helyette bedugtak egy szlovák egyetemre, mert az bár messzebb volt, mint Pest, az országon belül van. Kaptam egy szép ultimátumot, vagy ez az egyetem, vagy az utca egy fillér nélkül, a holmijaim meg hagyjam otthon, azt a ruhát vihetem, ami rajtam van, de egy héten belül azt is küldjem vissza postán, pénzt nem vihetek el.

Megpróbáltam a megbeszélt egyetemet, de a szüleim az alku ellenére nem támogattak, éheztem, és nem tetszett az iskola sem. Fogtam magam, és 10€-vel a zsebemben, meg egy táska ruhával (ami az össz vagyonom volt) kimentem külföldre.

Azóta voltam takarítónőtől pincérnőig minden, de én még mindig skandinavisztikára szeretnék járni.

2015. dec. 13. 15:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%
Nekem több ismerősöm is van, határon túli magyar is, aki skandinavisztika szakot végzett, közülük egy nem fejezte be a szakot, de csak azért, mert lusta volt tanulni. A többieknek ma jó állásuk van, többen Svédországban vagy Dániában élnek és dolgoznak.
2015. dec. 13. 16:20
 12/19 A kérdező kommentje:
én is szeretnék :(
2015. dec. 13. 16:21
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
ha már eltartod magad, akkor nem tudom, hol a gond??? a skandi szak nem egy túl megerőltető szak, amellett is lehet dolgozni. költözz Pestre és kezdd el a szakot.
2015. dec. 13. 18:53
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Szal még k.va is voltál/vagy... aha, egyre érdekesebb :D
2015. dec. 13. 22:04
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem voltam qrva. Jó ég, de sok itt a hülye...
2015. dec. 13. 22:05
 16/19 anonim ***** válasza:
57%
Nem volt már ilyen kérdésed?
2015. dec. 14. 00:32
 17/19 anonim ***** válasza:
31%
Neki van műkorcsolyázó, hegedülő pasija.:-)
2015. dec. 14. 01:13
 18/19 anonim ***** válasza:
46%

én se értem mi a kérdés.

a szüleid ***-ok voltak, de szerencsére már megállsz a lábadon. nincsen korhatár az egyetemen, simán jelentkezhetsz az idei felvételikor te is. bár mivel gondolom Szlovákiában érettségiztél, ezért le kell tenned itthon is az érettségit. de arra is nem sokára itt a határidő. tedd le, jelentkezz és akár már szeptemberben kezdesz.

nem tudom,hogy mennyire nehéz szak, de ha érzéked van hozzá és nem a 0-ról indulsz nyelvügyileg, akkor szerintem fogsz tudni diákmelózni mellette. na meg 2. félévtől jönnek az ösztöndíjak is.+ jövő szeptemberig még van időd tartalékot gyűjteni.

szóval szerintem hajrá.

a szülőkkel meg én max ünnepnapokon tartanám a kapcsolatot. oké, nem támogatnak, de hogy még a ruháidat(azt is ami rajtad van) küldd vissza. hát nem nevezném szülőnek azt, aki ennyire hátrálhatja a gyerekét

2015. dec. 14. 09:44
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem kell letennem, érvényes az enyém is, ugyanúgy 5 tantárgyból érettségiztem, és van nyelvvizsgám is. Minek kéne megint letennem?
2015. dec. 14. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!