Miért ordibál velem anyám mindig hogy "ne nyomogassam" ilyenkor a telefonom?
Most biztos azt várod, hogy 100-ból 99-en azt írják, hogy igazad van, anyád hule, zsarnok, DE!
Sajnálom, anyádnak van igaza.
Nyomogatod a telefont, csak még ezt, csak még azt, csak még ide ez meg az és már el is telt az éjszaka.
Reggel alig akarsz felkelni, nyomogatod a szundi gombot, fáradt vagy és nyűgös.
Olvasgass lakberendezési oldalakat, van olyan ahol még az elektromos ébresztőórát is kitiltják a szobából, nem hogy a telefont,mert rossz hatással van az alvásra, és az éjszakai pihenésre. Akkor szerinted kinek van igaza? Neked vagy az anyádnak?
Már rég aludnod kéne.
8-kor kezdődik a suli, nem lesz meg a 8 óra alvásidőd.
Szerintem ha 8-kor kezdődik az iskola, már rég aludnod kéne. Főleg, mivel még csak 14 éves vagy. Ilyenkor még több alvásra van szüksége az embernek (vagyis gyereknek).
Én is sokáig szoktam fent lenni, de én már egyetemre járok, és legtöbbször csak fél 12-kor, vagy még később kezdődik az első órám, szóval nem kell korán kelnem. De amikor még közép, illetve általános iskolás voltam, akkor mindig lefeküdtem időben.
Ennek mind a telefonodon is utánanézhettél volna.
Van egy melatonin nevű hormon, ez a sötétség hatására termelődik, és ez az, amitől elálmosodsz, és ha sokat termel az agyad, élénkek az álmaid.
Fény hatására nem termelődik elég, így nem leszel álmos. Még azok is, akik azt állítják, hogy csak a "duruzsoló tévére" tudnak elaludni, pihentetőbben tudnának aludni, ha lenyomnák a tévét. A képernyő (fény) bámulása a legrosszabb, amit tehetsz. Olyan cikket is olvastam, amiben azt írták, hogy még a digitális órák sötétben világító kijelzője (!!!) is bezavar az alvás minőségébe.
ma 00:51
Akkor miért van, hogy én sokszor 4 órát (!!!) is tudok forgolódni a sötétben, mielőtt elalszok?
Én olyankor rendszerint olvasni szoktam, attól elfárad a szemem és könnyebb elviselni a csukott szemmel fekvést.
Amúgy tudom milyen rossz álmatlanul feküdni, tényleg bele lehet őrülni.
Amúgy nem értem az ilyen szülőket, mégis miért lenne tragédia, ha a gyerek álmos?? Legalább aznap este talán jobban alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!