Másnak is zakkant meg a szülője nyugdíjbamenetel után?
Egyik szülőm nyugdíjba ment idén, de valami tragédia a hozzáállása az egészhez. A munkahelyén minden nap csupa stressz volt, idióta kollégák, sok határidő, rengeteg probléma, mindettől idén végre megszabadult. Kap egy korrekt nyugdíjat, én is adok le pénzt, a másik szülő még dolgozik, szóval egy normális életszívonalat tudunk tartani és mit csinál minden egyes nap? PANASZKODIK. Neki ez fáj, én miért nem csinálom meg azt meg amazt, ez hülye, az hülye, ezt látta a tévében és milyen szörnyű, mi történt a szomszéddal és milyen rémes, mennyi mindent KELL itthon csinálni, ide KELL menni, azt KELL vásárolni... És még sorolhatnám.
Komolyan kb. mintha ostorral hajtaná valaki egész álló nap, holott végre kipihenhetné magát, nem kell korán kelni, a házimunka is megvárja, senki nem cseszegeti, jutna ideje önmagára, filmet nézni, olvasni, sétálni, kikapcsolódni és nem, nem, nem, minden rossz.
Mi ennek az értelme vagy ez miért jó neki? Hiába segítek be a házimunkával, adok pénzt a családi kasszába, egyszerűen minden nap a panaszkodásról szól. Hogy lehetne segíteni azon, felnőtt ember létére nem találja fel magát?
6-os vagyok.
Tudom,hogy a kényszer nagy úr.
Én is a szüleimmel lakom,nekem még dolgoznak.
De már most azon stresszelek mi lesz ha nyugdíjba megy apám.Alapból nehéz természete van,és volt időszak mikor nem volt munkája,és akkor láthattam milyen frusztrált.
Szóval nagyon remélem addigra nem kell majd velük laknom.Legalábbis erre fogok törekedni.
Ez még olyan 8-10 év.
8-as vagyok: pedig ha nem akarsz / tudsz elköltözni, akkor előbb-utóbb neked kell átvenned a vezető szerepet a szülői házban:) Tudom, hogy ez nehéz, és nagy diplomáciával, fokozatosan lehet megtenni. (Szóval természetesen nem úgy gondoltam, hogy utasítgasd őket.)
Nekem is nyugdíjasok a szüleim, és ahhoz képest, milyen nehezen fogadták el anno, hogy már én is felnőttem, most már egyre többször csúsztatják át önként az irányítást:) - eleinte nagyon meg is leptek vele:) De mivel most már nekem több az energiám, mint nekik, mindannyian sokkal jobban járunk így:) Viszont kellő diplomáciával azért te is ráerősíthetsz erre a folyamatra:) De szerintem kb. 1 évet kell adnod a szülőnek, hogy hozzászokjon az új helyzethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!