Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beszéljek a volt férjemmel,...

Beszéljek a volt férjemmel, hogy ilyeneket ne mondjon a gyerekemnek? Vagy hagyjam figyelmen kívül?

Figyelt kérdés

A pici 5 hónapos volt, mikor különköltöztem vele tőle, azóta eltelt 7 év. Újra férjhez mentem, lett még két gyerekem, így öten vagyunk egy család.

Az exemnek volt több felesleges próbálkozása, hogy övé legyen a felügyeleti jog, mert szerinte rossz anya vagyok, de olyan nevetséges indokai voltak, hogy azon mindenki nevetett, akiknek elmondtam. Pl. hogy nem tudok főzni, vagy hogy bébiszitterrel vannak a gyerekek, de a legjobb az volt, hogy én bulizok úgy, hogy anya vagyok...

Most a lányom mondta neki, hogy nem szeretne hozzá menni az ünnepek alatt, erről én nem is tudtam. Erre ma hazahozta és meséli most, hogy olyanokat mondott neki az apja, hogy ne legyen olyan biztos abban, hogy a következő karácsonyt is velünk tölti majd, mert bírósághoz fordul majd, mert nem állapot, hogy nem szeret vele lenni. Tudom, hogy ezt azért mondja neki, mert tudja, hogy a lányom visszamondja nekem kétségbeesve, hogy "ugye nem viszi el senki tőlünk?". Már többször volt ilyen, olyankor napokig velünk aludt, mert félt, hogy éjszaka, álmában viszik el...

Többször elmagyaráztam neki, hogy senkivel nem megy sehová, ez nem így megy. De bármennyire okos, ha egy felnőtt mond neki ilyet, megijed.

2015. dec. 12. 13:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

az igaz hogy önkényesen nem vonhatod meg a láthatást. ezt valóban hatósággal kell elintéztetni.

az is igaz, hogy ilyen indokokkal nem lehe tmegvonni a láthatást, hogy nem tud ott mit csinálni a gyerek, még azért se ha kiabálnak vele.

csakhogy itt nem erről volt szó.

a gyerek kommunikált az apjával, hogy nem akar oda menni mert nem érzi ő ott jól magát az apa pedig fenyegetéssel zsarolással reagált.

tehát nem ugy hogy üljünk le, beszéljük meg milyen változás kéne stb...

ezért kellene szakember mert aki nem ért hozzá az max. találgathat mekkora károkat okozhat ez a gyerekben, de ha pl. tanulási zavart okoz, olvasási nehézséget, ettől még nagyob blemaradást az szerintem elég nagy károkozásnak számit. itt most ne némi hisztit sírást képzeljünk el, hanem egy sikertelen felvételit késöbb a megfelelő középiskolása s az egyetem kimaradását.

mi nem tudjuk, mennyire került ez veszélybe de még a laikus szülő se.

valószinű még nincs is veszélyben.

még nincs...

2015. dec. 12. 14:15
 12/20 anonim ***** válasza:
12%

86-os 14:15-os az az egy gondolom a százezer Ft-os hozzászolóra gondolsz.

szerintem azt csak viccnek szánta.

de cáfolj meg százezres ha mégse, mert van egy anyósom.:)))

2015. dec. 12. 14:17
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

Ha a gyámhatóság kap egy ilyen jelzést, ott beszélnek a gyerekkel, gyerekpszichológus is megnézi, azaz lesz szakvélemény. Önmagában a szorongás, az éjszakai felriadás, az, hogy veletek alszik és ez egyértelműen az apja viselkedésére vezethető vissza, valamint, hogy nem akar odamenni, bőségesen elegendő a felügyelt kapcsolattartás megítéléséhez.

Ne tévedjünk, a láthatás nem az apa, különélő szülő jogaiért van, hanem a gyerek harmonikus fejlődése érdekében. Éppen ezért nem lehet kényszer a gyerek számára, pláne egy 7 évesnél. És még mielőtt valaki ezzel jön, semmi köze a tartási kötelezettséghez.

mivel egy hivatal lassan, nehézkesen működik, bátran megteheted, hogy ha nem akar menni a gyerek, nem viszed el és kész, ez esetben viszont még karácsony előtt kezdj el intézkedni a gyámhivatalnál, és lássa a kislányt pszichológus. Amúgy is szüksége van segítségre, hogy ezt a szorongást le tudja küzdeni.

2015. dec. 12. 14:30
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, utolsó, a láthatatlan és a tartás nem függ össze, ellenben a láthatáron pont az apa jogait is szolgálja. Megvonni nem fogják, hiszen ahhoz komoly indok kell -ez, amit a kérdező leirt, nem elég. Még a felügyelő lathatashoz is kevéske.
2015. dec. 12. 14:49
 15/20 anonim ***** válasza:
30%
Hülye szótár program. Lathatas akart lenni
2015. dec. 12. 14:51
 16/20 anonim ***** válasza:
51%

[link]

Bőven elég, sőt, ha elindítja a kérdező most a folyamatot, rögtön kérheti a kapcsolattartás felfüggesztését, amit meg is fog kapni, úgyhogy apu sem hepciáskodhat, miért nem viszi a kislányt karácsonykor. Ez a legtisztább, aztán majd az illetékesek meghozzák a végleges döntést.

2015. dec. 12. 15:15
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj vele. Mondd meg neki, hogy ez minden, csak nem szeretet.

Velem is majdnem ez volt, csak apám nem vihetett el sehova - nem tudom, volt-e láthatása, kb. felbukkant 3-szor, hogy visz. De a tanárok tudták, hogy nem vihet, így "megúsztam".

De mindig azt hittem, hogy egyszer csak elvisz, és Anyát nem látom többé. Mikor alsós voltam, egy csomószor kértem szünetben a tanárnénit, hogy hadd hívjam fel Anyát a tanáriban, hogy biztos nem felejti el, hogy jönnie kell értem. Pokoli érzés volt. Ha az ex csak egy picit is szereti a gyereket, nem ijesztgeti ezzel.

2015. dec. 12. 15:43
 18/20 anonim ***** válasza:

én akkor is javasolnám a hivatalos felfüggesztést.

jobb nem gyártani fogást magadon. és valóban az apának is van joga a gyerekhez amit csak indokolt esetben vonnak meg.

nem véletlen hogy elösször csak felügyelt láthatás lesz s ha az sem meg ysimán akkor lesz végleges megvonás ha az se elég (zaklat) akkor távolságtartási végzés.

önmagában ha csak zaklat még macerás rendőrt hivni mert azt mondja amig nem folyik vér nem tehet semmmit de ha nam távolságtartási végzés azt már betartathatja

2015. dec. 12. 15:56
 19/20 anonim ***** válasza:
nam=van
2015. dec. 12. 16:00
 20/20 anonim válasza:
Együttérzek veletek
2022. jan. 5. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!