Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is rosszul esne ez?

Másnak is rosszul esne ez?

Figyelt kérdés

Anyámmal évek óta nem tartom a kapcsolatot,hogy miért az hosszú,és nem is tartozik ide.

Nemrég eladtuk a házunkat a családommal ami egyébként 1/1 az én nevemen van.

Anyám valahogy megneszelte hogy új tulaj van és a szomszéd bácsit azzal hívta fel,hogy meghaltam e,és ki az új tulaj.

Értitek azzal a reményteljes várakozással hogy na vajon meghaltam és mit lehet örökölni...

Más kérdés,hogy semmit,mert a házastársam örökölne utánam. De maga ez a gyomorforgató dolog többször eszembe jut,ez a telefonhivás és a hányinger környékez. Én az ellenségem halálát sem kívánnám, most meg azzal szembesültem,hogy anyám konkrétan a halálomnak repesne az örömtől. A belem kifordul ettől...

2015. dec. 10. 12:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
72%
Hogy a fenébe ne esne rosszul.
2015. dec. 10. 12:12
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Miből gondolod, hogy úgy kérdezte, hogy meghaltál-e?
2015. dec. 10. 12:13
 3/18 anonim ***** válasza:
90%

Elírtam, szóval honnan tudod, hogy azzal a céllal hívta fel a szomszédot, hogy tud-e örökölni?

Nem az anyádat védve, csupán kíváncsi vagyok.

2015. dec. 10. 12:14
 4/18 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy ilyen gondolttal kérdezte meg, hogy meghaltál-e.

Ezt te gondolod bele, mivel nem jó a viszonyotok.

Ne foglalkozz ezzel, nem tudhatod, hogy anyukád mire gondolt, és felesleges kitalálnod, mert úgy is a legrosszabb verziók foknak mindig az eszedbe jutni.

Na meg, ha nem tartjátok a kapcsolatot, akkor eleve tök mindegy, hogy mit gondol rólad.

Ezen felesleges emésztened magadat.

2015. dec. 10. 12:14
 5/18 A kérdező kommentje:

Mert ismerem...

És a szomszéd bácsi is meg volt hökkenve és el volt sápadva ahogy beszámolt a hívásról,onnan.

2015. dec. 10. 12:15
 6/18 A kérdező kommentje:

3: mert engem csak mindig anyagi haszonszerzés miatt keresett,azért.

És örömmel a hangjávan kérdezte mindezt.

Az a 80 éves ember majdnem sírt ahogy előadta,és azt mondta borzasztóan sajnál hát ezért.

Tudom nehéz elhinni hogy ilyen van,de igen, van ilyen.

2015. dec. 10. 12:18
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

2. 3. vagyok.

Igazából csak erre voltam kíváncsi, mert nem mindegy az előadásmód.

Az a baj, hogy az ilyet -már- nem nehéz elhinni, rengeteg olyan dolog történik, ami tragikus és normális ember nem érti, hogy teheti valaki meg az ilyet.

Egyébként így kiegészítve...hát nem is tudom. Természetesen rosszul esne, ha a saját anyám lenne ilyen, de szerencsére te már megszabadultál tőle. (Bár ettől függetlenül még mindig egy ocsmány, hányadék ember lehet, már bocsánat)

2015. dec. 10. 12:28
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy rosszul esne.

Viszont ha nincs gyerek, jó ha tudod, hogy nem a házastársad örökölne kizárólag utánad. Új Ptk. szerint a házastárs és a szüleid együtt fele-fele arányban. Végrendelet esetében pedig a kötelesrész felének erejéig.

2015. dec. 10. 12:39
 9/18 A kérdező kommentje:

Van gyermek. És még tervezünk a jövőben is testvért is. Szeretném őket azzal a szeretettel felnevelni,amiben sajnos nekem sosem volt részem.

Világéletemben arra emlékszem, hogy -nem tudom másképp fogalmazni - olyan szellemben "neveltek" hogy mindig a megaláztatás jusson osztályrészemül.

2015. dec. 10. 12:50
 10/18 A kérdező kommentje:

Azért 1 valamit nem értek. Örömmel venném ha valaki elmagyarázná.

Én nem is értem alapvetően anyáméknak mi közük lenne halálom esetén az én ingatlanomhoz,amiben semmi tulajdonrészük nincs és nem is volt.

Halálom esetén nem kizárólag a gyerekem és a házastársam örököl?

2015. dec. 10. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!