Olvassátok el ezt kérlek, most mi legyen?
Fogadd őszinte részvétem Édesanyád miatt!
A helyedben én először a nagyszüleimhez költöznék, mert őket ismered, megbízol bennük. Kéthetente hétvégén lehetnél apukádnál és ha tényleg beválik a dolog, akkor odaköltözhetsz.
A nagyszüleid mit gndolnak?
más dolog mondani valamit, meg aszerint élni.
Ha apádhoz mész, ott lesz egy mostohaanyád. Aki persze azt mondja, hogy szeret, de olyan nincs, hogy egy anya ugyanúgy szereti a saját gyerekét, mint azt amelyiket csak nevel. Egész más valakivel hétvégente találkozni, mint együtt élni. És egy mostohaanya úgy is pokollá teheti az életedet, hogy mindent megkapsz tőle, ruhát kaját. Csak szeretetet nem.
Nagyszüleid meg biztos pont, nem mondtad milyen velük a kapcsolatod, de ott tudod mire számíthatsz. Ráadásul velük a sorsközösség is összetart, mert együtt gyászoljátok az anyádat. Apádéknál ezzel egyedül maradsz.
De amúgy a véleményem az, hogy elég nagy vagy te már ahhoz, hogy tudd, semmi sem végleges. Mond azt, hogy apádékhoz szeretnél költözni, próbáljátok ki. És ha úgy érzed nem működik a dolog, akkor visszamész a nagyszüleidhez.
Persze hogy bizz benne, o az apad. Attol hogy anyadnak iteltek, o meg ugyanugy szeret teged.
az mondjuk fura hogy ennyi ideig nem talalkoztatok, hogy birta ezt elviselni?
Kitartás!
Egyelőre ne dönts még, nem kell elsietni. Maradj a nagyszüleidnél, és majd meglátjátok. Kezdd el felépíteni a kapcsolatod apukáddal. Sosem késő! Mi ugyan együtt laktunk, de huszonéves koromig sehogy se jöttünk ki. Azóta alakul a szorosabb kapcsolat.
Mikorra kell meghoznod a döntést? A helyedben (ha van még idő) mindenképp elmennék hozzájuk (édesapádékhoz) legalább egy hétre, úgyis jön a karácsonyi szünet. nem ismered őket, milyenek a szokásaik, az életszemléletük, nevelési elveik, egyáltalán elférnél-e, milyen körülmények között élnek, hogy jönnél ki apukád párjával és fiával. Lenne alkalmatok beszélgetni, jobban megismerni egymást, mesélhetnél magadról, a jövőbeli elképzeléseidről, láthatnád, hogyan reagálnak erre, mennyi esélyed van megvalósítani ezeket, ha odaköltözöl.
Tudom, hogy 14 évesen erre még nem nagyon gondol az ember, de érdemes mérlegelni az anyagi jellegű dolgokat is, főleg, ha tovább szeretnél tanulni. Árvaellátás jár neked 25 éves korodig, ha végig nappali tagozaton tanulsz, az 33 ezer körül van havonta, ha a minimumot kapod. Lehet, hogy örököltél is anyud után, ezzel el kell számolnia feléd a törvényes képviselődnek, ha nagykorú leszel. Azért írom le ezeket, mert nehezített pályán mozogsz, apudat gyakorlatilag nem ismered, a párjának a saját gyereke az első, nagyszüleid nem tudom, milyenek, és meddig számíthatsz rájuk, muszáj észnél lenned, akármilyen fiatal vagy, hogy ne állj ott 18 évesen üres zsebbel, hajléktalanként, mert esetleg rosszul döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!