Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Olvassátok el ezt kérlek,...

Olvassátok el ezt kérlek, most mi legyen?

Figyelt kérdés
A szüleim 1 éves koromban elváltak van még egy nagytesóm meg egy 9 éves fiú aki apával és a párjával él. Én eddig anyával és a nagyszüleimmel éltem de anya sajnos meghalt. Most ügye dönteni kell hogy kinél lakjak apa vagy a mamáék én szeretnék apánál élni és ő is nagyon szeretné aszt mondta legalábbis és a párja is elfogadná ezt és a fia is. Én 14 éves lány vagyok, apámmal eddig nem találkoztunk de most igen és szerintem tényleg szeret de ez ennyiből még nem derül ki. Szerintetek most mi legyen, megbizzak apámban? :(

2015. dec. 7. 15:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd őszinte részvétem Édesanyád miatt!

A helyedben én először a nagyszüleimhez költöznék, mert őket ismered, megbízol bennük. Kéthetente hétvégén lehetnél apukádnál és ha tényleg beválik a dolog, akkor odaköltözhetsz.

A nagyszüleid mit gndolnak?

2015. dec. 7. 16:04
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés addig megválaszolhatatlan számomra,amíg nem tudon,mi az oka annak,hogy 14 évig nem találkoztál az édesapáddal.
2015. dec. 7. 16:07
 3/21 anonim ***** válasza:
86%

más dolog mondani valamit, meg aszerint élni.

Ha apádhoz mész, ott lesz egy mostohaanyád. Aki persze azt mondja, hogy szeret, de olyan nincs, hogy egy anya ugyanúgy szereti a saját gyerekét, mint azt amelyiket csak nevel. Egész más valakivel hétvégente találkozni, mint együtt élni. És egy mostohaanya úgy is pokollá teheti az életedet, hogy mindent megkapsz tőle, ruhát kaját. Csak szeretetet nem.

Nagyszüleid meg biztos pont, nem mondtad milyen velük a kapcsolatod, de ott tudod mire számíthatsz. Ráadásul velük a sorsközösség is összetart, mert együtt gyászoljátok az anyádat. Apádéknál ezzel egyedül maradsz.

De amúgy a véleményem az, hogy elég nagy vagy te már ahhoz, hogy tudd, semmi sem végleges. Mond azt, hogy apádékhoz szeretnél költözni, próbáljátok ki. És ha úgy érzed nem működik a dolog, akkor visszamész a nagyszüleidhez.

2015. dec. 7. 16:10
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszi és a nagyszüleimnél lakok most és úgy van hogy majd nyáron költözök apához, és a nagyszüleim azt mondtaák ők elfogadják bárhogy is döntök, és tudom hogy ezt mindenképp meg kell apával beszélni hogy miért nem találkoztunk eddig de most nem ezzel akarta kezdeni és én annyit tudok ami lehet nem is biztos hogy így van hogy nem terveztek engem csak véletlen voltam úgymond és apa amúgyis fiút akart aztán apa akart velem találkozni csak anya nem engedte és miután megszületett a fia félt hogy majd a párja aszt mondja hogy most a fiad vagy a lányod értitek?:
2015. dec. 7. 16:12
 5/21 A kérdező kommentje:
a nagyszüleimmel sem annyira jó a kapcsolatom, és a gyászról pedig annyit hogy nem az hogy el akarom felejteni csak most próbálok nem erre gondolni és a mamáék mindíg felhozzák és akor az egész napomnak lőttek.
2015. dec. 7. 16:16
 6/21 anonim ***** válasza:
11%

Persze hogy bizz benne, o az apad. Attol hogy anyadnak iteltek, o meg ugyanugy szeret teged.

az mondjuk fura hogy ennyi ideig nem talalkoztatok, hogy birta ezt elviselni?

2015. dec. 7. 16:22
 7/21 A kérdező kommentje:
Aszt mondta nagyon nehéz volt neki, de aszt pontosan nem tudom hogy miért nem engedte anya hogy találkozzunk, de én sztem megbízok benne és lehet hogy kb 2.5h-t beszélgettünk de ennyi idő alatt is el tudtam neki olyan dolgot is mondani amit 14 és alatt mondjuk a mamáéknak nem.
2015. dec. 7. 16:29
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Kitartás!

Egyelőre ne dönts még, nem kell elsietni. Maradj a nagyszüleidnél, és majd meglátjátok. Kezdd el felépíteni a kapcsolatod apukáddal. Sosem késő! Mi ugyan együtt laktunk, de huszonéves koromig sehogy se jöttünk ki. Azóta alakul a szorosabb kapcsolat.

2015. dec. 7. 16:31
 9/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy segítettetek megfontolom amit írtatok! :)
2015. dec. 7. 16:37
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Mikorra kell meghoznod a döntést? A helyedben (ha van még idő) mindenképp elmennék hozzájuk (édesapádékhoz) legalább egy hétre, úgyis jön a karácsonyi szünet. nem ismered őket, milyenek a szokásaik, az életszemléletük, nevelési elveik, egyáltalán elférnél-e, milyen körülmények között élnek, hogy jönnél ki apukád párjával és fiával. Lenne alkalmatok beszélgetni, jobban megismerni egymást, mesélhetnél magadról, a jövőbeli elképzeléseidről, láthatnád, hogyan reagálnak erre, mennyi esélyed van megvalósítani ezeket, ha odaköltözöl.

Tudom, hogy 14 évesen erre még nem nagyon gondol az ember, de érdemes mérlegelni az anyagi jellegű dolgokat is, főleg, ha tovább szeretnél tanulni. Árvaellátás jár neked 25 éves korodig, ha végig nappali tagozaton tanulsz, az 33 ezer körül van havonta, ha a minimumot kapod. Lehet, hogy örököltél is anyud után, ezzel el kell számolnia feléd a törvényes képviselődnek, ha nagykorú leszel. Azért írom le ezeket, mert nehezített pályán mozogsz, apudat gyakorlatilag nem ismered, a párjának a saját gyereke az első, nagyszüleid nem tudom, milyenek, és meddig számíthatsz rájuk, muszáj észnél lenned, akármilyen fiatal vagy, hogy ne állj ott 18 évesen üres zsebbel, hajléktalanként, mert esetleg rosszul döntesz.

2015. dec. 7. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!