Igaza van anyukámnak?

"Azt mondta, hogy szerinte ezzel azt sugalljuk a külvilág felé, hogy utáljuk egymást... "
Világosíts fel anyukádat, hogy rajta kívül senki nem gondolná ezt. A külvilág inkább azt fogja észrevenni, hogy önálló személyiségek vagytok mindketten, külön külön, és ez a normális. A pszichológusok kifejezetten károsnak tartják, ha az ikergyerekeket mindenben egyfelé próbálják terelgetni, egyformán öltöztetik őket, hasonló neveket adnak nekik pl. Enikő-Anikó...stb.
Nyugodtam mutasd meg neki a véleményemet, sőt, ha gondolod, olvass pár pszichológiai cikket, könyvet az ikrekkel kapcsolatban.
Mindkét gyereknek külön személyisége, egyénisége van, és ezt tiszteletben kell tartani, ha ráerőltetik, hogy olyan legyen, amilyen nem akar, továbbá nem hagyják érvényesülni, annak hosszú távon nagyon komoly következményei vannak.
Köszönöm mindenkinek :)
Ma tesómmal félre hívtuk amikor hazaért. Nyugodtan leültünk és megpróbáltuk megértetni vele, hogy két külön ember vagyunk, két külön személyiséggel. Ettől függetlenül nagyon szeretjük egymást, csak külön igényeink vannak és ezt el kell fogadnia.
Az elején még ellenkezet és ordított hogy nem vagyuk normálisak, de nem most az egyszer nem hagytuk annyiban és kiálltunk ellene.
Most úgy látom kezdi elfogadni...

Nincs igaza.
szerintem ez ezért volt számára félelmetes, mert ez egy jel arra hogy mostmár nem az a cuki egyforma gyerekek vagytok, hanem elkezdtetek felnőni. és ez megijesztette.

Az lenne a tragédia, ha az egyformaság erőltetésével elnyomná egyikőtök személyiségét, vagy mindkettőtökét.
Az lehetne alapja, hogy a ti korotokban irritálnátok egymást.
Átlag testvérek között is lehet konfliktus forrása, ha az egyik utánozza a másikat.
Például egyszer egyforma ruhát kaptunk a nővéremmel. 5 éves volt, én négy. Megvert, ha egyszerre adták ránk. Attól fogva mindimás-más színűt kaptunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!