Szülők, mi a véleményetek erről?
Egy házaspár már nem szereti egymást, elválnának, de ott vannak a gyerekek, ezért nem teszik. Úgy tesznek, mintha minden rendben lenne. Eléldegélnek így addig, míg a gyerekek kb. 15 évesek nem lesznek. Ilyenkor már elég idősek, hogy megértsék a válást. Elválnak.
Erről mi a véleményetek? Szerintetek ezzel tényleg jót tesznek a gyerekeknek?
Ha addig normálisan éltek, azaz nem veszekedtek, nem voltak hülye megjegyzések - azaz úgy éltek, mint a normális családok (nem az átlagosak), akkor szerintem jól tették.
A gyerek félig-meddig felnött nyugodt környezetben, és senkinek nem volt belöle hátránya.
Nem tesz jót. Akármennyire ügyeskedtek, a gyerekek érezni fogják, hogy nem vagytok olyan kapcsolatban. És két eset van: azt fogják hinni, hogy ez normális, és ezt a példát fogják köveni. A másik: rosszul fogják érezni magukat ettől, és ellenpéldának tekintik.
Sokkal jobb a gyerekeknek ha elváltok.
ha a szülők még elvannak, nem gyűlölik egymást, és normálisan tudnak élni, akkor én ebben nem látok kivetnivalót. ha egymáshoz sem tudnak érni, akkor is maradhatnak egy fedél alatt, és mindenkinek meglehet a maga partnere (ha ezt meg tudják oldani/beszélni). ha egymáshoz tudnak érni, akkor meg úgysincs olyan nagy gond. a lényeg, hogy ha normális a légkör, akkor szerintem ez nem gáz.a gyereknek jobb, ha együtt él mindkét szülővel.
egy ismerősömék úgy csinálták a válást, hogy a férj a szomszéd lépcsőházba költözött az új nőjével.ez is egy megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!