Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben kinél lenne...

Ilyen esetben kinél lenne jobb helyen a gyermek?

Figyelt kérdés

Anyuka a szüleihez költözne vissza, 4 szobás ház, jó anyagi körülmények között élnek a szülei. Anyuka gyest és csp kap.

Apuka dolgozik, ő albérletben lakik, a fizetése 160 ezer ft.

A gyermek 8 hónapos.

2015. nov. 23. 11:57
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
54%
Apukánál amúgy mennyi az albi és a rezsi? 160 ból nem hinném, hogy ott is sokkal több maradna havi 40-nél... És akkor abban még nincs kaja, ruha stb stb...
2015. nov. 23. 13:45
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

30: apai oszton ugyanugy van mint anyai. Az hogy ki mennyire "erzi meg", hogy mi kell a gyereknek nem a nemen mulik, hanem az egyutt toltott idon.

Anyuka azert "erzi" jobban, hogy ez szomjasvagyok-siras es nem ehesvagyok- vagy pelenkatele, mert o volt vele tobbet,es megszokta, es megkulonbozteti. Ha nem is tudatosan, de az agy ezt szepen feldolgozta es elraktarozta.

Ugyanugy mukodne apaval is.

2015. nov. 23. 13:46
 33/45 anonim ***** válasza:
7%

"Ugyanugy mukodne apaval is"

Mivel az apa nem tud szoptatni, ezert meg elviekben sem tud ugyanugy mukodni, a gyakorlatban meg messze nem.

2015. nov. 23. 13:48
 34/45 anonim ***** válasza:
34%

Az mukodne ugyanugy, hogy megerzi hogy mikor mi kell a gyereknek, ha o van vele 24 oraban.

A szoptatas valoban nem oldhato meg termeszetes uton, a tapszer meg nem ugyanaz mint az anyatej.

Voltam en joparszor egyedul a kicsivel napkozben mikor felesegemnek dolga volt (akkor csinalta a jogositvanyt, vezetes orak stb), mi ugy oldottuk meg a negyhonaposunkkal anno, hogy kora reggel lefejte, ment a hutobe, en meg adagonkent szedtem elo, melegitettem, es mire megehezett kesz volt az uj adag, ezzel elvoltunk estig. Latszott a kis szemen a meglepetes, hogy apu karjaban van es megis jon a tej, hat ezt meg igy hogy ??

Persze ez a megoldas nem mukodik a kerdezo eseteben.

Jo, egy 8 honapos mar azert nem csak anyatejet eszik, nalunk ilyenkor mar csak elalvashoz igenyelte, es mikor egyeves lett es velem volt egy hetet, akkor kis szopos joghurtot kapott estenkent, az erzest/megszokast potolta, arra el tudott aludni.

2015. nov. 23. 13:54
 35/45 anonim ***** válasza:
85%

Miért, ha apucinak nem lenne szülői segítsége, és esetleg a bölcsiben sem lenne hely, és így is akarná a gyereket, akkor ő is kénytelen lenne elmenni gyed-re, nem? Ja, vagy ez fel sem merül?

Egyébként is tök lényegtelen ez a "mi lenne, ha", mert nem ezt nézi a bíróság, hanem azt, hogy mi VAN. És egy 8 hónapos babát nem igazán fognak elvenni az anyjától, főleg úgy nem, hogy ő ténylegesen hajlandó is vele lenni, és erre lehetősége is van.

Ha egy nagyobb gyerekről lenne szó, aki már mondjuk óvodás, vagy iskolás, ott más lenne a helyzet, ott simán szóba kerülhet az apa is, de itt most egy babáról van szó, így azért más.

2015. nov. 23. 14:06
 36/45 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem akik szerint az apa ugyan úgy képes mindenre és ugyan olyan az apai ösztöne, mint egy anyának az anyai ösztön, azoknak nemes egyszerűséggel nincs gyerekük, csak beleszólnak ismét valamibe, amiről azthiszik, hogy hűde nagyon okosak.
2015. nov. 23. 14:28
 37/45 anonim ***** válasza:
89%
Egy szüleinél dolgozó, albérletet nem fizető, tartásdíjat felvevő anyánál messze jobb helyen van egy 8 hónapos gyermek mint egy Apánál akinek albérletben lakik és keres 160 ezret, sőt még közvetlen segítsége sincs, az anyának viszont van.Továbbá nincs az a bíró aki egy 8 hónapos babát elszakít az anyjától hacsak nem késes gyilkos az.
2015. nov. 23. 15:01
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy alapból jobb helye van az anyánál, egy óriási hülyeség, férfigyűlölő duma. Annál van jobb helyen, aki jobban tud gondoskodni róla. Egyes esetekben az anya az, más esetekben az apa.

Viszont a te helyzetedben tényleg jobb lenne az anyánál, mivel ő otthon tudna maradni a gyerekkel, és az anyagiakkal se lenne gond a szülei marad.

2015. nov. 23. 15:37
 39/45 anonim ***** válasza:
9%

Ha a konkrét helyzetet nézzük, akkor esélyes, hogy apuka kapja a gyermeket, mivel

- van lakhatása

- keresete jóval magasabb

- nála van a gyermek megszokott lakóhelye, környezete

Ha azonban az anyuka kérvényezi az ideiglenes gyermekelheyezést vagy az apuka beleegyezésével költözik el, és onnét zajlik a válás, akkor neki van nagyobb esélye mert:

- az egy főre eső jövedelem jóval magasabb lesz a szülei által

- egyszerűbben megoldott a gyerek felügyelete

- a költözés előzőleg lezajlott az apa engedélyével.

Szóval minden csak aktuális helyzet kérdése. Nem egész 40.000 ft-ra, munkaviszony és lakhatás nélkül nincs esélye az anyának de a költözés után már neki van több.

2015. nov. 23. 17:11
 40/45 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem meg akik szerint egy apa nem képes ugyanúgy gondját viselni a gyerekének, mint az anya, azok

a) lusta apák, akiknek bőven elég a fél óra esti játék

b)anyatigrisek

c) anyák, akiknek a gyerek volt az egyetlen életcél, és attól, hogy szültek, máris fontosnak érzik magukat, és természetesen a gyerek a szemük fénye, egyetlen boldogságuk, meg hasonlók.

A szoptatáson kívül mit nem tud megcsinálni az apa?

A párom (ő a férfi) egy hetet volt egyedül az akkor másfél fiammal, amíg én külföldön voltam. A gyereknek az égvilágon semmi baja nem volt, amikor hazajöttem - hiányoztam neki, persze, de fordított esetben az apját is ugyanúgy hiányolta.

2015. nov. 23. 17:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!