Ilyen esetben kinél lenne jobb helyen a gyermek?
Anyuka a szüleihez költözne vissza, 4 szobás ház, jó anyagi körülmények között élnek a szülei. Anyuka gyest és csp kap.
Apuka dolgozik, ő albérletben lakik, a fizetése 160 ezer ft.
A gyermek 8 hónapos.
A kutyát nem érdekli mi lenne ha. Van segítsége, nem a híd alá viszi a gyereket. Egyébként meg mi akadályozná meg az anyát, hogy apuka tervéhez hasonlóan becuppantsa bölcsibe a gyereket és elmenjen dolgozni? Meg ennyi erővel akkor azon is elmélkedhetnénk, hogy mi lenne ha apukának nem lenne nagyszülői segítség a gyerekhez.
Szóval nagyon rossz felé kapálózol.
Te sem tudnád ellátni a gyereket segítség nélkül. Azt most verd ki a fejedből, hogy bölcsi... Az összes betelt, hatalmas helyhiány van az ország nagy részén és igen nyomorultnak kell lenned ahhoz, hogy azonnal felvegyék a gyereket. Tehát, a nagyszüleire bízod jobb híján. Ahogy a nagyszülőkre bízod, te sem bírod megoldani egyedül. Anyuka is megtehetné azt, hogy nagyszülőkre bízza és dolgozik...
Én a helyedben átnézném a statisztikákat, hogy milyen eséllyel kap meg az apa ilyen pici gyereket, utána átnézném azokat a statisztikákat, hogy a kérelmezők hány százaléka jut be bölcsibe majd belátnám, hogy széllel szembe pisilek és azon dolgoznék, hogy anyukával normális viszonyt tartsak fenn, hogy ne csak kötelezőláthatásra adja oda a gyereket, hanem máskor is.
Az anyukánál nem lenne jó helye? Nálad jobb lenne?
Amit leírtál, abból nem derül ki semmi terhelő az anyukára nézve.
Sosem mondtam, hogy egy férfi nem tud ellátni egy gyereket, de egy 8 hónapos baba állandóságot, és folyamatos gondozást igényel, amit eddig megkapott az anyától. Ráadásul most jön a szeparációs szorongás időszaka. Inkább elszakítanád az anyától és bedugnád a bölcsibe, csak hogy nálad legyen elhelyezve? Hol itt a gyerek érdeke? Nem csak a 37 ezer és a 160 ezer forintot kell nézni hanem a többi tényezőt is.
Egyébként nem muszáj vasárnapi apukának lenni, szerintem meg tudnál egyezni az anyukával, hogy te is részt vehess a gyerek életében, láthasd heti több alkalommal.
Attól hogy váltok, még az apja maradsz.
Nezd, en apaparti vagyok, es nem adnam senkinek a gyerekemet, DE:
Szuloi segitseg nelkul mehetne a hid ala: apuka ugyszinten, mert gyedbol nem fog kijonni, plusz ha alkalmankent bebiszitter stb kell, az megint egy vagyon. Maganbolcsi szinten. De le is irod hogy apuka is ugyanugy segitsegre szorulna az ellatashoz (bolcsi, szulok).
Az se mindegy hogy valaki a szulei vallalkozasaban dolgozik (a legbiztosabb es legelnezobb munkahely), vagy nem.
Ha szuletese ota az apuka lett volna vele otthon, ha ezalatt a nyolc honap alatt vele lett volna tobbet, vagy legalabbis ugyanannyit, akkor lenne esely, de igy, nem sok.
Persze vehetsz fel bebiszittert, takaritonot, gyerekfelugyelot, szoptatosdajkat :) csak aztan ne csodalkozz ha mindez a gyt tobbszorose lesz...
"Hát havi 37 ezerből, hogy tudna normálisan ellátni egy gyereket?"
Ha az édesapjánál helyeznék el a picit, és nem adná bölcsibe, hanem otthon maradna vele még egy darabig, ami a gyerek szempontjából messze jobb megoldás ebben az életkorban, akkor magától értetődően ő sem a jelenlegi havi 160 ezer forint jövedelméből gazdálkodna.
Ha meg az anya adja bölcsibe, vagy neki segítenek be a nagyszülők, hogy újra dolgozni tudjon (mint ahogy a férfi szülei is segíthetnének a napközbeni gondozásban), akkor nem a jelenlegi összeg lesz a jövedelme.
Gondolom, te vagy az apuka. Megkérdezhetem, hogy eddig mi volt a leghosszabb idő, amikor úgy gondoskodtál egyedül a kisgyerekről, hogy az édesanyja távol volt? (Már ha volt egyáltalán olyan, hogy napokig távol volt.)
Én nő létemre nem jelentenék ki olyat, hogy egy gyereknek "mindig az anyjánál van jobb helye", mint az apjánál, de úgy gondolom, hogy egy 8 hónapos csecsemőnek, akiről eddig az édesanyja gondoskodott közel napi 24 órában, emiatt hozzá kötődik legjobban, sokkal jobban szolgálja az érdekeit, ha ez így marad tovább, mintha bölcsibe kerülne, vagy akár az apai, akár az anyai nagyszülők vennék át napi minimum 8 órában a gondozását.
Ha férfiként ebben a helyzetben lennék, akkor arra törekednék, hogy attól, hogy a házasságunk/kapcsolatunk nem működött, minél jobb kapcsolatban maradjuk a fiam/lányom anyukájával, tegyük félre az esetleges személyes sérelmeinket, és azt nézzük, hogy a közös gyerekünk érdekeit mi szolgálja legjobban, és még véletlenül se használjuk őt a kettőnk közötti konfliktusokban az érzelmi játszmázás eszközeként.
Én az szomorú ellenpéldák mellett sok jó példát is láttam arra a környezetemben, hogy a válás után úgy tudott együttműködni ilyen téren az anya és az apa, hogy a férfi nem kizárólag a bíróság által meghatározott láthatási időben találkozhatott a gyerekével, hanem annál sokkal gyakrabban, mert a női is belátta, hogy az édesapjára is éppúgy szüksége van a gyerekének.
Ez engem is erdekel, marmint hogy mennyit voltal eddig egyedul a kicsivel, ugy hogy te foglalkoztal vele egesz nap?
Nekem van ket kislanyom, 3 es 1 evesek. Egy hetet voltam veluk nyaralni mert felesegem nemreg kezdett dolgozni es neki meg nem adtak szabit.
Az egy hetbol 4 napot voltam veluk egyedul, 3 napot ugy, hogy abban a varosban pihentunk ahol anyam lakik, igy napkozben atjott unokazni = segiteni, szoval meg csak nem is "tiszta" egy hetrol van szo.
Hogy milyen volt arrol eleg annyi, hogy anyam megkerdezte hogy most amig itt van, akarok e osszefutni valami regi haverral a varosban, vagy elmenni valahova, a valasz az volt, hogy "inkabb aludnek ket orat ha lehet:)"
Jo, a te eseted meg konnyebb, mert 8honapost be a gyerekagyba ha pl ki kell menned vecere, meg egy gyereknel meg mukodik az, hogy amint elalszik azonnyomban te is (mert akkor legalabb tudsz, egy fel orat, amig fel nem sir valamiert), de ketto mar valtja egymast :)
Mit mondjak, munkaban ugy meg a budos eletben nem faradtam el mint akkor azon a heten a "pihenesben", de a legboldogabb hetem volt az is biztos )
Nem anyagi szemszögből lellene nézni a dolgot elsődlegesen... Rengeteg dolog van amit csak az anyai ösztön adhat meg, ez apa részről nem az anyagiakon vagy a lusataságon múlik, vannak dolgok még a szoptatánson kívül is, amit egy apa egyszerűen nem tud, egy anya viszont zsigerből megérzi...
2 es vagyok... Mellesleg 3 gyerekem van, szerencsére soha nem kellett dönteni, kinél legyenek, mivel együtt vagyunk.. De ha úgy alakulna, nem lenne kérdés, hogy az anyai törődés sokkal jobban kell egy gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!