Felnevelnétek a húgotokat ebben az esetben? Örökbefogadnák őt még? Vagy jobb a vérszerinti családban?
Ismerjétek meg és majd kialakul bennetek is a kötődés. Aztán már ha nem vagytok vadidegenek számára, akkor vegyétek magatokhoz. 3 évesen még annyira pici, hogy mindennek és mindenkinek tud örülni, könnyű a kötődést kialakítani vele és nagy szüksége is van egy ilyen idős gyereknek a kontaktokra.
Emellett pedig felkeresném a családsegítőt, hogy hogyan is működik ez, mit tehettek a gyerek érdekében, illetve jogosultak lennétek-e bármiféle anyagi támogatásra!? Mert ugye egy gyereknek anyagi vonzata is van.
Én nem engedném nevelőszülőkhöz, akkor sem ha relative abszolút nem ismerem, még is csak az én vérem. Lehet sosem kap nevelőszülőket és egy otthonban nőne fel. Az is lehet, hogy olyan nevelőszülőket kapna, akik sosem tisztelnék és becsülnék meg rendesen. Kicsi az esélye, hogy pont egy tökéletes párhoz kerülne, tökéletes körülmények közé. Van olyan örökbefogadott ismerősöm, aki a család szeme fénye volt egészen addig, amíg össze nem jött egy lombik baba a párnak. Onnantól kezdve csak kolonc volt és ezt éreztették is vele. Nem hiányzik ilyen élet szerintem senkinek ha nem muszáj.
Tudom, hogy az örökbefodott gyerekek élete sem mindig siker. És nem is egyik napról a másikra történik. Nem is újszülött, kisbaba már, így minden nehezebb. Szeretném, ha normális élete lenne. Legalább neki a családból. És nem tudom eldönteni hogyan van erre nagyobb esély.
Jogi segítséget persze kérnénk majd, csak előtte azért jó lenne tisztázni nagyjából mit is akarunk.
Anyámtól nem nagyon várok már semmit. Ezt a gyereket sem ő nevelte. Inkább a húgom, vagy valamennyire az apa. De ő meg olyan hogy a kisujját sem mozdítja érte, annyi volt, hogy milyen édes gyerek... De egy idő után mindig lelép a gyerekei mellől ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!