Te kifizetted a gyereknek a jogsit?
nálunk bátyámnak kifizették apámék, de bukta volt...
húgom 1x bukott, de végül letette, anyám besegített neki (azóta külön vannak a szülők)
én saját pénzből fogom letenni, mert 22 vagyok, jó állásom van, simán ki tudom fizetni, nem terhelem ezzel a szüleimet...
22F
Én szüleim kifizették nekem. Én nagyon akartam jogsit, mert szerettem volna, és ma is szeretek vezetni. Nálunk volt családi autó, telekre rendszeresen jártunk, így miután megvolt a jogsim, apám mindig átengedte a volánt, így gyakorolni is tudtam.
Szüleim megtehették, hogy kifizetik, de nem követelőztem soha. Jártam diákmunkára is akkoriban, de apám azt mondta, hogy költsem magamra azt a pénzt. Hozzáteszem, otthon mindig segítettem, tehát nem csak éltem, mint marci hevesen. Már tizenévesen besegítettem a telken építkezésbe, kertbe, stb. Persze ez nem feltétel volt vagy elvárás, így tartottam normálisnak. Gondolom jól neveltek.
Ma már én használom a volt családi autót, apám vett magának használtan egy másikat. Tudom, hogy ezt sokan nem engedhetik meg maguknak, ezért nem is gondolom, hogy ez alap lenne. De van olyan volt osztálytársam is, aki 35milliós lakást és autót kapott az apjától, na tőle soha nem is volt elvárva semmi, megkapott mindent, kivéve a törődést. De nincs is olyan jó kapcsolata a szüleivel, mint nekem. Nem is értékeli igazán, és nem is érzi, hogy ez mekkora segítség, bár tudja, hogy ez nem általános Magyarországon.
Kinek segítsen az ember, ha nem a saját gyerekének??? Tényleg szúrja valaki szemét, ha vannak olyanok, akiknek nem okoz gondot egy jogsi vagy éppen nyelvvizsga finanszírozása a gyerekük számára?
Ha anyagilag nem lesz megterhelő, akkor mi is ki fogjuk fizetni a gyerekünknek, sok más dologgal együtt. Inkább igyekszem majd megkönnyíteni az életét, mintsem azt lássam, hogy a pl. a főiskolai tanulmányai mellett éjszakánként polcokat tölt fel egy áruházban és huszonévesen már megkeseredik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!