Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te kifizetted a gyereknek a...

Te kifizetted a gyereknek a jogsit?

Figyelt kérdés
nagyon le akarta rakni?

2015. nov. 18. 17:07
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
50%
Nem, akkoriban eszemben sem volt, most kezdtem el pár hónapja, párom támogat, most neki van több pénze, ha kész leszek, több munkát vállalok és visszaadom :)
2015. nov. 18. 18:13
 22/52 anonim ***** válasza:
90%

Igen, képzeld ki fogom! Középiskolában mostanáig nulla zsebpénze volt, itthonról csomagolt tízórait. Osztálytársak közül nem egy, napi szinten ezres körül tapsolt el cigi, cola, kávé, energiaital...meg szenya a büféből.

Aztán megy a sírás, hogy drága a jogsi eredj fiam keresd meg az árát!

Nem kellett volna megtanítani a gyereknek a pénzköltést, ha nincs miből. Ha már van egy kevés, azt az értelmes dolgokra kell tartogatni.

Ha meg nincs, de tényleg nincs, az más.

2015. nov. 18. 18:17
 23/52 anonim ***** válasza:
80%
Én nem akartam jogosítványt, de kifizették volna a szüleim.
2015. nov. 18. 18:18
 24/52 anonim ***** válasza:
95%

Csak nem irigykedsz kérdező?

Amúgy annyira bírom ezt az APUCI PÉNZÉBŐL dumát. Minden valamire való szülő ott segíti a gyerekét ahol tudja, és később ugyanezt kapja vissza mikor ő fog rászorulni, ez lenne a család lényege, nem az hogy megcsináljuk, aztán csinál amit akar.

Ha megteheti miért ne taníttassa? Miért ne fizesse a hobbijait (itt nem bulizásra gondolok), miért ne vegyen neki autót, miért ne vegyen lakást? Rohadtul nem azon fog múlni, hogy ki mennyire "önálló". Az a nevelésen múlik, lehetsz úgy is önálló, hogy ezeket megkapod, de ezek nélkül is lehetsz a szülők nyakán élősködő életed végéig.

Lehet kívülről nézve "szemétség" autót, lakást kapni, na de nem megkönnyíti az életet? Legalább magára költheti a pénzét a gyerek, vagy arra amire akarja, és tud spórolni, később ha lesz gyereke, akkor neki is jut belőle...nem jobb ez mint mindenféle hitelt felvenni amit még az unokák is fizetni fognak?

Meg ezt a tanulja meg a pénz értékét dolgot is sokan félreértelmezik. Attól hogy valakinek a pöcegödörből kellett kimásznia, még nem kötelező a gyerekét és visszalöknie.

Főleg hogy ilyenek, mint jogosítvány, nyelvvizsga, tanulmányok mind a gyerek fejlődését, piacképességét növelik.

2015. nov. 18. 18:26
 25/52 anonim ***** válasza:
100%
csak, hogy én is adjak az indulatoknak, nekem is kifizették.17 évesen munka nélkül elég nehezen tudtam volna magamnak, és képzeld még le se vizsgáztam és vettek nekem egy kicsi, idős autót, amit imádok. Eljártak velem gyakorolni sőt tankolták is nekem.. Most pedig 1 év után német-magyar között használom, mert kint tanulok. Ha jól neveltek akkor istudsz valamit értékelni nagyon, ha nem te dolgoztál meg érte. Persze azt mindig jobban, de itt lassan csak azt olvasom, hogy elmúlt 10 a gyerek és menjen dolgozni és mindent vegyen meg magának..miért nem segítheti a szülő a gyereket ? úristen.. persze nem azokról a családokról beszélek akik nem a legfényesebben élnek, de ott meg mással segítik a szülők a gyerekeket/ gyereket..
2015. nov. 18. 18:36
 26/52 anonim ***** válasza:
93%
Természetesen kifizettük mind a két lányunknak. De ugyan így kifizettük nekik a nyelvvizsgákat, magántanárokat is. Miért ne fizettük volna? Miért ne segítenénk a gyerekeinket, ha egyszer megtehetjük?
2015. nov. 18. 18:44
 27/52 A kérdező kommentje:
Jó nyugi gyerekek, én csak megkérdeztem! na sziasztok jó estét!
2015. nov. 18. 18:45
 28/52 A kérdező kommentje:
Mindenkinek zöldet adtam na!
2015. nov. 18. 18:47
 29/52 anonim ***** válasza:
2%
Hirtelen 10 válaszolóból 9 megengedheti a gyerekének ezeket a dolgokat amikor magyarba elvileg mélyszegénység van érdekes dolgok ezek
2015. nov. 18. 18:52
 30/52 anonim ***** válasza:
100%
11.-es válaszló vagyok. Nekem 22 évesen lett jogsim, szerintem ez annyira nem tini. És nem érzem cikinek azt, hogy a szüleimmel kölcsönösen segítjük egymást ahol tudjuk. Apukám fél szemére vak és egyébként is beteg, sosem kapna jogosítványt, ahogy a 87 éves nagyanyám sem, szóval nem tiltakoztam mikor ezt kérték tőlem, viszont mivel kifizetni egyedül nem tudtam volna, ezért maradt az, hogy ők fizetik.
2015. nov. 18. 18:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!