Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti fizetitek az egyetemet a...

Ti fizetitek az egyetemet a gyereknek, de ő nem jár be napokig. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

a gyereketek egy másik városba szeretne menni egyetemre. így fizetitek neki az albérletet, a kajàt, költőpénzt, ruhapénzt, bulipénzt, a fénymàsolàst, könyveket stb... szóval mindent. és kiderülne, hogy van amikor napokig nem megy az egyetem közelébe se, vagy csak 1-1 órára megy be naponta. mit reagàlnàtok? első éves.

itt a hangsúly nem csak a pénzen van, hanem hogy mindent megtesztek, hogy csak a sulira koncentráljon, ne kelljen diákmelót vállalni, legyen ideje tanulni és órára járni. ennek ellenére ő csak bulizott eddig, és néha benézett òràra

2015. okt. 9. 11:29
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
a kérdés csak fiktív, nem konkrét emberről van szó, hanem a csoporttàrsaim nagy részéről. nem tudom mennyire fair ez a szülőkkel szemben, mert nyilván azt mondják, hogy bejarnak órára. azért nem hiszem, hogy minden szülőnek olyan könnyű kipengetni az albérlet árát pl. de megteszik, hogy tanulhasson a gyerek.
2015. okt. 9. 11:34
 2/33 anonim ***** válasza:
91%
Az első vizsgákig kapna határidőt.
2015. okt. 9. 11:34
 3/33 anonim ***** válasza:
96%
Szembesíteném vele hogy tudok róla és megmondanám hogy ha ezen nem változtat, akkor mindent visszavonok ( kivéve az egyetemi tandíjat ) és menjen, keressen munkát albérlettől kezdve kajáig mindent kitudjon fizetni. Ha ez nemsikerül neki, akkor szépen hazajön, keres munkát és elkezd dolgozni.
2015. okt. 9. 11:35
 4/33 anonim ***** válasza:
38%
ha az én fiam csinálná ezt, a költőpénzt drasztikusan lecsökkenteném, ha meg nem tetszik, vigye el kis testét dolgozni. te nem azért gürizel, hogy ő meg linkeskedjen. a pofátlanságnak is van határa. max az albérletet fizesd ki, minden másért meg dolgozzon meg úgy, ahogy a mai diákok többsége.
2015. okt. 9. 11:36
 5/33 anonim ***** válasza:
97%
Vannak, akiket erőltetnek egy szakra, volt egy kérdező, akinek a tiltakozása ellenére befizették a tandíjat és az albérletet. Abban a helyzetben talán én is ezt csinálnám.
2015. okt. 9. 11:44
 6/33 A kérdező kommentje:

közben írtam, hogy nem szülő vagyok, csak a csoporttarsaimnal ezt látom..

én az egyetem városában lakok, úgyhogy a lakhatasom adott. de extràkért el kell mennem dolgozni.. és kicsit bánt, hogy ha mondom, hogy nem megyek x bulira mert 3,500 a beugrò, akkor úgy néznek rám mint az őrültre.. ha még azt is mondom, hogy hétköznap nem megyek el bulizni mert másnap órákon nem tudok figyelni, akkor szintén engem néznek hülyének..

de most komolyan, én tanulni jöttem ide, és én vagyok lesajnàlva..

meg most nem tudok megengedni magamnak ilyen drága bulikat.. úgy könnyű, hogy más adja rá.. de nekem az 8 óra munka.. ami max hétvégén megy, hétköznap nem tudok dolgozni az órák miatt.

és kicsit irigy vagyok hogy nekik minden alajuk van tolva, és akkor xarnak az egyetemre, pedig azért vannak itt elvileg

2015. okt. 9. 11:47
 7/33 anonim ***** válasza:
97%
Az, hogy bejár vagy sem, magánügye, de ha a vizsgákon nem teljesít normálisan, akkor kénytelen lenne utána saját maga finanszírozni a kiadásokat. Esetleg egy félév türelmi idöt kapna - ha összeszedi magát, akkor továbbra is kap tölünk pénzt, ha nem, akkot megszüntetném.
2015. okt. 9. 11:47
 8/33 anonim ***** válasza:
90%

Kivarnam az elso felevet.

Lehet hogy akkora asz, hogy neki igy is sikerul. Azt azert vilagossa tennem hogy nem fogom orokke finanszirozni a tanulast, ha egyertelmu hogy belexar az egeszbe, akkor vege a finanszirozasnak is.

2015. okt. 9. 11:48
 9/33 anonim ***** válasza:
93%
Én se jártam be soha, csak a kötelezőekre, mégis sikerültek a vizsgáim. Ha megvan az anyag, akkor nem az óralátogatástól függ. Egyetemen már más világ van.
2015. okt. 9. 11:56
 10/33 anonim ***** válasza:
95%
Ez attól függ. Attól mert valaki lóg még lehet jó tanuló. A szüleim is megijedtek az első félévemnél mert azt làtták ha nincs kedvem nem megyek. De nem volt cirkusz csak annyit mondtak kívàncsiak lesznek az első félév eredményeire. Pl. 2-8ig volt gazd matek. Én egy büdös szót nem értettem és időpocsékolàsnak gondoltam. Így nem jártam be. De helyette kerestem egy felsőbb éves diákot aki pénzért korrepetált. Vizsgaidőszakban én már rég túlvoltam elsőre a matekon más meg szenvedett. Ki is voltak borulva, hogy aki nem járt be hogy csinálta meg. a töltelék tárgyakra sem jártam, mert azt otthon is megtudtam tanulni. Szóval ha teljesít is a gyerek de mellette lóg az nem érdekelne. Megérteném. Hisz én is így voltam. Sokan indultunk és csak heten végeztünk. Pedig sokan szorgalmasan bejártak. Attól még nem biztos hogy zhra tanultak is.
2015. okt. 9. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!