Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti fizetitek az egyetemet a...

Ti fizetitek az egyetemet a gyereknek, de ő nem jár be napokig. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

a gyereketek egy másik városba szeretne menni egyetemre. így fizetitek neki az albérletet, a kajàt, költőpénzt, ruhapénzt, bulipénzt, a fénymàsolàst, könyveket stb... szóval mindent. és kiderülne, hogy van amikor napokig nem megy az egyetem közelébe se, vagy csak 1-1 órára megy be naponta. mit reagàlnàtok? első éves.

itt a hangsúly nem csak a pénzen van, hanem hogy mindent megtesztek, hogy csak a sulira koncentráljon, ne kelljen diákmelót vállalni, legyen ideje tanulni és órára járni. ennek ellenére ő csak bulizott eddig, és néha benézett òràra

2015. okt. 9. 11:29
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

úgy kaptam diplomát, hogy a 3 év alatt egyetlen egy előadásra sem mentem be. ezt halál komolyan mondom. a szemináriumokon elmondták szinte ugyanazt, sokkal érthetőbben, az előadások anyagát pedig simán meg tudtam tanulni más jegyzetéből, diákból, kidolgozott tételekből, szakirodalomból.

természetesen a gyakorlatokra, szemináriumokra rendesen bejártam

ja, és nem buliztam, hanem dolgoztam a családi vállalkozásban, tehát a szüleimet segítettem ezzel. mondjuk én azt sem vártam el, hogy albit fizessenek, inkább buszoztam napi 4 órát, de sajnáltam a pénzt az "egyetemista" életre

2015. okt. 9. 14:51
 22/33 anonim ***** válasza:

Most őszintén, voltam egyetemista, szóval tudom, miről beszélek... szóval nem mindegy, milyen egyetemen van, és mik az elvárások. Ha katalógusos órára nem tolja be a képét, az gáz. De van csomó olyan előadás is, amit simán meg lehet tanulni otthon, az előadások látogatása nélkül is. Én a szorgalmasabb fajta voltam, de későn jöttem rá, hogy voltak olyan órák, amikre tényleg nem volt értelme bejárni (pl. a filozófia, ahol minden baromságról beszéltek órán, a vizsgára viszont szövegekből kellett felkészülni, amiről szó sem esett órán, vagy a könyvtárhasználat, amin az utolsó 3-4 órán ugyanazt ismételgettük el, és amúgy is a diákból kérdeztek ki... vagy olyan óra is volt, ami olyan csodás teremben volt megtartva, hogyha nem az első 2 sorba ültél, alig hallottál vmit, és ha másik óráról rohantál oda, már tuti elfoglalták a helyeket), inkább aludtam volna másfél órával többet, vagy találkoztam volna a barátaimmal.

Az megint más kérdés, hogy sok egyetemen a napi egy óra az már kb. az óráknak a fele vagy a háromnegyede, amire bejár... ez még mindig több, mint csomó volt évfolyamtársamé, és ők is elvégezték ugyanúgy az egyetemet (vagy csak azokon a tárgyakon bukdácsoltak, amin kb. az évfolyam 3/4-e, attól függetlenül, ki járt be, mert tényleg nehezek voltak)... és nem büfészakról van szó, hanem az ország egyik legkomolyabb és legnagyobb teljesítményű nyelvszakjáról.

Amúgy tényleg érdemes a vizsgákig várni... ha első félévben még elcseszi, attól még végezhet időben, csak többet kell tanulnia esetleg egy-két másik félévben. Így a saját kárán tanulja meg, ha ez mégsem működőképes.

2015. okt. 9. 14:58
 23/33 A kérdező kommentje:

jogos a felvetes, valoban van egy targyunk aminel az első két alkalommal majd meghaltam az unalomtol, csak a diarol olvasta fel. erre épül még egy felev, de nem amúgy semmi köze a szakunkhoz. erre nem mentem be azota, mert van hozzá könyv

de van jó néhány tárgy, ahol nincs ppt.. vagyis csak képeket vetít rajta a tanár, de a magyarazatot szóban mondja el, és lediktàlja, hogy mit kér számon. elég dedos dolognak tartom, mármint a diktàlàst. de segedanyag nincsen ehhez.

van egy másik előadás +gyakorlat. ezeken nincs katalógus. csak éppen a tanár a 2.eloadason mondta el, hogy aki nem csinalja meg a hazikat a webes felületen, legalább 3x,az nem mehet vizsgára se. első eloadason is mondta, hogy van házi és hol, de ezt nem mondta el akkor, hogy mi a kovetkezmenye ha nem csinálja meg valaki.

mondanom se kell, hogy már vannak akik biztosan csúsznak, mert már nem volt meg 3 házi, szóval vizsgara se mehetnek, és ez a targyunk végig lesz, biztos a csúszás, ha nem sikerül. sok minden épül rá.

szóval aki csak első órára jott be, megszivta.

bár biztos vannak akik utána kerdeztek, de a tanar már mondta, hogy van aki be se lepett az elektronikus feluletre, ok tuti nem kerdeztek utana.

de egyébként igazatok van, probalok nem foglalkozni

2015. okt. 9. 15:21
 24/33 A kérdező kommentje:
a jegyzet üggyel kapcsolatban. ha valaki felkel reggel korán, bemegy, tisztessegesen jegyzetel. akkor az mennyire szivesen adja oda masnak utána? még 1-2x oké, ismeretlennek is edengednem hogy lefotozza, de hogy egész félévben ahhoz elég nehéz balekot találni.
2015. okt. 9. 15:33
 25/33 anonim ***** válasza:
56%

oké, vágjuk, hogy te vagy a legnormálisabb kis pedálgép az évfolyamon, mindenki más lógós újgazdag anyukedvence.

Egyéb fájdalmad van?

2015. okt. 9. 15:41
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
hidd el, van olyan aki egész félévben odaadja a jegyzetét. egyébként rengeteg régi anyag szokott fent lenni, meg lehet van olyan ismerősük aki szól a házikról, stb. de amúgy nem kell foglalkozni velük, örülj, hogy te nem fogsz csúszni és kész :)
2015. okt. 9. 16:16
 27/33 anonim ***** válasza:
Én is kölcsönadnám a jegyzeteimet, ha nekem nem kellenének és megfizetnék.
2015. okt. 9. 17:00
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Én amúgy mindig rendesen jegyzeteltem, és szívesen megosztottam bárkivel, mert a legtöbb emberről nem tudhattam, miért hiányzik az óráról... volt olyan is, akinek melóznia kellett, és nem mindenkivel voltam olyna kapcsolatban, hogy tudjam, hogy épp a Tescóban robotol-e, vagy bulizik, amikor nem tud bejönni. Én sosem voltam ilyen önző. Egy alkalommal volt, hogy nem szívesen adtam egy csajnak, de az azért volt, mert kifejezetten hálátlan is volt mellé... Operettszínházhoz mászkáltak színészeket kukkolni, és aztán engem b.ott le, hogy miért írok röidítésekkel, mert nem tudta belőle megtanulni, és ezért nem lett 5ös, csak 4es. Na, az ilyennek nem adom oda. De aki rendes velem, annak igen. Most abból én nem vesztek semmit, se időt, se energiát, ha odaadom, de legalább nem vagyok egy önző kis p.csa.
2015. okt. 9. 17:35
 29/33 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Én első pár héten minden félévben felmérem, hogy mi az, amire be fogok járni. Volt olyan órám, ahol a neten fent levő pdf-et olvasta fel monoton hangon a nő, majd feleletválasztós vizsga volt. Őszintén, ki a bánat járna be erre? Helyette inkább kikapcsolódtam, vagy más tárgyra tanultam otthon.

Ha én lennék a szülő, akkor az első vizsgaidőszakig várnék. Ha mindenből átmegy így is, akkor nem bánnám. De ha bukdácsolna, akkor nagyon nem lenne rendben, akkor megmondanám neki, hogy vagy járjon be és tanuljon, vagy a felszabadult idejében legalább dolgozzon. Arra nem fizetnék súlyos százezreket, hogy bulizzon 0 eredménnyel. Amíg viszont hasít a képzésben, mindenből átmegy, addig felőlem úgy oldja meg, amíg akarja.

2015. okt. 9. 17:39
 30/33 anonim ***** válasza:
*ahogy akarja
2015. okt. 9. 17:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!