Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek mi arról a véleményetek...

Nektek mi arról a véleményetek, ha a szülő nem támogatja a gyerekét, mert anno őt sem támogatták?

Figyelt kérdés

Persze ezt most nem úgy értem, hogy le akarnám húzni a szüleimet. De albérletben vagyok, dolgozok, saját lakást szeretnék. Sajnos még nincs elég pénzem a saját lakásra, pedig egy csomó pénz elmegy a bérleti díjra, ennyi erővel abból fizethetném a törlesztést és nincs az, hogy hipp-hopp költözzek el.

Beszélgettem erről a szüleimmel, azt mondták, hogy nekik van 5 milliójuk félretéve. Próbáltam volna megbeszélni, hogy adjanak kölcsön (nem kell örökbe!) és én visszafizetem a pénzt, mert hitelt nem igazán szeretnék felvenni, de ha hozzátennék még 3 milliót ahhoz ami nekem van, abból már tudnék venni egy kétszobás kis lakást.

Nemet mondtak rá, azzal a kifogással, hogy nekik se segített anno senki, 28 éve ők is hitelre vettek lakást, úgy hogy apám külföldön ledolgozott 10 évet, anyám meg dolgozott 2 évet itthon, aztán elment gyesre, azóta se dolgozik... És hogy ők inkább garázsokat akarnak venni és azokat kiadni, mert mi van ha apám meghal, akkor anyám miből fog élni... Lesz_rom a pénzüket, de ez a gondolkodás milyen már? Közben meg az egész családot szidják, hogy senkire se lehet számítani...

2015. nov. 16. 15:00
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
100%
39# ilyen alapon a 200000 közmunkás mind perelhetné a szüleit rokontartásért.Butaság.
2015. nov. 17. 12:13
 42/56 anonim ***** válasza:
0%

És egyiknek sincs háza, illetve mindegyiknek jól élnek a szülei?

2015. nov. 17. 12:14
 43/56 anonim ***** válasza:
50%
Semmi összefüggés nincs ezzel, utolsó. A kozmunkanal a kutyát nem érdekli, hogy van e valakinek ingatlana és a szülei vagyona sem számít. Még valami baromság?
2015. nov. 17. 12:28
 44/56 anonim ***** válasza:
28%

Elolvastad amit írtam, és azt, hogy mire?

Tudom, hogy lehet közmunkás, bár állandó lakcím nélkül nem tudom mi a szabálya.

2015. nov. 17. 12:50
 45/56 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy kapaszkodj meg, az öregségi nyugdíj minimum 28500, ha ennyi jövedelmed van, már semmilyen segélyre nem vagy jogosult
2015. nov. 17. 13:07
 46/56 anonim ***** válasza:
55%

A rokontartás nem segély, messze az értékhatár felett is szoktak megítélni.

A rokontartás esetén pont az a cél, hogy segélyt ne kelljen adni (mert lesz az illetőnek jövedelme).

2015. nov. 17. 13:21
 47/56 anonim ***** válasza:
100%
Te hol élsz, honnan szeded az ilyen baromságokat? A rokontartas összege köszönő viszonyban nincs a segélyek mértékével, már egy 10-e havi összeg is csodának minősül. De nyugi, egy aktív korú, egészséges emberkenek nem is fogják megítélni
2015. nov. 17. 13:37
 48/56 anonim ***** válasza:
100%

Anyám mindig azt mondogatta, hogy őt sem támogatták semmivel a szülei, soha nem adtak neki semmit, engem miért segítsenek bármivel is. Sosem örült a tanulmányi sikereimnek (soha nem is ült le velem tanulni), nem tetszett neki, hogy költségekkel járnak a gimis évek alatt megszerzett nyelvvizsgáim vagy a főiskolai tanulmányaim, majd a jól fizető állásomra is irigykedett és még sorolhatnám. Persze a 8 általános iskolai végzettségével és minimálbéres munkájával nem is tett hozzá sokat az értelmi fejlődésemhez vagy a családi kasszához, de nem értem, miért fájt neki, ha édesapám másképp gondolkodott (el is váltak).

A kölcsönhöz: nálunk gond nélkül működött autóvásárlásnál, hogy a hiányzó összeget odaadta édesapám, majd 1,5 éven belül havi részletekben törlesztettem neki.

2015. nov. 17. 14:15
 49/56 anonim ***** válasza:
28%

Neked ez az összeg honnan jön?

Egyébiránt jogalkotó és a bíróság sem követi a "vérségi kapcsolat elévülése" elvet, a gyerek felnőttkorában sem lesz ugyanaz a szülő szempontjából, (normális esetben semmilyen minőségben) jogilag az eltartás kérdésében, mint egy mezei "másik ember az utcából"

A szülőtartásnál ez különösen érdekes is lenne.

2015. nov. 17. 14:24
 50/56 anonim ***** válasza:
53%

B+...milyen válaszok vannak itt?

Ez tetszett a legjobban:" Nekem is ez jutott eszembe: hogy üzletben, pénzügyekben nincs család, rokonság. Ez nagy igazság."

Kb. eddig olvastam a válaszokat...

Ja,egy unokatestvért mondjuk én se támogatnék,de a saját gyerekemet?

Ilyen embereknek minek gyerek?

Hihetetlen, meg itt néhány válasz is.

Teljesen igazad van Kérdező, sőt,ha normálisak lennének, maguktól ajánlották volna fel az összeget,és még csak nem is kölcsönbe.

Családos ember miért dolgozik életében?

Nem a caaládjáért,a gyerekeiért?

Mindegy.

Majd később, ha látni akarják az unokákat, mond meg nekik,látogassanak el ők hozzád,sokba kerül a lakás törlesztés,meg a buszjegy...az utolsó mondatot viccnek szántam.

2015. nov. 18. 02:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!