Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek mi arról a véleményetek...

Nektek mi arról a véleményetek, ha a szülő nem támogatja a gyerekét, mert anno őt sem támogatták?

Figyelt kérdés

Persze ezt most nem úgy értem, hogy le akarnám húzni a szüleimet. De albérletben vagyok, dolgozok, saját lakást szeretnék. Sajnos még nincs elég pénzem a saját lakásra, pedig egy csomó pénz elmegy a bérleti díjra, ennyi erővel abból fizethetném a törlesztést és nincs az, hogy hipp-hopp költözzek el.

Beszélgettem erről a szüleimmel, azt mondták, hogy nekik van 5 milliójuk félretéve. Próbáltam volna megbeszélni, hogy adjanak kölcsön (nem kell örökbe!) és én visszafizetem a pénzt, mert hitelt nem igazán szeretnék felvenni, de ha hozzátennék még 3 milliót ahhoz ami nekem van, abból már tudnék venni egy kétszobás kis lakást.

Nemet mondtak rá, azzal a kifogással, hogy nekik se segített anno senki, 28 éve ők is hitelre vettek lakást, úgy hogy apám külföldön ledolgozott 10 évet, anyám meg dolgozott 2 évet itthon, aztán elment gyesre, azóta se dolgozik... És hogy ők inkább garázsokat akarnak venni és azokat kiadni, mert mi van ha apám meghal, akkor anyám miből fog élni... Lesz_rom a pénzüket, de ez a gondolkodás milyen már? Közben meg az egész családot szidják, hogy senkire se lehet számítani...

2015. nov. 16. 15:00
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk nem volt ilyen és én is gondolkodás nélkül adok a gyerekemnek.

Már értem miért hal meg annyi öreg magányosan...

2015. nov. 16. 16:18
 12/56 anonim ***** válasza:
60%

Nekem SOHA, SEMMIBEN nem segített az anyám, mégse halt meg magányosan - szóval nem feltétlenül van összefüggés.

És a szomszéd néni mindig segített mindenkinek, mégis magányosan halt meg...

Kérdezőnek: igen, elhiszem, hogy jól jönne a segítségük, de azt én sem értem, hogy miért nem próbálsz meg egy kisebb lakást venni akkor.

Hiába húztátok le az egyik válaszolót, a kétszobást én sem értem, miért nem jó egy kisebb... Nem írta a kérdező, hogy együtt él vkivel, vagy lenne gyereke...

2015. nov. 16. 16:25
 13/56 anonim ***** válasza:
74%

7-es, a gyereknek akkor is dolgoznia kell, ha nincs lakáshitele.

Ha pedig a gyerekem csak azért nyit(ná) rám az ajtót öregségemben, mert még önálló felnőtt korában is odaadtam az uttsó kis tartalékomat is neki, akkor inkább maradjon magának. Nagyon remélem, hogy nem ilyet sikerült nevelnem.

Egyébként ahogy nem vártam el a szüleimtől, hogy toljanak mindent a s.ggem alá, úgy nem várom a gyerekeimtől se, hogy - akár a saját családjuk rovására - engem támogassanak majd, ha odakerülök. Ezért gyűjtök, már idejekorán, magamnak IS, és ezt a tartalékot semmi szín alatt nem adom ki a kezemből. Akár tetszik, akár nem, mindent megkapnak ahhoz, hogy amire szükségük lesz, megteremthessék - ŐK, ÖNÁLLÓAN, MAGUKNAK.

2015. nov. 16. 16:27
 14/56 anonim ***** válasza:

A szüleidnek nagyobb szüksége van arra a pénzre. Manapság soha nem lehet tudni. Szüleim 2 milliót akartak adni, de nem fogadtam el, mert tudom, hogyha az egyik egyedül marad akkor nagyon nehéz egy nyugdíjból megélnie.

Plusz nekik is jár egy kis nyugi, egész életükben a pénzen stresszeltek.

Rádásul nem tartom jó ötletnek, hogy a gyerek semmit nem küzd mindent megkap. Valahol a fiataloknak is vállalni kell felelőséget. Egyébként nekem nem is lett volna bátorságom megkérdezni.

2015. nov. 16. 16:44
 15/56 anonim ***** válasza:
90%
Látszik nem értitek és fingotok sincs az igazi gyereknevelésről...az a felnőtt gyerek nem a szutykos pénzért nyitna rátok, hanem az éreztetett törődés a szeretet és a feltétel nélküli támogatás emlékért...így meg marad az érzelem nélküli, ego vezérelt kemény szülő...neki szar volt legyen az másnak is...akár a saját vérének is...
2015. nov. 16. 16:50
 16/56 anonim ***** válasza:
53%

Ebben az esetben én odaadnám, amiatt, mert szimplán a jelenlegi bérbeadó "nyerészkedik" a gyereken, amíg a félretett pénzem 0 forint körül kamatozik.

A "mert nekem is ilyen volt" érvet soha nem tartottam senkivel szemben elfogadhatónak, illetve szerintem az ember az "erkölcsi magasságokat" ne a saját gyerekével szemben próbálja elérni.

2015. nov. 16. 16:58
 17/56 anonim ***** válasza:
12-es vagyok: szépen kérek valakit, aki lehúzott, hogy írja meg, miért tette, mert becs szóra nem értem. Nem nyavajgok, hogy le lettem húzva, csak szeretném megérteni, mi rosszat írtam? lehet, valamit félreértettetek?
2015. nov. 16. 17:05
 18/56 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom miért szavaztak le (én nem szavaztalak le) , de ha valaki akar venni egy kétszobás lakást, és most veszek egy egyszobásat, majd eladja és vesz egy másikat később az jelentős pluszpénz, illetve nem "lineáris az ár/minőségváltozás, azaz a fele akkora ház nem szokott fele annyi lenni, gondolom, hogy a kérdező utánanézett a kínálatnak, amikor a pénzügyeken gondolkodott.

2015. nov. 16. 17:16
 19/56 anonim ***** válasza:

Értem, köszönöm szépen :-)

Akkor ezek szerint ezt nem jól gondoltam, hogy az jóval olcsóbb...

Engem anno ELZAVART anyám albérletbe a férjemmel (pedig Ő sem lakott a lakásban, üresen állt), de ha lehetőségem lett volna egy 1 szobás lakást venni, Isten bizony beértem volna vele - no ezért írtam...

2015. nov. 16. 17:21
 20/56 anonim ***** válasza:
76%
Nekem is jó szakmám van , jó helyen dolgozók ..Amikor házat akartam venni akkor anyukám meg mondta hogy nem add ezért meg azért ..Ebbe az a vicc hogy anyagilag nagyon jól állnak álltak szüleim .. Felvettem hitelt apum meghalt , anyum bele betegedett ezután könyörgött , hogy mindent meg add csak költöztek hozzá én meg bunkón meg mondtam ,hogy fizettem a lakás hitelemet nem hagyom ott a házat . Ekkor jött azzal , hogy nem számít a pénz csak menjek költözzek hozzá ..Pedig amikor apum élt ő nem volt beteg mindent meg tett hogy ne kapjak egy vasat se ..Én nem mentem így se oda lakni fizetem a törlesztő részletet és nyugodt vagyok anyumat 3 hetente meg látogatom , ő még mindig akarja hgy oda költözzek ,de én nem mert miatta kellett hitelt fel vennem szeretem de így a jó , ő meg mondta mi legyen én kiállok amellett hitel úgy ház ..Most meg él egy ápolónővel egy fedél alatt . lehet hogy másképp nézném ha adott volna akkor pént de nem adott
2015. nov. 16. 18:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!