Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek mi arról a véleményetek...

Nektek mi arról a véleményetek, ha a szülő nem támogatja a gyerekét, mert anno őt sem támogatták?

Figyelt kérdés

Persze ezt most nem úgy értem, hogy le akarnám húzni a szüleimet. De albérletben vagyok, dolgozok, saját lakást szeretnék. Sajnos még nincs elég pénzem a saját lakásra, pedig egy csomó pénz elmegy a bérleti díjra, ennyi erővel abból fizethetném a törlesztést és nincs az, hogy hipp-hopp költözzek el.

Beszélgettem erről a szüleimmel, azt mondták, hogy nekik van 5 milliójuk félretéve. Próbáltam volna megbeszélni, hogy adjanak kölcsön (nem kell örökbe!) és én visszafizetem a pénzt, mert hitelt nem igazán szeretnék felvenni, de ha hozzátennék még 3 milliót ahhoz ami nekem van, abból már tudnék venni egy kétszobás kis lakást.

Nemet mondtak rá, azzal a kifogással, hogy nekik se segített anno senki, 28 éve ők is hitelre vettek lakást, úgy hogy apám külföldön ledolgozott 10 évet, anyám meg dolgozott 2 évet itthon, aztán elment gyesre, azóta se dolgozik... És hogy ők inkább garázsokat akarnak venni és azokat kiadni, mert mi van ha apám meghal, akkor anyám miből fog élni... Lesz_rom a pénzüket, de ez a gondolkodás milyen már? Közben meg az egész családot szidják, hogy senkire se lehet számítani...

2015. nov. 16. 15:00
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
44%

15-ös, hármat neveltem fel, kettő már felnőtt, önálló, sikeres ember. Ettől függetlenül minden évben megyünk együtt, legalább pár napra utazni, nem kérdés, hogy itthon töltik az ünnepeket, hetente többször beszélünk vagy chatelünk. Nagyon jó a kapcsolatom nem csak velük, a baráti körükkel is, és az aktuális barátnőkkel is.

Majd ha te is felneveltél így három gyereket, akkor nyilatkozz.

2015. nov. 16. 18:40
 22/56 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó én 2öt neveltem fel...nem csak nyáron megyünk ide oda...és 2 hetente nem csak beszélgetünk és nem csak ünnepekkor vannak itt...maguktól jönnek családostul, mert amikor kellett ott voltunk és amikor majd kellenek ott lesznek. Ez az igazi önzetlen szülő -gyermek kapcsolat. És nem azért mert kötelességük ,mert nem az, hanem mert így akarják.
2015. nov. 16. 19:04
 23/56 anonim ***** válasza:

ha van egy tesod az ő megtakaritásuknak legfeljebb a felét kérhetnéd,

de benned fel se merül hogy nem csak neked vannak igényeid

ha nem lesz épp munkád az idösödő szüleid egy babával nem tudnak segiteni a törlesztöben

akkor peddig bukjátok az összes pénzt

2015. nov. 16. 19:07
 24/56 anonim ***** válasza:
58%

22-es, vicces lenne, ha felnőtt embereket köteleznék bármire, a heti többször pedig nem egyenlő a kéthetentével, de mindegy. Nálatok a szomszéd faluból könnyebb átugrálni, mint nálunk több száz kilométerről, de ez már végképp nem tartozik a kérdéshez.:-)

Az pedig igen távol áll az önzetlenségtől, ha a gyerek, miután felnevelték, kitaníttatták tisztességesen, netán induló tőkét is kapott, még a szülei öregkori megtakarítását is kihúzná alóluk. Nekem nem lenne képem ilyesmivel odaállni a saját szüleim elé, pláne, ha különösebb gond nélkül meg tudom oldani magam is a problémámat.

Lementek a hitelkamatok, saját erővel, jó szakmával simán fel lehet venni 3 milliót, ezen a piacon az gyakorlatilag aprópénz.

2015. nov. 16. 19:49
 25/56 A kérdező kommentje:

Úristen, nem a megtakarításukat akarom kihúzni alóluk, jézusom... írtam, hogy visszafizetném az utolsó forintig... Arról szerintem nem tehetek, ha valaki nem tudja tartani a szavát.

Egyébként nekem most 3 millióm van, amit 5 év alatt sikerül összespórolnom. 5 millióért már tudnék venni egy kétszobás lakást, mert felénk most nagyon lent vannak a lakások árai. Nyáron egy garzon került ennyibe... Mi értelme lenne most venni egy kis lyukat, ha pár év múlva úgyis kelleni fog nagyobb? Legalábbis én szeretnék gyerekeket, attól mert nem írtam, hogy van-e párom vagy nincs, meg hogy hány éves vagyok.

A másik meg, hogy ha arról van szó, én még akár abba is belementem volna, hogy kamatostul fizessem vissza a pénzt, mert tudom, hogy akkor nem a banknak fizetek, hanem jó helyre megy, jó célt fog szolgálni a szüleimnél. Egyébként nem értem, aki amiatt aggódik, hogy ha elveszítem a munkám hogy fizetem vissza, szerinte a hitelt nem kéne ugyan úgy fizetni?

Nem azt kértem, hogy vegyenek nekem lakást meg autót meg mindent toljanak a fenekem alá. De mindegy, csak úgy voltam vele, hogy azt a pénzt, amit az albérletért fizetek, azt nekik is fizethetném és akkor családban maradna, nem vadidegen nyerészkedik rajta. De akkor én kérek elnézést.

2015. nov. 16. 20:10
 26/56 anonim ***** válasza:

Drágaság azt írtad heti többször beszéltek én meg azt , hogy emellett 2 hetente át is járnak és 138 km pontosan azt hiszem nem épp a szomszéd falu ;)

Mellesleg felvilágosítalak, hogy rengeteg elvetemült szülő bizony elvárja a segítséget ha már megszülte a gyerekeit ;)

2015. nov. 16. 20:17
 27/56 anonim ***** válasza:
75%

A szüleid milyen garázsokat akarnak venni 5 millán? Pontosan hányat, és milyen frekventált helyeken, hogy azok annyit tejeljenek, hogy édesanyád egyedül megéljen, és fenntartson egy lakást abban az esetben, ha édesapád meghal?

Ez egy teljesen halott ötlet.

5 milla meg, ha nem költik el, semeddig nem tart, ha hónapról hónapra meg kell belőle élni... Illetve eltart valameddig, aztán nagyon hirtelen vége lesz.

Öregek otthonába nem mehet, mert nyugdíja nem lesz.

Tehát ha édesapád meghal, akkor édesanyádnak nem lesz hova mennie. A nők átlagéletkora magasabb, szóval erre jó esély van. Továbbá, ha édesapád mondjuk megbetegszik, akkor annyira lecsökken a jövedelmük, hogy kétségessé válik a megélhetésük. És, ha édesapád csak simán nyugdíjba megy, akkor meg annyira kicsi lehet a bevétele, hogy szintén kétségessé válik a megélhetésük.

Mindenképpen szükségük lesz rád...

Úgyhogy próbálj még hatni rájuk, hátha.

Lehet, hogy neked most úgy tűnik, nincs közöd ahhoz, mi lesz velük később, és az érdekel, hogy lakást vegyél magadnak, de ha nem csináltok most valamit közösen együtt, akkor arra nagyon ráfázhatsz (te, mert te leszel a kereső a családban!) később... A legelemibb érdekük lenne, hogy együttműködjenek veled... Ezt próbáld meg nekik bejuttatni... Ha pedig nem megy, akkor sajnos menthetetlenek.

2015. nov. 17. 01:03
 28/56 anonim ***** válasza:

Nézd, én megértem, hogy a kis megtakarításukat, amit tényleg a legnagyobb vész idejére tettek félre, nem akarják kiadni a kezük közül. Évekbe telik, mire visszafizeted, és ha éppen akkor kellene, amikor még nem fizetted vissza,vagy bármi okból fizetésképtelen lennél, akkor mit csináltok?

Azzal a gondolkodással, hogy "nekik se segített senki", nem értek egyet, mert normális ember arra törekszik, hogy a gyerekének könnyebb legyen, de te is rohadt önző vagy, hogy csak a saját érdekeidet nézed. Természetesnek veszed, hogy adják oda a biztonsági tartalékot, de te mit teszel, hogy a biztonságérzetük ne csökkenjen? aláírsz a egy papírt, hogy cserébe ha a visszafizetés előtt szüksége lenne a pénzre, akkor magadhoz veszed, vagy gondoskodsz a számlái +létfenntartása finanszírozásáról? Csak most lenen a szülőd, ha odaadja, az elmúlt évtized, ek, amikben rád költöttek, gondoskodtak rólad, hirtelen semmissé válna, és le lennének sz..va, csak mert most nem adják neked oda a pénzüket? Ha olyan gond nélkül gyűjtögeted a pénzt, akkor miért nem várod ki, amíg összegyűlik a vágyott lakás ára, miért nem kötsz eltartási szerződést lakásért, vagy keresel olyan megoldást, amivel közelebb jutsz a vágyaidhoz, de nem más fa..ával verve a csalánt?

Egyébként: milyen garázsokat kap 5millióért, amik aztán hoznak annyit, hogy megéljen belőle? Álom...Nem most kellene kapálózni, hogy ha kidől a pénzforrás, akkor legyen miből élni, hanem akkortól kellett volna erre gondolni, amikor eldöntötték, hogy anyuka ne dolgozzon.

2015. nov. 17. 06:02
 29/56 anonim ***** válasza:

Kérdező,azt írod: "Egyébként nem értem, aki amiatt aggódik, hogy ha elveszítem a munkám hogy fizetem vissza, szerinte a hitelt nem kéne ugyan úgy fizetni? "- De,de a szüleid nem buknák a pénzüket.Ebből a kérdésedből látszik,hogy tényleg abszolút csak magadra gondolsz,a szüleidtől viszont nem ezt várad,igaz?

20-as:"ő még mindig akarja hgy oda költözzek ,de én nem mert miatta kellett hitelt fel vennem" Ekkora hülyeséget sem hallottam még :D Nem miatta kellett felvenned hitelt,hanem magad miatt,nem neki vettél lakást hanem magadnak :)) Mindenki csak annyit akarjon,amennyit egyedül is képes megvalósítani.

2015. nov. 17. 08:37
 30/56 anonim ***** válasza:
55%

Ha nem ír alá papírt, akkor is gondoskodnia kell róluk, mivel az alaptörvénynek része lett az eltartási kötelezettség. (Ha a szülő nem perel, pl az idősek otthona szokott)

Kezes nélkül Magyarországon jelenleg nem lehet hitelhez jutni. Ha a szülő aláírja, az erősebben hordozza a nemfizetés kockázatát, mintha a pénzt adta volna oda(általában a bankok elég könnyen "átugranak" a kezesekkel szembeni követelésre. (Ráadásul ott nem csak a felvett összeget követelik.)

Ha a szüleinek az illető nem törleszt pl 2 hónapig/ kevesebbet törleszt mert nincs átmenetileg pénze, akkor abban az esetben a hitellel ellentétben az illető nem bukik be mindent ( a bank mindent azonnal esedékessé tesz, és elárverezi a biztosítékokat, ami általában legalább a ház, plusz be akarja hajtani a maradék pénzt is) a hitel kamata, jelentősen nagyobb, mint a szülők által kapott betéti kamat.

Nem tudom, hogy ilyen esetben miért kell a pénzügyi közvetítőrendszert igénybe venni.

2015. nov. 17. 09:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!