Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Eddig utolsó k. voltam, most...

Eddig utolsó k. voltam, most kellene a pénzem? Segítsek nekik?

Figyelt kérdés

Állandó üvöltözésben nőttem fel, folyton az anyám és a mostohaapám vitáit hallgattam. Az a férfi kihasználta anyát teljesen, míg ő hét számjegyű összeget keresett, eltűrte, hogy anya a 150 ezres fizetéséből fizesse a hitelt és a számlákat, mindent ő csináljon otthon, ha pedig pénzt kért a férjétől, csak a kiabálás ment, mert nagyon sóher volt, tipikusan az, aki magára semekkora összeget nem sajnál, de másnak 1000 Ft-ot is fogcsikorgatva ad.

Aztán az érettségi után Budapestre jöttem továbbtanulni, így elkerültem a "háborús zónából". Itt segített rajtam az, hogy örököltem egy ingatlant és egy nagyobb összeget, plusz mellette apukám támogatott (ő a válásuk után rendszeresen tette, szóval nélkülöznöm sosem kellett, csak akkor volt balhé, ha anyától is szerettem volna pénzt kérni, mert apa simán megvette a notebookot, ha azt kértem, vagy bármikor felhívtam, hogy kéne x összeg, vagy félretetettem a boltokban pár ruhát és azokat elhozhatná, azonnal megtette, de otthonról egy mozira nem kérhettem pénzt, mert anya férje azonnal a plafonon volt).

Aztán lett egy barátom és ő támogatott anyagilag.

Erről nem kérek véleményt, nem érdekel, ki mit gondol az ilyen helyzetekről itt, ne offoljátok szét a kérdést, köszönöm!

Ezáltal eléggé megváltozott az életszínvonalam és egy "barátnőmnek" köszönhetően megtudták egy idő után anyáék is. Nagy veszekedés lett az egészből, a férje adta alá a lovat, hogy "bezzeg az ő lánya sosem kerülne ilyen helyzetbe"... Lehordtak mindennek és elegem lett belőlük, ez több éve volt, azóta alig beszéltünk.

Lediplomáztam, élem az életemet, nem jött be a jóslatuk, hogy a legjobb éttermekből és hotelekből hamar az utcasarkon találom magam, de akkor ne merjek hozzájuk fordulni.

Viszont most anya férjének a vállalkozása a csőd szélére kerül valószínűleg, mert belekeveredett valamibe és nyomozás folyik ellene, valószínű, hogyha nem kerül börtönbe, akkor az összeg, amit ki kell fizetnie, akkora lesz, hogy becsődöl a cége.

Ezért most az én segítségem kellene nekik és fogalmam sincs, hogy mit csináljak.

Igen, nem okozna gondot az, hogy segítsek, viszont Ő sem segített anyán, mikor neki kellett volna pénz valamire, pedig ott nem milliókról volt szó, hanem 30-40 ezerről.

Viszont az is nevetséges helyzet, hogy a "menő vállalkozó" kölcsönért könyörög a mostohalányának, akit pár éve még utolsó k.-nak nevezett.

2015. nov. 14. 14:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
19%
Még hogy nem k a kérdés kiíró? Már hogyne lenne az...
2015. nov. 14. 15:01
 12/30 A kérdező kommentje:

# 5

Tessék? Eltéveztetted a házszámot szerintem.

# 6

A ház anya nevén vagy, a pasinak mindössze 2 autója van.

Igazából nem zavar, hogy mit mondanak/gondolnak rólam olyan emberek, akikre én egyáltalán nem gondolok.

# 7

Nem csak nekem nem adott, hanem senkinek. Felőle az összes ember felfordulhatna ott, ahol van.

# 8

Ha anyának adnék, azonnal odaadná a pasinak, ezt szinte biztosra tudom... Így sajnos neki sem adhatok, pedig ezáltal megszabadulhatna attól az embertől.

# 10

Nem mindegy az neked, hogy miből adom a pénzt?

2015. nov. 14. 15:03
 13/30 anonim ***** válasza:
68%

Nem mindegy nektek miből adna? Nem kell irigykedni menjetek keressetek ti is...persze persze ti sose lennétek ilyen alacsonyan bla bla ;) fizessétek a hiteleteket a kérdező meg majd jót röhög rajtatok a nyaralásain...

Kérdező, a helyedben biztos nem adnék egy ganyit se. Még anyám miatt se. Egy olyan "anya" aki a szemmel láthatóan egy rosszabb helyzetből inkább a lányàt rakja ki nem anya. Ezért nem is érdekelne.

Oldja meg a kis adócsaló férjecskéjével a csődjüket te meg éld tovább az életed , ahogy neked jó..az birkákkal meg ne foglalkozz , az itteniekkel se. Ugyanbba a földbe kerülnek ők is a nagy büszkeségükkel csak ők egy slampos szar élet után.

2015. nov. 14. 15:26
 14/30 anonim ***** válasza:
31%
Sose értettem miért háborodnak fel a k_urvák, ha k_urvának hívják őket... Egy postás se háborodik fel, hogy postásnak hívják, egy orvos se sértődik meg, ha ledoktorurazzák. Ő választotta magának ezt az életet? Igen! Innentől kezdve mi a gond? Mindenki vállalja a saját döntéseit.
2015. nov. 14. 15:33
 15/30 anonim ***** válasza:
42%
Tisztában kéne lenni a szavak jelentésével nagy magyarok...
2015. nov. 14. 15:34
 16/30 anonim ***** válasza:
49%

k_urva: olyan nőszemély, ki testét bérért, díjért, haszonért akármely férfinak áruba adja, használatra engedi

Hol a hiba? Most hogy a kérdezőnek csak egy állandó ügyfele van, az még nem jelent semmit.

2015. nov. 14. 15:38
 17/30 anonim ***** válasza:
63%

OFF! Ezzel az erővel most mindenki k@rva, aki kevesebbet keres, mint a férje/pasija? Ugyan már!

Persze vannak olyan nők is, akik egész életükben gazdag pasik után kajtatnak, a pénz az elsődleges szempontjuk a párválasztásnál, na azok tényleg k@rvák.

2015. nov. 14. 15:47
 18/30 anonim ***** válasza:
27%
És hol itt az állandó pénzfizetés érte ? :D azért mert segített neki lediplomázni? Aztaa, akkor ti mind jobban azok vagytok , mert ahogy nem kaptok semmit a párotoktól megsértődtök egyből nem dugtok velük...kis k-k...
2015. nov. 14. 15:47
 19/30 anonim ***** válasza:
60%
Anyukádon segíts a mostohaapádhoz semmi közöd egyetlen garast nem adnék neki.Ő hitele ő baja. Így járt.
2015. nov. 14. 15:56
 20/30 anonim ***** válasza:
86%
Az ilyen és hasonló esetekben meg kell próbálni félretenni az érzelmeket és az erkölcsi alapon való megítélést. Ha mindaz igaz, amit leírtál, akkor nem nehéz tárgyilagosan megítélni a helyzetet, azaz semmi értelme belekeverni az érzelmeket, amikor a valós objektív helyzet is pontosan kirajzolódik. Mostohaapád nem tud ésszerűen gazdálkodni és mivel feltehetően nem mai gyerek, a helyzet megváltozásával sem kell számolni. Ő már ilyen, ha becsődöl, becsődöl. Anyád helyzetén ez nem fog változtatni, mert a közöttük fennálló kapcsolat nyilvánvalóan nem anyagi jellegű volt a múltban sem, hanem nyilván anyád ragaszkodott ehhez az emberhez tisztán érzelmi okok miatt, olyannyira, hogy a hozzád fűződő érzelmeit is a saját párkapcsolatának vetette alá. Ha tehát a helyzet úgy alakulna, hogy anyádnak nem lenne fedél a feje fölött, akkor az ő számára nyilván tudnál lakhatást biztosítani, de nehogy már egy számodra vadidegen emberen "segíts". Mert azt nyilván tudod, hogy az emberek mindent képesek elviselni, csak egyet nem: a hála érzését. Az az ember, aki hálára kötelezett, függő viszonyba kerül attól, aki segített rajta és ez helyzet az ilyen emberek számára elviselhetetlen belső feszültséget teremt. Egészen biztosra vehető, hogy ha segítesz neki, ez az ember téged még jobban fog ócsárolni, utálni, még arra is képes lesz, hogy "meggyilkoljon", mert olyan a személyisége. Tapasztalatból írom mindezt.
2015. nov. 14. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!