Eddig utolsó k. voltam, most kellene a pénzem? Segítsek nekik?
Állandó üvöltözésben nőttem fel, folyton az anyám és a mostohaapám vitáit hallgattam. Az a férfi kihasználta anyát teljesen, míg ő hét számjegyű összeget keresett, eltűrte, hogy anya a 150 ezres fizetéséből fizesse a hitelt és a számlákat, mindent ő csináljon otthon, ha pedig pénzt kért a férjétől, csak a kiabálás ment, mert nagyon sóher volt, tipikusan az, aki magára semekkora összeget nem sajnál, de másnak 1000 Ft-ot is fogcsikorgatva ad.
Aztán az érettségi után Budapestre jöttem továbbtanulni, így elkerültem a "háborús zónából". Itt segített rajtam az, hogy örököltem egy ingatlant és egy nagyobb összeget, plusz mellette apukám támogatott (ő a válásuk után rendszeresen tette, szóval nélkülöznöm sosem kellett, csak akkor volt balhé, ha anyától is szerettem volna pénzt kérni, mert apa simán megvette a notebookot, ha azt kértem, vagy bármikor felhívtam, hogy kéne x összeg, vagy félretetettem a boltokban pár ruhát és azokat elhozhatná, azonnal megtette, de otthonról egy mozira nem kérhettem pénzt, mert anya férje azonnal a plafonon volt).
Aztán lett egy barátom és ő támogatott anyagilag.
Erről nem kérek véleményt, nem érdekel, ki mit gondol az ilyen helyzetekről itt, ne offoljátok szét a kérdést, köszönöm!
Ezáltal eléggé megváltozott az életszínvonalam és egy "barátnőmnek" köszönhetően megtudták egy idő után anyáék is. Nagy veszekedés lett az egészből, a férje adta alá a lovat, hogy "bezzeg az ő lánya sosem kerülne ilyen helyzetbe"... Lehordtak mindennek és elegem lett belőlük, ez több éve volt, azóta alig beszéltünk.
Lediplomáztam, élem az életemet, nem jött be a jóslatuk, hogy a legjobb éttermekből és hotelekből hamar az utcasarkon találom magam, de akkor ne merjek hozzájuk fordulni.
Viszont most anya férjének a vállalkozása a csőd szélére kerül valószínűleg, mert belekeveredett valamibe és nyomozás folyik ellene, valószínű, hogyha nem kerül börtönbe, akkor az összeg, amit ki kell fizetnie, akkora lesz, hogy becsődöl a cége.
Ezért most az én segítségem kellene nekik és fogalmam sincs, hogy mit csináljak.
Igen, nem okozna gondot az, hogy segítsek, viszont Ő sem segített anyán, mikor neki kellett volna pénz valamire, pedig ott nem milliókról volt szó, hanem 30-40 ezerről.
Viszont az is nevetséges helyzet, hogy a "menő vállalkozó" kölcsönért könyörög a mostohalányának, akit pár éve még utolsó k.-nak nevezett.
Nem az zavar a legjobban, amiket mondott rám. Mert hidegen hagy egy 40-es IQ-val rendelkező barom véleménye. Szép is lenne, ha azért sírnám magam álomba, amit gondolnak rólam mások. Milyen farkas az, aki a birkák véleménye miatt nem tud aludni? :DD
Azért haragszom, mert anya elhagyta apát egy ilyen emberért, hitelt vett fel miatta, mert a pasinak nem volt jó a házunk, neki nagyobb kellett és esküdözött, hogy amiért anya veszi fel a hitelt, Ő majd fizeti a részleteket.. Aha...
Mikor el akartam apához költözni 10 évesen, anya nem engedte, mert "majd változik a helyzet". Sosem változott, mindig a nevelőapám pártján állt az enyém helyett. Szóval azért gyűlölöm, mert tönkretette a gyerekkoromat.
Szia!
Sajna hasonló cipőben jártam anno én is.
Én,akkor adtam,de csak azzal a kikötéssel,hogy az akkor anyum nevén lévő,apámtól örökölt házrészét a nevemre kellett íratnia az új pasija meg aláírt egy teljes körű lemondó nyilatkozatot.
Így segítettem,meglett a ház és ha anyuval bármi történik a pasiját máris rúghatom ki onnan. A pasija eleinte pattogott,de belátta,hogy így jobban jár,mint ha a ki nem fizetett melósai és hitelezői elássák valahol.
Ha van módod segíts! És nem vagy K! Ilyen alapon a feleségek,élettársak,barátnők 90%-az lenne!
Szia!
6-os megoldása tetszik, vedd meg tőle a házat.
Azt viszont jelezném, hogy a feleségek, élettársak, barátnők túlnyomó többségét nem a pasija/férje tartja ki, és nem "megb.szhatsz, ha adsz pénzt" alapon működik a kapcsolat. Fölösleges a qrválkodásra felmentést keresni, főleg, ha állítólag nem zavar mások véleménye.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!