Mit tehetnék, hogy segítsek anyán és elköltözhessen attól az állattól? Miért nem fogadja el a segítségemet?
A férjével 16 éve vannak együtt, de az évek alatt nagyon megváltozott a mostohaapám. Zsugori lett (anya keres kb 200 ezret, ő hét számjegyű összeget, mégis anya fizeti a rezsit és mindent ő csinál a házban/ház körül), folyton csalja anyát, magára semennyi pénzt nem sajnál, anyának 2000 Ft-ot nagy üvöltözések után ad oda és még sorolhatnám... Szóval anya boldogtalan, mégsem tud elválni a hitel miatt, mert még arra a kevés pénzre is szüksége van, amit a férje ad neki.
És én elég jó anyagi helyzetben vagyok, több ingatlanom is van, ahová beköltözhetne, a hitelét is kifizetném, de hallani sem akar erről. Azt mondja, hogy van méltósága, nem kell neki a pénzem és hogy amiért az anyám, ne érezzem úgy, hogy ezt "kell" tennem.
25 éves vagyok, képes vagyok eldönteni, hogy tudok és akarok-e segíteni, vagy sem.
Beszélgess vele a kérdésről. Pontosabban arról a két dologról, amit ide is írtál.
Mit ért méltóság alatt? Miért gondolja méltóbb dolognak azt, hogy megalázkodik egy ilyen pasi előtt annál, hogy elfogadja a gyereke segítségét?
Miért gondolja azt, hogy te kötelességtudatból segítenél neki? Miért nem tudja elképzelni, hogy egyszerűen szereted és ezért szeretnéd boldognak látni?
Erőnek erejével úgysem viheted el. Szerintem ő egy áldozat-típus, akinek még ez a borzasztó rossz helyzet is jobban megfelel, mint kilépni a komfortzónából és új életet kezdeni. Csak magát mentheti meg mindenki. Te felajánlottad a lehetőséget, a többi -sajnos- rajta múlik, és ő felelős azért, hogy mit kezd ezzel a lehetőséggel. Időnként erősítsd meg, hogy még áll az ajánlat.
Igen, fura ez a méltóság dolog is. Egyetértek, abban azértelemben nincs méltósága, hogy nem lépett ki magától ebből a helyzetből, de másfelől van egyfajta diszfunkciós működése ennek az egésznek. Ő most úgy érzi az méltóságán aluli, hogy valaki más mondja meg hogy milyen veszett ügy ez az egész, nem, akkor már inkább köti az ebet a karóhoz és majd ő tudja mit csinál. Igen, te 25 évesen képes vagy dönteni, akarsze segíteni vagy nem, ő pedig 50akárhány évesen képes dönteni, hogy él-e a lehetőséggel vagy inkább a megszokott szrban marad. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!