Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya betegre aggódja magát....

Anya betegre aggódja magát. Hogyan segítsek neki?

Figyelt kérdés

A problémám márciusban kezdődött, amikor is nem tudtam enni. Mindentől hányingerem lett, émelyegtem egész nap, semmit nem tudtam enni 3 hétig. Azóta eszegetek, de szinte csak a fehérkenyér esik jól.

Fogytam 35 kilót, jártam sok orvosnál, de eddig semmi okosat nem tudtak összehozni.

Anya minden nap főz nekem, én meg este sírok, amiért csalódást okoztam neki és dobhatja ki a kaját.. Nagyon aggódik értem, félek, hogy belebetegszik.

2015. jún. 26. 14:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem vagy képes enni?
2015. jún. 26. 14:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Mert nem kell, nem vagyok éhes. Minden kaja szagától is rosszul vagyok.
2015. jún. 26. 14:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonló problémám volt, bár én nem fogytam ilyen sokat. Mindenféle orvosnál jártam, most pszichiáter kezel és kaptam egy gyógyszert is és azóta többet tudok már enni és a kedvem is jobb, bár hízni nem híztam.

Szerintem nem vesztesz vele semmit ha te is felkeresel egy pszichiátert.:) Nekem bejött.

2015. jún. 26. 14:20
 4/11 anonim ***** válasza:
Immunológiaán voltál? Én a helyedben oda mennék, ha sok orvos tanácstalan, ott kiderülhetnek dolgok.
2015. jún. 26. 14:22
 5/11 anonim ***** válasza:

Valóban a pszichiáter lehet a megoldás.

EGyszerűen bebeszéled magadnak, amit.

Ismerem a "nem kell semmi kaja" érzést, bipoláris zavarom van, ha nagyon magam alatt vagyok, nem tudok enni. Sokszor megmarad ez a késztetés akkor is, ha jól vagyok, de miután ettem egy kiadósat és rájöttem hogy tulajdonképpen jól esik, visszaállok normálisba.

Gondolom rosszkedv vagy betegség miatt nem esett jól az étel, aztán így maradtál. Talán tudat alatt jól esik, hogy ennyit foglalkozik most veled anyukád.

Ülj le, gondold meg mit ennél, egyél belőle és jobban leszel. Ha ilyen szinten belementél már a hülyeségbe, akkor pedig szakembert keress fel, mert a házidoki nem tud átprogramozni.

2015. jún. 26. 14:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Semmi bajom lelkileg! Kiegyensúlyozott és boldog vagyok. Kivéve ezt, hogy nem tudok enni. Ennék én, főzni is imádtam, minden nap főztem magamnak finomat, de már az se megy, mert a szag is bőven elég.
2015. jún. 26. 14:25
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Vissza tudsz emlékezni, hogy mi okozhatta ezt a változást? Azt írtad, hogy márciusban kezdődött. Mi volt márciusban, ami miatt megváltoztál? Beteg voltál előtte? Történt valami, ami lelkileg megterhelt?

Szóval szerintem gondolkodj el az előzményeken, mi válthatta ki.

Nekem is volt ilyen periódusom, de nekem lelki gondok miatt volt. Már a kaja szagától is rosszul voltam, mi több, már a kanálcsörgéstől is.

Elhiszem, hogy aggódik anyukád, 35 kilót fogyni ilyen kevés idő alatt nagyon veszélyes.

Egyáltalán mit tudsz enni? A szervezeted hogy kapja meg a megfelelő tápanyagot, vitamint?

2015. jún. 26. 14:37
 8/11 A kérdező kommentje:
Én nem tudok kiadósat enni, mert kihányom. És egyáltalán nem esik jól.
2015. jún. 26. 14:37
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ételallergia vizsgálaton voltál? Mert nekem is volt ilyen "nem esik jó semmi"-több hónapom keresztül, aztán ami jól esett, az a kevés is, rosszul voltam folyamatosan, majd elmentem dokihoz aki elküldött ételintolerancia tesztre és végül kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok-mióta tudom, azóta nincsenek ilyen problémáim, normálisan eszek. Hozzáteszem nekem is ugyan így kezdődött-émelygés, hányinger, állandó rosszullét, minden bajom volt.
2015. jún. 26. 14:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Anyukád jogosan aggódik, ez súlyos dolog, és akár az életedbe is kerülhet! Vedd te is komolyan, mert neked kell a segítség és nem neki. Én is pszichológust/pszichiátert/esetleg kineziológust javasolnék, mert attól, hogy nem érzed magad lelkileg betegnek, még nyugodtan lehet (és valószínűleg van is) lelki alapon jelentkező evészavarod. Jobbulást!
2015. jún. 26. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!