Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ajándék lónak ne nézd a fogát?

Ajándék lónak ne nézd a fogát?

Figyelt kérdés
A reakciótokra/véleményetekre lennék kiváncsi az alább helyzetben. Kapsz szülinapodra egy használt okostelefont, hogy lecserélhesd az eddigi 8 évest. Beszélgetés közben anyukád elkotyogja, hogy neten vették használtan mostohádnak, ő fél év múlva lecserélte egy ùjra, így neked adják. Pròbálod használni, de lefagy 2 percenként, magátòl kikapcsol, nem tudod felvenni, ha hívnak, wifit sose érzékel. Röviden: használhatatlan. Legközelebbi találkozásotokkor naivan még azt hiszed, hogy te állítottál el valamit, de kiderül, hogy a hibák miatt lett lecserélve, náluk is ezt csinálta, szidják az egészet. Szòval egy hibás ajándékot adtak tudatosan.
2015. nov. 5. 12:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
11%
Ja
2015. nov. 5. 16:05
 12/20 anonim ***** válasza:
11%
Ja igen és 14/L
2015. nov. 5. 16:06
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát elég gáz. Használt dolgot soha nem adnék senkinek születésnapra. Add vissza nekik karácsonykor.. :D
2015. nov. 5. 17:34
 14/20 anonim ***** válasza:
83%

Az idézett közmondás általában igaz, de itt nem.

Ez tudatos aljasság: olyan örömrontás, mintha egy pohár mérget kaptál volna a tortád mellé.

Én azonnal visszaadnám, és közölném, hogy ha annyiba sem vesznek engem, hogy ÚJ dolgot adjanak, azt, amit kértem, akkor más használt kacatjával ne játsszák a janit, mert ez nagyon-nagyon durva sértés.

Ha nincs pénz, akkor nincs pénz. Akkor nem smartphone-t kapsz, hanem egy csokor virágot és egy képeslapot meg egy plüssmacit vagy két mozijegyet.

Már megbocsáss, de nemcsak a mostohád, de anyukád is alaposan megéri a pénzét.

2015. nov. 5. 18:32
 15/20 anonim ***** válasza:
75%

Ez a közmondás akkor lenne igaz, ha egy kifogástalan állapotban lévő telefont kaptál volna, és az nem tetszene.

Eleve egy kapott ajándékot is bunkóság továbbajándékozni (vannak kivételek, de ez nem az), de hogy direkt azért adták, mert rossz, az pofátlanság.

2015. nov. 5. 19:56
 16/20 anonim ***** válasza:

Én is használt okostelót kaptam szülinapra, nincs is ezzel probléma.

Az a probléma, hogy neked egy sz@rt adtak, ami semmire nem jó. Úgyis nemsokára karácsony, tedd félre, majd csomagold be szépen, és add nekik vissza ajándékként!:::

2015. nov. 6. 04:27
 17/20 anonim ***** válasza:

A mondásnak van egy határa.

Ha mondjuk kapsz egy pulcsit, mert folyton vacogsz a szobában, de nem tetszik a színe... Na ekkor áll a mondás.

Ha viszont kapsz egy pulcsit, ami foltos, szakadt, akkor nem kell jó pofát vágni. Főleg, ha úgy adják, hogy "vettem egy pulcsit, de nem jó, mert foltos és szakadt, ezért neked adom".

A férjem tőlem is használt telefont kap karácsonyra. Van egy GSM boltos ismerősünk, aki megbízható, jövő héten megyek a telefonért.

Elég drágát nézett ki újonnan, így meg két év helyett másfél év lesz a garancia, a telefon hibátlan állapotban van, még karc sincs rajta.

Nem az a baj, ha valami használt, hanem az, ha használhatatlan.

2015. nov. 6. 05:50
 18/20 anonim ***** válasza:
Eszembe jutott az a rész, amikor Monk elpostázta a szemetét. Ez gyakorlatilag ugyanaz.
2015. nov. 6. 07:43
 19/20 anonim ***** válasza:

szemük láttára hajítanám le a lépcsőről/teraszról/erkélyről ,majd cinikusan megjegyezném ,hogy "hoppá ,véletlen volt".

nagyon bunkó dolog ez.

2015. nov. 6. 12:21
 20/20 anonim ***** válasza:
Mostohádnak ajándékozz legközelebb néhány használt, likas zoknit, meg agyonnyűtt alsóneműt :D
2015. nov. 6. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!