Ajándék lónak ne nézd a fogát. De azért vannak sértő ajándékok. Szerintetek?
Anyósomtól kaptam egy pulóvert. Oké, nem volt rajta címke, de nem is ez a baj. Hazavittem felpróbálni, hogy megmutassam, mit is kaptam, és akkor megcsapott egy kellemetlen idegen szag. :(
Vagyis a hónalja olyan büdös volt, mintha valaki egy teljes napig izzadt volna benne. És ezt a legnagyobb szeretettel adták át nekem...
Ti szoktatok adni olyan valamit ajándékba, aminek ti nem örülnétek? Vagy szoktatok nektek nem tetsző ajándékot továbbajándékozni? Pl. képesek vagytok egy rossz, olcsó bonbont megvenni, csakhogy adjatok valamit, és ne is kerüljön sokba? Vagy inkább csakis olyat vesztek ajándékba, amit ti is jó szájízzel megennétek? Én a szívemen viselem az általam ajándékozott cucc minőségét, és körítését. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Köszönöm.
Nem veszek gagyi bonbont soha, cikinek érezném, meg akinek ajándékot adok annak azért próbálok minimum valami középkategóriás dolgot adni.1000Ft-ból is lehet jó bonbont venni.
Úgy már ajándékoztam tovább, hogy a fiam kapott egy mamuszt ami kicsi volt már neki és odaadtam egy ismerősömnek, mert neki fél évvel fiatalabb fia van, de nem valamilyen alkalomból hanem csak úgy.
Lehet a boltban sokan próbálták és ő nem vette észre.
Én voltam úgy, hogy vettem gyertya szettet nekem nagyon tetszett de nem okozót nagy örömöt, ami elég nagy csalódás volt. Így igen ajándék lónak ne nézd a fogát.
Nagymamám adott nekünk mindig még anyánk korabeli ruhákat meg lejárt szavatosságú édességeket adni szüli és névnapra. Megszoktuk, ő ilyen. Megköszönjük szépen és ennyi.
De azért ez a hónaljszagú pulcsi durva. Amit mi kapunk az is büdös, de annak csak régi ruha szaga van nem izzadtság.
Talán nem vette észre, hogy olyan, a szándék meg megvolt.
Az olcsó bonbon tudod hogyan lesz ajándék? Hogy az ajándékozott elvárja, hogy kapjon valamit, vagy az ajándékozó azt hiszi, mert azt nyomatta bele a társadalom, hogy ajándékozni KELL, különben bunkó vagy.
Igyekszem olyat adni, aminek a másik örülhet. Nem ajándékozok tovább semmit, mert ajándék volt. Nem az a lényeg, hogy mi, hanem a szándék. Kaptam már haszontalan dolgokat, amikkel igazából semmi bajom. Egyetlen baj van velük: érződik, hogy kötelességből adták, pedig nem sértődök meg, ha nem kapok semmit!
Ezért gyűlöltem suliban a karácsonyi "húzásokat". Soha nem tudtam mit venni.
Nem szoktam olyannak ajándékot venni, akinél a bonbon-virág-pia hármas felmerülhet, mert őket nem ismerem.
Használt dolgot szoktam ajándékozni (nagyon sok ruhát odaadtam másoknak, de ezek mind olyanok voltak, hogy egyszer megvettem, soha nem volt rajtam, pár hónap múlva felpróbáltam, és nem tetszett). De egyrészt kimosom, másrészt nem valami alkalomra adom oda, hanem csak úgy.
ha kicsi a keretem akkor megtoldóm valami sajátkészítésűvel
és szépen csomagolom
inkább veszek valami apróságot mint gagyit
de nehéz jó ajándékot venni, sajnos
Igen, a konyakmeggy.
Egyszer én is kaptam öreg konyakmeggyet. És nem volt felemelő élmény. Bár a konyakmeggy amúgy is nagyon érzékeny a tárolásra. Ha sokáig tartogatják, főleg ha meleg helyen, akkor kicsapódik rá a kakaóvaj, meg elszáll belőle a likőr. Meg megszottyad az egész. Bár nem biztos, hogy az százszor lett továbbajándékozva, mert a vásárló sajnos nem lát a dobozba, hogy megmondja, hogy friss-e vagy sem.
A rokonságban volt, hogy esküvőre a fiatal házaspár használt kenyérsütőgépet kapott. Mocskosan. A hozzá járó receptes füzet is benne volt, szamárfülesen, foltosan, a kedvenc kenyerek bekarikázva... Szóval nem is próbasütés volt, bár azt sem tenném ajándéknál. Lehet tudni ki adta...
Azért kíváncsi lennék, hogy ti erről mit gondoltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!