Ajándék lónak ne nézd. - ti mit tennétek?
Ajándékba kaptunk a két gyereknek 2 db Graco Junior Maxi autósülést anyukámtól. Ő nem nagyon van képben ilyen témában, és hát ugye örömet akart szerezni vele, mert nem állunk fényesen anyagilag. Elég rosszakat hallottam erről a típusú ülésről (vacak töréstesztek), és becserélni sem lehet, mert bevásárlóközpontban vette. Ti azért használnátok nyugodt szívvel, dacára a rossz minősítésnek?
Én arra gondoltam, hogy összekuporgatok majd pénzt és mondjuk pár hónap múlva lecseréljük, mondván nem volt nekik kényelmes vagy hasonló, de addig is mivel a régiek már kicsik, muszáj vagyok ezt használni nekik.
Szerencsére nem megyünk hosszabb utakra, csak ilyen város közti kis furikázásokra, arra meg talán még megfelel, igaz?
Remélem nem lötyög majd nagyon vagy valami... a mostaniakat amiket cserélni kell nagyon szerettük (concord trimax).
Szerintem nagyon fontos mire is hasznaljatok.
Mert ha tenyleg csak varosok között a max 90km/ora, autopalyan nem mentek... akkor teljesen jo lesz ez is.
Mi külföldön elünk itt autopalyan legtöbbször 200km/ora körül megyünk, evente 4-8 alakalommal 500-1000 km-es utatat teszünk meg... Ide el kell egy nagyon kenyelmes, nagyon jo törestesztü üles.
Az en autommal csak a faluban es a varos között megyünk, ott nekünk is egy hasznalt regebbi üles van.
Zömében városban, és rövid távon települések között autózunk. Évente 1x elautózunk a nagyimhoz, ez Bp-Nyíregyháza távolság (meg ugye vissza), de akkor sem a pályán, szóval szó sincs száguldozásról.
Ha felébrednek a gyerekek akkor lemegyek és bebűvészkedem a kocsiba az új üléseket, meglátjuk, mennyire stabilak stb. A concord nagyon jó volt, pár centinél nem volt nagyobb kilengése, szinte nem is lehetett megmozgatni. De ott ugye az autó öve rögzítette az ülést, és az ülés öve a gyereket, itt meg az autó öve jut az ülésre+a gyerekre... hát majd meglátjuk.
Neked kell tudni, hogy mibe szeretnéd ültetni a gyerekeket. Ha nem használod nyugodt szívvel, akkor cseréljétek le.
Egyébként az olcsóbb kategóriás ülések sem olyan nagyon rosszak. Tesómék egy nania ülést vettek 9-15kg-osat. Autópályán jöttek hazafele, mikor egy nagyon nagyot baleseteztek. A 20hós gyerek a nania ülésben ült. Az autó pörgött forgott, a felismerhetetlenésgig összetörött (hátulról beléjük mentek és kilökték őket a pályáról), de a kicsinek semmi baja nem lett! Tesómék persze nem voltak ilyen szerencsések... :( Az autósülés még csak meg sem repedt sehol, semmi baja az égvilágon, miután felépültek használták tovább és mikor kinőtte a fiuk át lett rakva a papa autójába és a nagypapa mai napig furvarozza vele az unokáit.
Nézd, ha annyira nem akarod használni akkor add el vegyél másikat.
De annyira azért nem lehet rossz. Feltételezem a ti kocsitok sem biztos, hogy 5 csillagos töréstesztes vagy van benne oldalt, elöl, függönylégzsák stb.
Tudom a gyerekednek a maximumot megadnád én is így vagyok vele, mi egy Besafet vettünk. Ha kaptunk volna egy olcsóbbat nem tudom mit tettem volna, amúgy előtte az előző gyerekülésünk a babakocsihoz volt, kagylóülés és biztos vagyok benne, hogy nem egy húde jó töréstesztje lenne, mert nem egy drága babakocsi volt. Akkor nem agyaltam rajta, amikor meg kinőtte jött a kétdés milyet vegyünk, na akkor már nem volt kétség, hogy nyilván valami jobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!