Mit gondoltok egy 4 éves meglepetéséről? Korai még?
Figyelt kérdés
A tervem a következő. Már egy éves korában is okos volt a kisfiam, tehát nyugodtan lehet a felfogására számolni jobb esetben is +1 évet.
Azt találtam ki, hogy nem csak simán odaadom a szülinapi ajándékát, hanem készítek egy kincsestérképet, megégetve a szélét stb és elásom kint a kertben amire "véletlenül" rátalálunk. Reményeim szerint az egy órás időtöltés nem sok annyira, hogy beleunjon viszont szeretnék vele így is egy kis plusz időt tölteni. Természetesen a kincs az ajándéka, de nem szeretném hétköznapi módra odaadni. Szerintetek nem korai még? Lehet várnom kellene vele még egy pár évet, hogy jobban felfogja és örüljön neki?
Szerintem nagyon ötletes. A fiam biztos örülne egy ilyen "kincskeresésnek". Ő is négy éves, de az óvónők szerint egy évvel előbbre jár a koránál.
2014. febr. 12. 11:11
2/9 anonim válasza:
Ha nem bonyolítod túl, hanem a korának megfelelő nehézségű, és idejű keresést tervezel, biztosan nagy élmény lesz számára. Főleg, ha szereti az ilyesfajta játékot.
2014. febr. 12. 11:16
3/9 anonim válasza:
Ha tetszik neked az otlet akkor nyugodtan megcsinalhatod. Kisfiam 4 eves es mi voltunk vele dinoszauruszokat nezni a termeszet muzeumba mert nagyon imadja oket. Van egy kepeskonyve "Maisy muzeumba megy" cimmel ami arrol szoll, hogy a kiseger megy a muzeumba es mi mindent lat es mi mindent lehet ott csinalni. 3 eves szulinapjara kapta ezt a konyvet es azota meg volt orulve, hogy o oda akar menni dinokat nezni (ezt csak azert irtam le mert sokan orultnek tartananak amiert ilyen helyre viszem a 3 eves gyereket...de mivel o kerte elvittuk). Szoval a lenyeg az, hogy ott a muzeumba volt egy hatalmas terem homokkal meg fakkal, novenyekkel... ahol terkepeket adtak a gyerekeknek es elrejtett dino "csontokat" lehetett kiasni. A terkep elvezetett par elrejtett dino csonthoz. A dino csontokat ossze lehetett rakni es egy sotetben vilagito dinoszaurus lett belolle amit haza lehetett hozni. A kisfiam imadta. Eltoltottunk ott tobb mint egy orat amig megkerestuk kozosen a terkepen hova vannak elrejtve a csontok. Nagyon jo volt. Nem unta es nem volt hozza tul fiatal egyaltalan. Azota is emlegeti pedig eltelt mar egy ev.
2014. febr. 12. 11:20
4/9 anonim válasza:
Szerintem nagyon jó ötlet.Ha lenne kertünk "lopnám" az ötletet. :)
2014. febr. 12. 11:28
5/9 anonim válasza:
Szerintem is jó ötlet nagyon! Nekünk van is kertünk, és a lányomnak majd májusban lesz a névnapja, szóval adtál egy remek ötletet, hogy adjam át az ajándékát, hogy ne legyen olyan snassz. :) Köszi!
2014. febr. 12. 11:42
6/9 A kérdező kommentje:
Örülök hogy tetszett az ötletem és köszönöm a válaszolók reakcióit.
2014. febr. 12. 11:58
7/9 anonim válasza:
Én ezt 7. születésnapi bulira csináltam, egész komoly lett, és az összes gyerek élvezte. Szerintem nagyon jó ötlet. Végül mi a kincset a homokozóba ástuk, annyira izgatottak voltak, hogy nem is volt nekik egyértelmű a kincs helye.
Volt benne ügyességi játék, játék a szavakkal (a ti esetekben lehetnek ábrák), mindegyik színhelyen égetett térképdarab. Ahogy végigjárták a terepet, összegyűlt az összes térképrészlet, és kiderült, hogy hol a kincs.
Egyébként a legjobban egy 11 éves fiú élvezte, kérte is a szüleitől, hogy az ő születésnapján is legyen kincskereső.
2014. febr. 12. 13:00
8/9 anonim válasza:
Húúú,jó ötlet! Az én ikreim még csak 2 évesek, de pár év múlva bevetem ezt a módszert én is! Remélem nem felejem el addig. :))
2014. febr. 12. 14:03
9/9 anonim válasza:
Nagyon jó ötlet, csak nehogy aztán megkérdezze, hogy oké megtaláltam a kicset, mikor jön az ajándék??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!