Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehet egy anya, ha bántalm...

Mit tehet egy anya, ha bántalmazzák kamasz fiát?

Figyelt kérdés

A fiú okos, mindig segítőkész volt, kicsit zárkózott ugyan, emiatt pszichológushoz járt egészen kicsi kora óta. Az interneten összeismerkedett egy nála jóval idősebb, 19 éves fiúval, akivel szexuális jellegű kapcsolatba bonyolódtak. Az anyát ez is elég nagy sokként érte, ráadásul a 19 éves fiú erőszakos, és ami csak ront a helyzeten, hogy szexualitás terén is a BDSM vonzza, amihez egy 15 éves partner mindenképpen fiatal.

A pszichológus csak annyit mondott, hogy nagyon fontos a fiút megfelelően felvilágosítani arról, hogy egy ilyen kapcsolatban mikre kell fokozottan figyelni.

Az anya azonban nem akarja annyiban hagyni a dolgot, viszont a 15 éves fiú állítja, hogy „boldog”, a nagyobb fiúval csak olyanokat csinálnak, amiket ő is akar. Az anya azonban úgy gondolja, hogy a fia nem tudja helyesen megítélni, hogy mi az, amiről az gondolja, hogy akarja.

Mit léphet ilyenkor?

2015. nov. 5. 09:28
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

10-es, bocs, de hülye vagy.

Mindenképp beszélnék több pszichológussal, ki hogyan látja ezt a helyzetet. 15 évesen az alárendelt, áldozati szereptől boldognak lenni - ez felvet kérdéseket, aminek utána kellene járni. Elképzelhető, hogy másik szakemberre van szükség.

Utánanéznék valamilyen módon, akár magánnyomozóval a partnernek is, milyen kapcsolatai voltak eddig, mi a háttere, milyen személyiség, különösen a fiúval folytatott chatelés lenne érdekes, vajon mivel tudta rávenni erre. Nem mindegy az sem, hogy volt-e eddig bármilyen sérülés, komolyabb következmény valakinél a szexuális irányultsága miatt.

2015. nov. 5. 11:04
 22/37 anonim ***** válasza:
63%

Szexuális erőszak

"Az érzelmi és a testi erőszakkal ellentétben a gyerekek szexuális bántalmazását nem mindig kíséri nyílt kényszerítés és erőszak. Az elkövetők gyakran nyílt vagy burkolt zsarolással, kedveskedéssel vagy megtévesztéssel veszik rá a gyerekeket a szexuális cselekményekben való aktív részvételre, ezért az ilyen cselekményeket a szexuális “visszaélés” kifejezésekkel szokták megnevezni. A felek életkorából és a gyerek függő helyzetéből adódó hatalmi kiegyensúlyozatlanság miatt a felnőttek és a gyerekek közötti mindennemű szexuális kapcsolat káros és elfogadhatatlan, még akkor is, ha a gyerek a „beleegyezését” adta."

"A gyerekbántalmazás hatásai

Testi következmények

Sebek, zúzódások, törések.

Az állandó rettegés és bizonytalanság okozta pszichoszomatikus betegségek: hasmenés, fejfájás, orvosi ok nélküli súlyos megbetegedések, allergiák kialakulása.

Lelki és viselkedésbeli következmények

Elmagányosodás, gátlásosság, belső rosszaságtudat és bűntudat, hamis én kialakulása (“Ha az emberek megtudnák, valójában milyen vagyok, mindenki eltaszítana.”), agresszió a kortársakkal, öngyilkosság fontolgatása vagy öngyilkossági kísérletek, szökési kísérletek, drog- vagy alkoholfogyasztás, bűncselekmények és bandák felé sodródás.

Felnőttkori hatások

Depresszió, elmagányosodás, nehézkes vagy nem létező intim kapcsolatok, alkohol vagy drogfüggőség, ismételt önveszélyeztetés (pl. újabb bántalmazó kapcsolatok nem elhagyása). "

Nem hinném, hogy bárki is azt szeretné, hogy gyermeke a fent leírtakká váljon...

2015. nov. 5. 11:19
 23/37 anonim ***** válasza:
61%
Ha elüldözöd a srácot mellőle,akkor is ilyen kapcsolatot fog keresni mert ezt élvezi.Van akit ilyen fiatalon is ez érdekel,engem 25 évesen kezdett érdekelni a dolog,és a férjemmel mi is bdsm-et "alkalmazunk"Az hogy zárkózott, pont "szolgalélekre" vall,ha tetszik neki miért ne csinálhatná? Ő megmondja kivel szexelhetsz és hogy?! Nem kell túlaggódni.
2015. nov. 5. 11:21
 24/37 anonim ***** válasza:
26%

24-es, az hogy a férjeddel perverz vagy együtt - az egy teljesen más dolog, a ti magánügyetek, nem is tartozik ide, ill. ha itt ecseteled, hogy ez a beteg dolog milyen jó, akkor egy kiskorú megrontásáról van szó.

Vannak beteg, torz szexuális kapcsolatok, de nem azt kell a felnövő gyereknek tanulni.

Egy 15 éves még talán menthető. A mostani pszichológus nem fogja (ha valóban olyan, nem csak a kérdező találta ki), apa meg nincs a láthatáron.

Rossz jel, hogy a kérdező eltűnt,mint malac a rozsban. Biztos, hogy nem az aggódó anya...

2015. nov. 5. 11:55
 25/37 anonim ***** válasza:
19-es:persze,nem így gondoltam,de hathatná rá valahogy a dilidoki,hogy ezt hagyja abba.Valami eszköze csak van,ez a munkája.
2015. nov. 5. 12:17
 26/37 anonim ***** válasza:
73%
Az anya nézzen utána a BDSM-nek, mielőtt elkezd vádaskodni. Engem nem érdekel a téma, de annyit még én is tudok, hogy nem egyenlő a bántalmazással és az erőszakkal.
2015. nov. 5. 14:00
 27/37 anonim ***** válasza:
51%

"BDSM (Bondage and Discipline, Domination and Submission, Sadism and Masochism)"

Az utolsó 2 betű a szadizmusnak és a mazochizmusnak a rövidítése:

szadizmus

Olyan kóros megnyilvánulás, melyben a személy csak a partnere kínzásában talál kielégülést.

mazochizmus

egyfajta szexuális eltévelyedés, melyben a nemi izgalom akkor fokozódik, ha valaki fájdalmat okoz vagy megalázza az érintett személyt.

2015. nov. 5. 15:14
 28/37 anonim ***** válasza:
61%
BDSM nem szexuális bántalmazás, azonos nemű partnerek közt sem. A pszichológusnak igaza van, ha az én fiam lenne, simán megkapná a megfelelő felvilágosítást. Mondjuk, én sem őrülnék, hogy 15 évesen szexel, de nem tartom idősnek a 19 évest hozzá.
2015. nov. 5. 20:09
 29/37 kovpet ***** válasza:
50%

A tények: a 15 éves jogilag nyugodtan szexelhet 19 évessel.

Ha azt mondja, hogy neki ez OK, akkor miért is gondolja a sok itteni hozzászóló, hogy jobban ismeri a helyzetet mint a kis srác? Idézem: "a 15 éves fiú állítja, hogy „boldog”, a nagyobb fiúval csak olyanokat csinálnak, amiket ő is akar". Akkor meg?

A BDSM-részt meg lehet elemezni meg okoskodni, hogy mit jelent, de korántsem bántalmazást jelent. Vannak teljesen lightos részei is.

Kérdező (aki nagyon eltűnt): miből gondolod, hogy nem tudja megítélni a kis srác, hogy mi a jó neki? Mit jelent, hogy erőszakos a 19 éves srác?

2015. nov. 6. 15:38
 30/37 anonim ***** válasza:
Miért ne tudná eldönteni, mit akar? Én sohasem voltam korán érő típus, de én sem hiszem, hogy egy 15 éves gyerek lenne hozzá.
2015. nov. 6. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!