Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha szellemi fogyatékos gyereke...

Ha szellemi fogyatékos gyereketek születne örökbe adnátok?

Figyelt kérdés
ha élete végéig kisgyerek értelmi szinten maradna, és állandó felügyelet igenyelne. szóval sose lenne normális élete, nem lenne párja, egesz életében gondoskodni kéne róla
2015. nov. 4. 11:31
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
27%

Egyik haverom szellemi fogyatékos. Anya barátnője-az annyja, és állítólag a srác teljesen egészségesnek született, de a születése után két nappal nem evett SEMMIT, mert az anyja állítólag "túl fáradt volt" ahhoz, hogy megszoptasa, és így szellemi fogyatékossá vált. A srác hét éves koráig egy kétéves szintjén volt, aztán jött az áttörés... beiratták egy speciális iskolába. Folyamatosan javult az állapota. Most tizenkét éves és teljesen normális, SŐT, MÉG NORMÁLISABB, mint mások, ugyanis nincs beidegződve nála az a tipikus kötekedő én, a bunkóság...nincs olyan, hogy akkor most eldurran az agya és mindenkit-elhord mindennek... mindenkihez, minden alkalommal kedvesen beszél, nem szokott beszólogatni "viccből", nem szól le semmit. Ő szinte egy emberi CSODA, nincs még egy ilyen jóindulatú, tisztalelkű ember, mint Ő. És ráadásul nagyon intelligens is, gazdag szókincse van, nagyon jó matekból + fizikából, emellett olyan hátraszaltókat tud dobni, hogy még az Olimpiát is simán megnyerné, viccen kívül... Ezt csak azért írtam le, mert azt írtad, hogy "élete végéig egy csecsemő szintjén lesz", vagy valami ilyesmit, és ez nagyon nem igaz...

14l

2015. nov. 4. 13:58
 22/40 anonim ***** válasza:
35%

17-es: ANYÁM MAGYARORSZÁG LEGJOBB KÓRHÁZAIBAN CSINÁLTATOTT ULTRHANGOT a húgomról, és mindegyik tisztán megáapította, hogy down-kóros lesz, ha megszületik, tolókocsis lesz élete végéig. Mindenki csak anyám orra alá tolta az abortuszpapírokat, hogy "vetesse már el ezt a nyomorék gyereket!!!", de anyám egy pillanatra sem gondolta úgy, hogy el fogja vetetni, MERT AZ Ő GYEREKE, és mindegy, hogy milyen állapotú lesz. Ezek után megszülte a tesómat, aki 64 cm-rel és 4,5 kg-mal jött a világra, még járni se tudott, de már tudott összefüggően beszélni, hat évesen iskolába ment, a mai napig iszonyú okos MINDENBŐL, kitűnő / jelestanuló már a kezdetektől kezdve, és jelenleg 11,5 éves, 156 cm és 50 kg,gyönyörű, egészséges lány. És mimindenki azt mondta, hogy szellemi fogyatékos lesz... ha anyám ezt elhiszi nekik, a húgom most nem létezne, és nem lenne az egyik legjobb barátnőm... de oké, te nyugodtan menj abortuszra az első ostoba megállapításnál.

14l

2015. nov. 4. 14:10
 23/40 anonim ***** válasza:
86%

"de a születése után két nappal nem evett SEMMIT, mert az anyja állítólag "túl fáradt volt" ahhoz, hogy megszoptasa, és így szellemi fogyatékossá vált"

Kislány, ne kajálj be mindent! Ez akkora butaság, hogy arra szó nincs.

Eleve Mo.-n minimum 3 napig bent tartanak szülés után.

A csecsemők gyomra pedig ebben az időszakban akkora mint egy cseresznyemag, csak napról napra tágul, nő.

Ha nem szopik eleget, maximum besárgul.

2015. nov. 4. 14:13
 24/40 anonim ***** válasza:
97%
Ha terhesség alatt kiderülne,hogy gond van a kicsivel.elvetetném! Lehet h le leszek pontozva meg egyebek,de szerintem szíve joga eldönteni mindenkinek,illetve megirniai a véleményét
2015. nov. 4. 14:15
 25/40 A kérdező kommentje:

bocsánat, rosszul írtam ki a kérdést. intézetbe adàst akartam írni.

ismertem egy családot ahol volt 2 lány. a nővér volt a beteg. ahogy teltek az évek, ugye a hug diplomazott, elkezdett dolgozni, elkoltozott, ferjhez ment, gyereket szült... közben a nővére nagyon megrekedt egy szinten, tényleg állandóan van mellette valaki, mert kárt tenne magában, de sokszor a szuleire is ratamad, nem tud beszélni, nem lehet kozossegbe vinni stb

értitek. az anyuka otthon van a lannyal, aki már 30 múlt. és a szülők azt mondták, hogy nem adják be amíg tudnak róla gondodkodni. nyilván ha öregebbek lesznek már és magukról is alig tudnak, akkor keresnek neki helyet vagy ápolót. de nagyon becsülöm őket ezért. nekem nem hiszem, hogy lenne elég lelki erőm ehhez. szerintem keresnénk neki otthont, és latogatnank ahogy tudjuk. nehéz helyzet

egyébként nyilván olyanra gondoltam amikor a születés után derült ki a rendellenesség.

egyébként , hogy ha késői ultrahangon derül ki a rendellenesség, akkor már nem lehet abortuszt.. szerintem 18.het a nagyon maximum. vagy hogy van ez?

a taigetoszos példa pedig elég ostoba volt....

2015. nov. 4. 14:16
 26/40 anonim ***** válasza:
19%

24-es: Hmm, imént leírtam saját történetem, 22-es válasz...

23-as: Én sem tudom ez hogy történhetett, de neked se azon a fél mondaton kéne fent akadni, mert a hangsúly azon volt, hogy hát év alatt teljesen felépült a srác...

2015. nov. 4. 14:19
 27/40 A kérdező kommentje:
és írtam is a kérdésben, hogy szélsőséges esetre gondolok. ha valaki kicsit nehezebben halad, de lehet kozossegbe engedni es elhet teljes életet az teljesen más
2015. nov. 4. 14:20
 28/40 anonim ***** válasza:
86%

"azok akkor is ezt tennék, ha az egészségesen született gyermekük és/vagy férjükkel történne valami (baleset, betegség), amitől egyik napról a másikra "szobanövénnyé" válnának?

Ne írjátok hogy más, mert nem az."

Dehogynem más. Ott egy ember szűnik meg, egy személyiség, dolgokkal, amiket szeret, utál. Alapból növény, vagy valakiből lesz a növény. Nem mindegy.

Ennek ellenére igen, intézetbe adnám, mert nem létezik többé. Én a körülöttem lévő embereknek nem a testét szeretem, hanem azt, akik. Ha ez megszűnik, az olyan, mintha meghaltak volna. Ha mozgássérültté válna, megvakulna, megsiketülne, nem hagynám el, mert az EMBER ott van. De ha nem tudok vele beszélni, ha Ő nincs ott... én sem akarnám, hogy nyálköpőnek beállítsanak a sarokba, mint egy bútort. Ha ilyen történik velem, mondtam már a családomnak, hogy ne alázzanak meg, mert a létezés és az élet két teljesen más fogalom.

2015. nov. 4. 14:46
 29/40 anonim ***** válasza:
94%

Ha már a terhesség alatt kiderülne, hogy baja van, elvetetném.

Ha szülés után, akkor az állapotától függ. Ha enyhén fogyatékos, felnevelném.

Ha súlyosan fogyatékos, akkor otthonba adnám. Nem tudnék ápolni valakit életem végéig 24/24-ben. Nem ezzel szeretném tölteni a hátralévő életemet. Ráadásul egy beteg gyerek hatalmas teher a családnak, sokszor az anya egyedül marad vele, mert a férj inkább lelép.

Akkor más a helyzet, ha egy egészséges családtagot baleset ér.

OFF

#21 Komplett hülyeség amit leírtál. Attól egyik gyerek sem lesz fogyatékos, hogy nem eszik 2 napig a születése után. Sőt, a legtöbb kórházban egyáltalán nem is adnak az egészséges, érett újszülötteknek semmilyen tápszert, csak az anya szoptatja a babát. És általában csak szülés után 2-3 nap múlva lesz mérhető mennyiségű anyatej...

És ha vki szellemi fogyatékossá válik, az nem fog meggyógyulni, nem lesz belőle zseni.

Ha valakinél az ultrahangon úgy gondolják, hogy talán Down-szindrómás, akkor elküldik egyéb vizsgálatokra, pl. magzatvíz mintavételre, amiből 100%-ra megállapítják, hogy az-e. És ez 12 éve is így volt. Azt meg nem fogják egy ultrahang alapján megmondani, hogy vki tolókocsis lesz-e élete végéig. Főleg mert a Down-szindróma nem jár együtt a mozgáskorlátozottsággal.

30/40 anonim ***** válasza:
nem adnám örökbe (nem is hiszem, hogy van aki örökbe fogadná)
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!