Szerintetek elkényeztetett vagyok? Ha igen, mit tegyek?
Szerintem nincs ezzel gond, ha a szüleidnek nem teher, miért ne vennék meg?
Én azt tartom képmutatásnak hogy a szülők rohangálnak 500ezres okostelefonnal meg 1milliós designer táskával, a gyereknek meg jó a turis kínai ruha és a 20 éves Nokia, csak mert gyerek...
Amúgy akkor lennél elkényeztetve ha bukdácsolnál és a pénzt meg értelmetlen dolgokra kapnád, pl. 20ezres szemránckrém vagy 200ezres magassarkú cipő.
Az hogy kapsz ruhát meg laptopot és telefont, egyáltalán nem elkényeztetés szerintem, ha a szülők pénztárcájának megfelelő kategóriát választanak. Ráadásul nem a semmire kapod, hanem ünnepnapra, nem heti szintű nálatok az ilyen kiadás.
"Én azt tartom képmutatásnak hogy a szülők rohangálnak 500ezres okostelefonnal meg 1milliós designer táskával, a gyereknek meg jó a turis kínai ruha és a 20 éves Nokia, csak mert gyerek..."
Nem tudom, mennyivel tud többet egy félmillás telefon, de ha a gyerek nem használja ki a lehetőségeit, akkor minek neki? Én szeretem a designer táskákat, de főleg azért, mert jó érzés, hogy én kerestem meg rá a pénzt, nem értem, hogy aki csak úgy kapja, az mit élvez bennük?
Aki 14 évesen kitűnően tanul, vagy később 22-23 évesen egyetemen is elég jól, az ugyanúgy komoly teljesítményt tesz le az asztalra, mint az, aki munkahelyen dolgozik.
Világunknak természetes részei az anyagi javak. Nyilván nem ugyanazon a szinten költ egy olyan család, ahol havi 200 ezer nettó a bevétel, mint egy olyan ahol havi 1-2 millió (pl. két bérből-és fizetésből élő komolyabb diplomás szakember vagy középvezető).
Vagy csak jó képességű, 24-es.:-) Nem emlékszem rá, hogy általános és gimi idején többet készültem volna másnapra fél-1 óránál, akkor se, ha 3 témazáró dolgozat volt kilátásban. Ezért aztán igényem se volt arra, hogy bármi módon honorálják a szüleim a kitűnő bizonyítványomat.:-) A gyereket se ajándékozom meg azokért a tárgyakért, amikről tudom, hogy a kisujjából rázza ki (reáltárgyak, nyelvek), viszont dyslexiásként magyarból kijár neki a dicséret még a négyesért is, mert tudom, mekkora erőfeszítést jelent neki ennek az elérése.
Egyébként nem tartom helyesnek a jegyekért, bizonyítványért ajándékozást (és nem anyagi okok miatt:-)), a munkahelyeden se az előrejutásodat segítő önképzésért kapsz bónuszt, prémiumot. Tanulmányi versenyen komolyabb helyezés már más kérdés, abban van plusz teljesítmény.
Bocs, ez egy kicsit offra sikeredett.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!