Szerintetek elkényeztetett vagyok? Ha igen, mit tegyek?
pusztan ettol nem vagy elkenyeztetve.
Nyilvan a szuleidnek az atlagnal magasabbak az anyagi lehetosegei, igy aztan au ajandekaidat is ehhez merik.
En speciel nem vennek neked telefont is meg laptopot meg ipadet. Megis minek?
Hát kicsit sok cucod van laptop ipad telo
Nekem 19 évesen van 1 telefonom meg egy közös laptop a családdal ruhát meg kb évente 1-2x kapok
Viszont havi 50 ezret elkajálok
Ki mire költi itt az a kérdés
Nos lehet a szüleid ezekkel a dolgokkal próbálnak motiválni arra,hogy tanulj,hogy kitünő légy. Ezek nélkül is az lennél? Ha igen,akkor talán kérd meg őket,hogy tegyék neked számlára ezeknek a dolgoknak az árát,mondjuk gyüjteni fogod a jogsidra. Vagy ha azt is fizetik akkor egy lakásra. Hiszen ha ilyen jól tanulsz,gondolom tovább is akarsz tanulni,idővel elköltözni,akkor lenne saját pénzed. Kössék le,és csak 18 évesen veheted fel,akkor csak gyarapodik.
Nem bántás,de foglalkoznak veled rendesen? Vagy ezekkel a dolgokkal kompenzálják hogy sokat dolgoznak?
Ezeket a dolgokat tisztázd le magadban és velük is.
Nem tudom milyen vagy. El vagy kényeztetve a sok mindennel ez tény,de ez nem jelenti azt hogy beképzelt is vagy. Bár tény akit elhanyagolnak a sok meló miatt,és bármit megkap előbb utóbb beképzelt lesz.
Te ne legyél ilyen.
Ha nem érzed fontosnak ezeket a dolgokat mert szerintem sok minden felesleges,beszélj a szüleiddel hidd el örülni fognak neki hogy magadtól ajánlod ezt.
Nézd ha a szüleid anyagilag jó állnak, Te meg kitűnő színvonalon teljesíted a korodban elvárható kötelességeidet, akkor szerintem természetes az, hogy a szüleid kényeztetnek, nekem így ennek a szónak semmilyen ellenszenves kicsengése sincs így.
Mondjuk az a jó, ha olyan környezetben élsz (jobb környéken), ahol a hozzád hasonlóan jól teljesítő fiatalok többségére is hasonlóan költenek szüleik, mert egyébként irigyek lesznek rád.
Köszönöm hetes sokat segítettél.:)
Kilences, te meg milyen pofára esésről beszélsz? Mindegy, nem vitázni jöttem.
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!