Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek elkényeztetett...

Szerintetek elkényeztetett vagyok? Ha igen, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mindent megkapok, de dolgoznom is kell érte. Például év végére kaptam valamilyen telefont, mert kitűnő lett a bizonyítványom. Szülinapomra kaptam laptopot, de az év kezdésre, mert az előzőt elvitte a kékhalál. Most karácsonyra kapok iPadet, ha kitűnő leszek. Minden hónapban vesznek nekem új ruhákat, általában 10-30000 forintig. Mit tehetnék ez ellen? Nagyon bánt ez az egész, mert egyik osztálytársam már azt mondta, hogy kéne nekem egy tesó, mert el vagyok kényeztetve. 14/L

2015. nov. 1. 19:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szüleid megtehetik, hogy finanszírozzák számodra ezeket a dolgokat, akkor nem vagy elkényeztetve.

Viszont ha ezek a kiadások a szüleid számára megterhelőek, és emiatt magukra semmit sem költenek, akkor igen, el vagy kényeztetve.

De az elkényeztetés nem csak az anyagiakban nyilvánul meg.

2015. nov. 1. 19:52
 12/27 anonim ***** válasza:
22%
Tanulás nélkül is megkellene kapnod ezeket a dolgokat mert a gyerekük vagy
2015. nov. 1. 19:57
 13/27 anonim ***** válasza:
86%

#1 Egyke vagyok, anyám nem az a tipikusan gazdag ember (vele élek, egyedül nevel), de összetartó családunk van. Én speciel nem érzem magamat se beképzeltnek, se elkényeztetettnek, pl. azért, mert a nagynéném odaadta a régebbi okostelefonját, mert a mostani telóm nem használható. #3 Tény, hogy sok cucca van a kérdezőnek, de a mai világban elengedhetetlenül fontos egy olyan gép, amin egy jobb Linux elfut... Akár e-mail, Facebook, akár beadandó házi.

Igen, kérdező, valószínűleg sokkal jobban éltek, mint a magyar átlag. Az osztálytársad elmehet a francba. Ne bántson ez téged. Valóban nagyon sok a szegény ember Magyarországon, de aki itt veri a nyálát, hogy el vagy kényeztetve, az vagy hülye, vagy valami baja van. Nem hiszem, hogy mélyszegénységben élők írogatnak ide gyakorira. 15/f

2015. nov. 1. 20:02
 14/27 anonim ***** válasza:
54%

ipad helyett valami jót is vehetnének... :'D

A kékhaláltól meg semmi baja nincs a gépednek. ;p

Amúgy meg mondd meg nekik, oszt kész. (vagy kérjél sok pringlest és add nekem :3 )

2015. nov. 1. 20:04
 15/27 anonim válasza:
84%
Ez hülyeség, én is 14 éves vagyok van három testvérem és ha valamit kérek megkapom, mert a szüleim anyagi helyzete így áll. Ezen nincs mit szépíteni ha megtehetik miért mondják a gyereknek, hogy ne kapja meg az áhitatott telefonját vagy cipőjét? Persze tőlem is elvárják hogy jó jegyeket hozzak, de így se vagyok kitűnő jobb esetben négyes ötös. Ez teljes mértékben a családod anyagi helyzetétől függ, és ha te ezzel nem élsz vissza hol itt a probléma?
2015. nov. 1. 20:19
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszik, hogy feltetted ezt a kérdést.

Ha úgy érzed, hogy túl sok, amit kapsz, adj azoknak, akik rászorulnak. Pl. az alig hordott ruháidat, vagy a rossz laptopot megjavíttatva, vannak jótékonysági szervezetek, ahol ezeket örömmel fogadják. Ilyenkor, karácsonyhoz közeledve Böjte Csaba atyának szoktunk gyűjteni, azok a gyerekek, akikről ő gondoskodik, boldogan fogadnának mindent, ami neked már felesleges. Esetleg beszélj az osztályfőnököddel, hogy segítsen ezt megoldani, de a Máltai Szeretetszolgálathoz is elviheted a cuccokat.

Az nem bűn, hogy valaki tehetősebb családba születik, mint a környezetében élők többsége.:-)

2015. nov. 1. 20:21
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ezzel olyan nagy baj ha normális értékrended van! Csak sajna a tapasztalat nem pont ezt mutatja. Én baromira nem sajnálok tőled semmit és kívánom hogy te legyél a kivétel. Általában az emberek jobban megbecsülik azt amit saját erejükből érnek el nem pedig alájuktolják.
2015. nov. 1. 20:57
 18/27 anonim ***** válasza:

Ha szüleid megtehetik akkor ez teljesen ok.

Ne foglalkozz irigy emberekkel mert megfogják keseríteni az életed és nagyon sok van belölük!

Mindenkinek más lehetőségei vannak ebben az életben.

2015. nov. 1. 21:45
 19/27 A kérdező kommentje:

Tizenhatos, köszi az ötletet, ha lesz időm mindenképp összegyűjtöm a régebbi/megunt ruháimat és elküldöm:)

Aki normálisan válaszolt, annak ment a zöld kéz! :D

2015. nov. 1. 22:03
 20/27 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy dolgokat kapsz. Ezekért te teszel is, hiszen teljesítményhez kötik, tehát tanulsz, nem is rosszul, így hát megdolgozol értük.

A szüleid - szerencsés módon - megtehetik, hogy honorálják a teljesítményedet ilyen-olyan összegű dolgokkal, így semmi kivetnivalót nem találok ebben.

Az osztálytársad véleménye nem feltétlenül mérvadó, mert bár elmondhatja a véleményét, de nem ő dönt arról, hogy mit és mikor kapsz. Ez kizárólag a szüleid dolga. Ha ők úgy gondolják, hogy megérdemled, akkor örülj. Ez testvértől független dolog, ha lenne testvéred, valószínűleg őt is jutalmaznák, motiválnák.

2015. nov. 2. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!