Nem tudom behajtani a gyerektartást. Mit tegyek?
Már szinte mindent végigjártam, megy a pénz ügyvédre, közjegyzőre, stb., de gyerektartást nem hajlandó fizetni a g, gyermekem apja.
Bíróság, per, itélet. Ígéret.
Könyörgés, ígéret.
Ügyvédi felszólítás, ígéret.
Fizetési meghagyás, jogerős határozat.
Rendőrségi feljelentés, vallomás megtagadása.
Ígéret.
Végrehajtás, ingatlan 1/4-ére végrehajtási jog bejegyezve.
Na most ezzel semmit sem tudok kezdeni, negyed ingatlan nem értékesíthető.
Tények: apa egy éve tartozik a gyerektartással, pénze bőven van, Németországban dolgozik, kb. havi 800E Ft-ot keres.
Külföldi fizetésből a végrehajtó nem tud tiltani, mert külföldi a munkáltató (be van jelentve).
Apa luxusban él, jól látható módon, amikor hazajön egy hét alatt fél millió körül hagy a kocsmában (akkor mindenki a haverja).
Milyen hatóság vagy ki vagy mi tudna nekem segíteni?
40: Ugyanabban a 10 mp-ben, amikor én, miközben 3-4 órával ezelőtt volt az utolsó aktivitás az oldalon, és senki nem értékelte korábban? Igen kicsi a valószínűsége.
Túl sok válasz értékelésénél tapasztaltam ezt itt az elmúlt 6 évben (sokszor évekkel ezelőtti topicokban) ahhoz, hogy a véletlenre foghassam.
Kedves vàlaszolók! Köszönöm az eddigi hozzászólásaitokat és segítségeiteket!
Kivétel nélkül mindenkinek zöld kezet nyomtam, mégha nem is találtam hasznosnak a választ.
Az állam általi megelőlegezést meg kérem, hanyagoljátok. Semmi értelme.
Valóban egy főre kell jutnia az 57.000Ft-nak.
Akkor a lapjaim:107.000 Ft a GYEDem, mellé 13.700Ft a családi pótlék. Kész, több az egy főre eső jövedelem a megengedettnél.
Az persze senkit sem érdekel, hogy ebből az összegből mennyi a költségem....
És az állam általi megelőlegezéshez kell a végrehajtótól egy nemleges foglalási jegyzék is, de apának van az az 1/4 rész ingatlana, tehát elviekben behajtható, gyakorlatban lehetetlen....
A bejegyzett vègrehajtási jogot nem nèzik!!
Már a gyámügyesnek sem hisznek, meg az ügyvèdnek sem!!
Felháborìtó
Kedves utolsó! Nem tudom, rajtam e vagy máson háborodtál e fel, de mint mondtam nekem 2 különböző ügyvéd, a gyámhivatal, a bíróság és az önálló bírósági végrehajtó is azt mondta, hogy a tartozás ily módon nem behajtható, ill. a megelőlegezésre nem vagyok jogosult.
Azt meg itt a gyakorin egy névtelen hozzászólásból nem tudhatom ki ügyvéd, ki gyámos.
hogy jön ide apád, meg hogy hogy él?
Amúgy menj el dolgozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!