Nem tudom behajtani a gyerektartást. Mit tegyek?
Már szinte mindent végigjártam, megy a pénz ügyvédre, közjegyzőre, stb., de gyerektartást nem hajlandó fizetni a g, gyermekem apja.
Bíróság, per, itélet. Ígéret.
Könyörgés, ígéret.
Ügyvédi felszólítás, ígéret.
Fizetési meghagyás, jogerős határozat.
Rendőrségi feljelentés, vallomás megtagadása.
Ígéret.
Végrehajtás, ingatlan 1/4-ére végrehajtási jog bejegyezve.
Na most ezzel semmit sem tudok kezdeni, negyed ingatlan nem értékesíthető.
Tények: apa egy éve tartozik a gyerektartással, pénze bőven van, Németországban dolgozik, kb. havi 800E Ft-ot keres.
Külföldi fizetésből a végrehajtó nem tud tiltani, mert külföldi a munkáltató (be van jelentve).
Apa luxusban él, jól látható módon, amikor hazajön egy hét alatt fél millió körül hagy a kocsmában (akkor mindenki a haverja).
Milyen hatóság vagy ki vagy mi tudna nekem segíteni?
Akkor tényleg nem tudok mást javasolni, mint néhány kigyúrt embert, akik felkeresik és kedvesen megkérik rá, hogy fizesse ki az elmaradásait.
Vannak olyan cégek, akiknél kétajtós behajtók vannak és arra szakosodtak, hogy a behajthatatlan követeléseknél megjelennek és udvariasan megkérik, hogy rendezze a dolgokat. Szó szerint a nyakára járnak, megjelennek mindenhol, ahol ő is, de semmi fizikai inzultus nem történik.
Négyes! Tudsz ilyen céget mondani? Milyen díjazással dolgoznak? Mert már csillagászati összegeket adtam ki, de nem vezetett eredményre.
És a Nagykövetségen hogy tudom elintézni? Mert inkább az lenne az első.
Olyan nincs hogy EUn belul ne lehessen behajtani, plane ha hivatalosan dolgozik kint. Meg az is lehet hogy kint kap utanuk Kindergeldet es rohog a markaba.
En a jogeros vegrehajtasi hatarozatot OFFIval lefordittatnam nemetre, es elso korben megkeresnem a kinti polgarmesteri hivatalt hogy ok tudnak-e valamit csinalni ezzel. Esetleg a munkaltatojanak kozvetlenul elkuldeni, hogy itt a jogeros hatarozat, lesz szives letiltani a berebol (EUs hivatalos papir ugye).
Nekem a közjegyző, az ügyvéd és a végrehajtó is azt mondta, hogy nem lehet mit kezdeni külföldi fizuval. Sőt a bíróság is! De nem vagyok hajlandó elfogadni!
Egy nagyon nagy nemzetközi cégnél dolgozik, nevesítve a GLS csomagküldő szolgálatnál.
ez nem lehet jo valamire?
A valasi iteletet is meg lehet problani lefordittatni, felulhitelesiteni, es kint probalni valamit. Ne magyar ugyvedet keress, hanem nemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!