Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom behajtani a gyerekta...

Nem tudom behajtani a gyerektartást. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már szinte mindent végigjártam, megy a pénz ügyvédre, közjegyzőre, stb., de gyerektartást nem hajlandó fizetni a g, gyermekem apja.

Bíróság, per, itélet. Ígéret.

Könyörgés, ígéret.

Ügyvédi felszólítás, ígéret.

Fizetési meghagyás, jogerős határozat.

Rendőrségi feljelentés, vallomás megtagadása.

Ígéret.

Végrehajtás, ingatlan 1/4-ére végrehajtási jog bejegyezve.

Na most ezzel semmit sem tudok kezdeni, negyed ingatlan nem értékesíthető.

Tények: apa egy éve tartozik a gyerektartással, pénze bőven van, Németországban dolgozik, kb. havi 800E Ft-ot keres.

Külföldi fizetésből a végrehajtó nem tud tiltani, mert külföldi a munkáltató (be van jelentve).

Apa luxusban él, jól látható módon, amikor hazajön egy hét alatt fél millió körül hagy a kocsmában (akkor mindenki a haverja).

Milyen hatóság vagy ki vagy mi tudna nekem segíteni?

2015. okt. 29. 10:27
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%
A 6-os által javasoltat érdemes volna megpróbálni (ha nem is hivatalos fordítást, de egy normál fordítást, plusz a magyar változatot scannelve elküldöd), ha normális a vezetőség, akkor megpróbálnak majd hatni rá.
2015. okt. 29. 11:12
 12/46 anonim ***** válasza:

Amugy ugy latom hazassagi vagyonjogi alapon nem mukodik, akkor probald azt, hogy legkozelebb amikor igerget, alairatod vele hogy ennyivel es ennyivel tartozik neked. Hogy milyen jogcimen azt ne ird bele.

Inenntol magantartozas, es meg lehet probalni ezt az eu fizetesi meghagyas mokat.

2015. okt. 29. 11:13
 13/46 A kérdező kommentje:

Nem tudom, magyar fizetési meghagyást adtam ki, ami már végrehajtó. Egy követelésre viszont két behajtás nem bocsátható ki úgy tudom.

A megelőlegezés azért sem játszik, mert ahhoz kell egy nemlege

2015. okt. 29. 11:15
 14/46 A kérdező kommentje:
Nemleges foglalási jegyzék, de olyan nem lesz a negyed ingatlan végett
2015. okt. 29. 11:16
 15/46 anonim ***** válasza:
Nincs nemleges foglalási jk? A vègrehajtási jog nem számìt
2015. okt. 29. 11:17
 16/46 anonim válasza:
100%

európai végrehajtható okirat ami kell neked, és egy németországban történő végrehajtás

[link]

Mivel már van egy magyar bírósági ítéleted, ezért meg kell keresned a kinti, a férj munkahelye/lakcíme szerinti illetékes bíróságot (vagy aki a végrehajtást intézi), és ők segíteni fognak neked.

2015. okt. 29. 11:24
 17/46 anonim ***** válasza:
9%

Bocs, de Németországban a havi 800 Euróból nem lehet luxusban élni, ez jóformán a az albérletre plusz kajára sem elég! Ne átszámítsd, hanem vedd figyelembe az ottani árakat is!

Az, hogy mennyit hagy évente egyszer-kétszer a kocsmában, az nem azt jelenti, hogy tényleg sok pénze van, hanemhogy a haverok elött megjátssza a menöt.

Ettöl függetlenül olyan nincs, hogy bejelentett munka mellett Eu-n belül nem lehet behajtani a gyerektartást.

2015. okt. 29. 11:37
 18/46 A kérdező kommentje:
Én már ott tartok, hogy nincs pénzem hivatalos fordításra sem, sem más költségre. Németül meg már nem beszélek olyan jól, hogy a munkáltatónak elmondjam mi a bánatom. Nincs valami karitász aki ilyen ügyben segítene?
2015. okt. 29. 11:38
 19/46 A kérdező kommentje:
17-es!800ezer magyar forintot keres!
2015. okt. 29. 11:39
 20/46 anonim ***** válasza:
21%
Ha más nem, marad a google translate...
2015. okt. 29. 11:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!