Nem tudom behajtani a gyerektartást. Mit tegyek?
Már szinte mindent végigjártam, megy a pénz ügyvédre, közjegyzőre, stb., de gyerektartást nem hajlandó fizetni a g, gyermekem apja.
Bíróság, per, itélet. Ígéret.
Könyörgés, ígéret.
Ügyvédi felszólítás, ígéret.
Fizetési meghagyás, jogerős határozat.
Rendőrségi feljelentés, vallomás megtagadása.
Ígéret.
Végrehajtás, ingatlan 1/4-ére végrehajtási jog bejegyezve.
Na most ezzel semmit sem tudok kezdeni, negyed ingatlan nem értékesíthető.
Tények: apa egy éve tartozik a gyerektartással, pénze bőven van, Németországban dolgozik, kb. havi 800E Ft-ot keres.
Külföldi fizetésből a végrehajtó nem tud tiltani, mert külföldi a munkáltató (be van jelentve).
Apa luxusban él, jól látható módon, amikor hazajön egy hét alatt fél millió körül hagy a kocsmában (akkor mindenki a haverja).
Milyen hatóság vagy ki vagy mi tudna nekem segíteni?
Amugy ugy latom hazassagi vagyonjogi alapon nem mukodik, akkor probald azt, hogy legkozelebb amikor igerget, alairatod vele hogy ennyivel es ennyivel tartozik neked. Hogy milyen jogcimen azt ne ird bele.
Inenntol magantartozas, es meg lehet probalni ezt az eu fizetesi meghagyas mokat.
Nem tudom, magyar fizetési meghagyást adtam ki, ami már végrehajtó. Egy követelésre viszont két behajtás nem bocsátható ki úgy tudom.
A megelőlegezés azért sem játszik, mert ahhoz kell egy nemlege
európai végrehajtható okirat ami kell neked, és egy németországban történő végrehajtás
Mivel már van egy magyar bírósági ítéleted, ezért meg kell keresned a kinti, a férj munkahelye/lakcíme szerinti illetékes bíróságot (vagy aki a végrehajtást intézi), és ők segíteni fognak neked.
Bocs, de Németországban a havi 800 Euróból nem lehet luxusban élni, ez jóformán a az albérletre plusz kajára sem elég! Ne átszámítsd, hanem vedd figyelembe az ottani árakat is!
Az, hogy mennyit hagy évente egyszer-kétszer a kocsmában, az nem azt jelenti, hogy tényleg sok pénze van, hanemhogy a haverok elött megjátssza a menöt.
Ettöl függetlenül olyan nincs, hogy bejelentett munka mellett Eu-n belül nem lehet behajtani a gyerektartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!