Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom behajtani a gyerekta...

Nem tudom behajtani a gyerektartást. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már szinte mindent végigjártam, megy a pénz ügyvédre, közjegyzőre, stb., de gyerektartást nem hajlandó fizetni a g, gyermekem apja.

Bíróság, per, itélet. Ígéret.

Könyörgés, ígéret.

Ügyvédi felszólítás, ígéret.

Fizetési meghagyás, jogerős határozat.

Rendőrségi feljelentés, vallomás megtagadása.

Ígéret.

Végrehajtás, ingatlan 1/4-ére végrehajtási jog bejegyezve.

Na most ezzel semmit sem tudok kezdeni, negyed ingatlan nem értékesíthető.

Tények: apa egy éve tartozik a gyerektartással, pénze bőven van, Németországban dolgozik, kb. havi 800E Ft-ot keres.

Külföldi fizetésből a végrehajtó nem tud tiltani, mert külföldi a munkáltató (be van jelentve).

Apa luxusban él, jól látható módon, amikor hazajön egy hét alatt fél millió körül hagy a kocsmában (akkor mindenki a haverja).

Milyen hatóság vagy ki vagy mi tudna nekem segíteni?

2015. okt. 29. 10:27
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
28-as! Miért számít hol iszik?
2015. okt. 29. 17:57
 32/46 A kérdező kommentje:

29-es mit ítélnének meg? Már van végzés a gyerektartás havi összegéről. Az az összeg, amit apa önként vállalt, nem a bíróság határozta, de ott lett lefektetve. Szóval nem értem ezt a minimàlbér 50%-át.

30-as meg nem tudom mit akar, de nagyon alpári a stílusa.

2015. okt. 29. 18:01
 33/46 anonim ***** válasza:
85%
én is az európai fizetési meghagyást ajánlom
2015. okt. 29. 20:37
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

szerez másik ügyvédet mert az EU-n belül az ilyen adóságokat simán behajtják

pláne németországban

2015. okt. 29. 21:37
 35/46 anonim ***** válasza:
31%

Miért is lett lepontozva a válaszom, mikor azt írtam, hogy állam általi megelőlegezés?? És milyen európai fmh-kat ajánlgattok, amikor már jogerős van neki!?

Itt mindenki úgy dumál bele a dolgokba, hogy senki nem ért hozzá. Egy ügyvéd válaszát meg 9%-ra pontozzátok. Hát gratulálok!

Kérdező! Igenis nézz utána annak, hogy hogyan tudod igényelni az állam általi előlegezést, ugyanis az pont arra az esetre van, ha sikertelen volt a végrehajtás.

2015. okt. 29. 22:29
 36/46 anonim ***** válasza:
74%

Azért lettél szerintem lepontozva, mert nem tudsz olvasni.

A kérdező kettes kommentje az állami megelőlegezéses válaszra:

"Nem, mert 57.000Ft a megelőlegezés felső határa. Ennél picivel több a GYEDem...."

2015. okt. 30. 10:28
 37/46 anonim ***** válasza:
81%

Szenzációs, csak éppen ez a háztartásban egy főre jutó átlagjövedelemre vonatkozik, és nem a bevételre.

Ha a Kérdező kettesben lakik a kisgyerekével, akkor ha FEJENKÉNT ennyit nem ér el a jövedelme, megelőlegezik a tartásdíjat.

Ergo, ha a GYED nincs nettó 114.000,- Ft (úgy sejtem, nincs), akkor az állam megelőlegezi a tartásdíjat.

Ha már többen laknak együtt, akkor megint csak más a helyzet, de a lényeg, hogy egy főre kell havonta átlag ennyinek jutnia, nem pedig arról van szó, hogy a bevétel nem érhet el ennyit. Akkor senkinek sem előlegeznének, gondolkodjatok már...

De persze itt mindenki csak piros kezet tud nyomkodni ahelyett, hogy gondolkodna. Az itt nem divat.

[link]

"...feltéve, hogy a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi átlagjövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét."

2015. okt. 30. 19:25
 38/46 anonim ***** válasza:
72%

36: És te meg a kérdező mennyire tudtok olvasni?

Többen írtak erre az összegre választ vagy kérdést, kétségbe vonva ezt, amire nem érkezett reakció. Ami azért furcsa, mert az ember azt hinné, hogy a kérdező keresi a megoldást, és ez rögtön a legelső, legkönnyebben elérhető megoldás, de átugrik rajta.

2015. okt. 30. 22:01
 39/46 anonim ***** válasza:
66%

Az is érdekes, hogy 2 eddig értékeletlen válasz közül amelyikre hasznos-t nyomtam, az 23, amire nem hasznos-t nyomtam, 51%-os értékelést kapott az én értékelésem nyomán.

!

2015. okt. 30. 22:03
 40/46 anonim ***** válasza:
16%
ma 22:03-as: és arra nem gondoltál, hogy más is értekelheeti uyganakkor valamelyik választ, mint te?
2015. okt. 30. 22:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!