Nem tudom behajtani a gyerektartást. Mit tegyek?
Már szinte mindent végigjártam, megy a pénz ügyvédre, közjegyzőre, stb., de gyerektartást nem hajlandó fizetni a g, gyermekem apja.
Bíróság, per, itélet. Ígéret.
Könyörgés, ígéret.
Ügyvédi felszólítás, ígéret.
Fizetési meghagyás, jogerős határozat.
Rendőrségi feljelentés, vallomás megtagadása.
Ígéret.
Végrehajtás, ingatlan 1/4-ére végrehajtási jog bejegyezve.
Na most ezzel semmit sem tudok kezdeni, negyed ingatlan nem értékesíthető.
Tények: apa egy éve tartozik a gyerektartással, pénze bőven van, Németországban dolgozik, kb. havi 800E Ft-ot keres.
Külföldi fizetésből a végrehajtó nem tud tiltani, mert külföldi a munkáltató (be van jelentve).
Apa luxusban él, jól látható módon, amikor hazajön egy hét alatt fél millió körül hagy a kocsmában (akkor mindenki a haverja).
Milyen hatóság vagy ki vagy mi tudna nekem segíteni?
29-es mit ítélnének meg? Már van végzés a gyerektartás havi összegéről. Az az összeg, amit apa önként vállalt, nem a bíróság határozta, de ott lett lefektetve. Szóval nem értem ezt a minimàlbér 50%-át.
30-as meg nem tudom mit akar, de nagyon alpári a stílusa.
szerez másik ügyvédet mert az EU-n belül az ilyen adóságokat simán behajtják
pláne németországban
Miért is lett lepontozva a válaszom, mikor azt írtam, hogy állam általi megelőlegezés?? És milyen európai fmh-kat ajánlgattok, amikor már jogerős van neki!?
Itt mindenki úgy dumál bele a dolgokba, hogy senki nem ért hozzá. Egy ügyvéd válaszát meg 9%-ra pontozzátok. Hát gratulálok!
Kérdező! Igenis nézz utána annak, hogy hogyan tudod igényelni az állam általi előlegezést, ugyanis az pont arra az esetre van, ha sikertelen volt a végrehajtás.
Azért lettél szerintem lepontozva, mert nem tudsz olvasni.
A kérdező kettes kommentje az állami megelőlegezéses válaszra:
"Nem, mert 57.000Ft a megelőlegezés felső határa. Ennél picivel több a GYEDem...."
Szenzációs, csak éppen ez a háztartásban egy főre jutó átlagjövedelemre vonatkozik, és nem a bevételre.
Ha a Kérdező kettesben lakik a kisgyerekével, akkor ha FEJENKÉNT ennyit nem ér el a jövedelme, megelőlegezik a tartásdíjat.
Ergo, ha a GYED nincs nettó 114.000,- Ft (úgy sejtem, nincs), akkor az állam megelőlegezi a tartásdíjat.
Ha már többen laknak együtt, akkor megint csak más a helyzet, de a lényeg, hogy egy főre kell havonta átlag ennyinek jutnia, nem pedig arról van szó, hogy a bevétel nem érhet el ennyit. Akkor senkinek sem előlegeznének, gondolkodjatok már...
De persze itt mindenki csak piros kezet tud nyomkodni ahelyett, hogy gondolkodna. Az itt nem divat.
"...feltéve, hogy a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi átlagjövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét."
36: És te meg a kérdező mennyire tudtok olvasni?
Többen írtak erre az összegre választ vagy kérdést, kétségbe vonva ezt, amire nem érkezett reakció. Ami azért furcsa, mert az ember azt hinné, hogy a kérdező keresi a megoldást, és ez rögtön a legelső, legkönnyebben elérhető megoldás, de átugrik rajta.
Az is érdekes, hogy 2 eddig értékeletlen válasz közül amelyikre hasznos-t nyomtam, az 23, amire nem hasznos-t nyomtam, 51%-os értékelést kapott az én értékelésem nyomán.
!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!