Elkényeztetett vagyok! Mit csináljak? (lent)
prűd (melléknév)
1. Túlságosan szemérmes (személy), aki kényeskedésből vagy tettetésből nagyon szégyenlős, nemi vonatkozásban gátlásos.
2. A nemi erkölcsre túlzottan vigyázó (személy), aki kicsinyes szempontok szerint bírálja, tiltja a nemi élettel kapcsolatos viselkedést, megnyilvánulást.
3. Túlságosan szemérmes személyre jellemző (gondolkodásmód, megnyilatkozás, viselkedés); a nemi erkölcsre túlzottan vigyázó emberrel kapcsolatos (dolog).
"Álszemérmes, erénycsőszködő. "A prűd ember a nemiségre és az erotikára vonatkozó leghalványabb célzást (szóban, írásban, képen, viselkedésben) tüntetően elítéli, felháborodik a csókolózó fiatalok vagy a rövid szoknya láttán, és fügefalevelet követel az aktszobrokra ".
Forrás: Tudományos és Köznyelvi Szavak
Magyar Értelmező Szótára, azon belül a prűd jelentése.
Hihetetlen, hogy egyeseknek ennyire nincsenek tisztában a szavak jelentésével. De, hogy még bizonygatják is a hülyeségüket.... szánalom.
Én is így vagyok vele...
De viszont, múltkor a szüleim elmentek nyaralni egy hétre, egyedül maradtam itthon.
Főzni a könnyű kajákat megmtudtam csinálni, tehát éhen nem haltam. Mosogatni elmosogattam magam után, az egész házat kitakaritottam. Örültek neki, de azóta is minden ugyan olyan...
Szerintem szeretnének gondoskodni rólunk, amíg ki nem repülünk.:)
Kicsit eltértetek a témától.
Kérdező!
"például ha most odaállítanék a szüleim elé, hogy vegyenek nekem egy 20000 ft-os cipőt, biztos, hogy nem vennék meg, de amúgy sem kérnék ilyet"
Ez alapján nem vagy elszállva, talán ezért sem várják el a szüleid, hogy mindent megcsinálj magadnak. Valószínűleg ha kérnél tőlük például egy 20 ezer forintos cipőt, utána máshogy állnának hozzád. Egyébként tőlem se vártak el sokmindent a szüleim, anya sokszor rendbe tette a szobámat ha én nem, ettől még felnőttem, és mindent meg tudok csinálni egyedül is. Néha ugorj neki kérés nélkül te is a házimunkának, eleinte meg fognak lepődni, de hálásak lesznek érte, neked pedig nyugodtabb lesz a lelkiismereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!