Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom elkényeztetett gyereke....

Párom elkényeztetett gyereke. mit lehetne vele tenni?

Figyelt kérdés

Nem kicsit van elkényeztetve a gyerek a nagyszülők által, meg a párom is mindent megad neki, szinte sosem volt rászólva, ha valami rosszat csinál.

Olyan szinten követelőző velem szemben is, hogy ez kell neki, meg az kell neki, és ha valami nem jót kap, kb úgy megkapom a magamét, hogy még a legrosszabb volt főnököm se tudnak labdába rúgni mellette.

Ma már nem bírtam, és nagyon leápoltam a gyerekét, aminek valószínű több hónapos harag lesz a vége, de lehet, végleges.

Páromnak azt mondtam, inkább engem utáljon a gyerek, mint őt, meg a nagyszüleit.

Gondolom ezek után én leszek a fő ellenség, és ha itt lenne, kiírna egy kérdést, hogy a bunkó mostohámmal mit lehetne tenni, hogy szabaduljon meg otthonról?

2014. aug. 8. 16:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Semmit. Szépen megmondani neki, hogy apucihoz menjen a kéréseivel, mert te nem fogod megvenni neki amire vágyik. Egyébként mit nem vettél/adtál neki?
2014. aug. 8. 16:57
 2/14 anonim ***** válasza:
96%
hány éves a gyerek? szerintem a legtöbben képesek alkalmazkodni mások stilusához, egy idő után megtanulja, veled szemben mit engedhet meg magának. Mi is a legvégén azokat a tanárokat kedveltük a legjobban suliban, akik szigorúak, de igazságosak voltak, akivel meg bármit megengedhettünk magunknak, végül csak ki lettek használva. Ebből indulok ki. Egy ideig biztos fog rád haragudni, mert sérti az önérzetét, hoyg vissza mertél szólni, de te vagy a felnőtt, maradj te az okosabb.
2014. aug. 8. 17:00
 3/14 A kérdező kommentje:

A laptopjait, számítógép alkatrészeit, telefonjait csereberélteti velem, én vagyok az anyagbeszerző, próbálom a legköltséghatékonyabban beszerezni neki ezeket, mivel nem vagyunk milliomosok, sőt...

Amit meg megunt, eladjuk fillérekért.

Amíg kollégiumba járt, kezdett normális lenni, mert megkapta másoktól a helyrerakást, de a párom félti, ezért kivette onnan.

17 éves.

2014. aug. 8. 17:08
 4/14 anonim ***** válasza:
95%
1# És vagy olyan buta, hogy megveszed amit kér? Hát nem kéne. Fiú vagy lány? (Gondolom fiú, a gépes dolgokból ítélve)... Koleszból minek vette ki? Mitől félti?
2014. aug. 8. 17:09
 5/14 anonim válasza:
7%

Nálunk apám pszihológiai hadviseléssel megoldja a problémát. Próbáld minnél inkább letörni a gyerek önbizalmát. Érd el, hogy megútálja magát, és az életét, valamint érd el, hogy féljen tőled, mert akkor már mindent meg fog tenni azért, hogy a veszekedést elkerülje. Nálunk működött..

17/F

2014. aug. 8. 17:21
 6/14 A kérdező kommentje:
#4: igen, vagyok olyan buta...
2014. aug. 8. 17:42
 7/14 A kérdező kommentje:

#5: azért van némi átmenet édesapád, és aközött, ami a helyes megoldás lenne.

Nem akarom letörni az önbizalmát, azt szeretném, hogy egy életerős, rendes gyerek legyen, ne egy erőszakos valaki, aki terrorban fogja később tartani a családját, ne adj Isten, még neki is megy majd annak, akitől nem kapja meg azt, amit szeretne.

Gondolom ebből később lesz majd autó, motor, stb...

Meg kellene tanulnia, hogy ezek nem ingyen vannak, és van, aki elég keményen megdolgozik értük.

Igen, kb jól tippeltem, hogy egy elkapatott gyerek kb így éli meg ezt, hogy "lelki terrorban tartja az apja"

2014. aug. 8. 17:45
 8/14 Kiss Nikoletta válasza:
96%

Egy időben az öcsém is ilyen volt. Apukám meghalt, és ő anyát semmibe nézte. Én 18évesen kirepültem otthonról, külföldön kezdtem dolgozni. Az öcsémnek a párom lett a példaképe, látta, hogy megdolgozunk a pénzért, és így jó telefont, jó autót vehetünk magunknak.

Az öcsém középsuliból átment szakácsnak, mert ő is szakmát akar.

A lényeg, amitől anya féltette: a munka.

Pedig a legtöbb fiatalra ráférne, hogy csináljon valamit. Annyi léhűtőt ismerek.....mert a szüleik azt hiszik az a jó, ha nem dolgoztatnak vele semmit. Elég, ha csak a Mekibe megy el, és magára költheti a pénzét, de akkor legalább megtanulja hol a helye a rangsorban, hogy hogyan beszéljen másokkal, hogy tartsa tiszteletben azokat akik tőle idősebbek és többet tudnak, és megtanulja mi az a pénz. Mondom én ezt 22évesen.

2014. aug. 8. 17:53
 9/14 Kiss Nikoletta válasza:
94%
Mellékállásként gondoltam persze!
2014. aug. 8. 17:59
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Hamarabb kellett volna cselekedned, nem kivárni míg így elfajul az eset.

De nem csak őt, hanem a anyját is fel kellene világosítanod erről. A gyermek neveléséhez, ütlegeléséhez nincs jogod. Ahhoz viszont van, hogy anyagilag nem tángálod.

Sajnos ha a párod ne áll melléd, akkor az egész családdal szembe kerülhetsz.

2014. aug. 8. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!