A könyvek miatt változott meg a lányom?
Van egy 18 éves szép jó eszű lányom. Elég hamar túl esett a lázadó korszakán. Nagyon fiatal volt mikor volt egy kisebb idegösszeroppanása. Az utóbbi időben nem volt vele semmi gond, csupán annyi, hogy nem lehetett vele a jövőjéről beszélgetni. Akárhányszor felhozzuk mi legyen gimi után elkezd rettegni és sírni vagy inkább ott hagy minket. Emellett rábukkant egy Philip k. Dick nevű íróra akinek a műveit olvassa éjjel nappal és felfedezte a mechanikus narancsot. Azt vettem észre ezek csak még inkább húzzák őt lelkileg lefele. Már nem jár társaságba se. Egyedül van otthon a szobájában. Már nagyon mosolyogni se látom. általában csak elmereng a távolba, vagy szigorú tekintettel nézi a körülötte lévőket. Múltkor egy családi eseményen iszogatott és megpróbáltam vele beszélgetni erről és annyit mondott, hogy neki nem abból van elege, ahogy vele bánnak, hanem abból, hogy azt kell végignéznie nap mint nap, ahogy az emberek egymással bánnak és hogy ő ezt már nem bírja.
Mi lehet a lányommal?
Szerintem nagyon sok tini ilyen.
Viszont mivel írtad, hogy volt már ideg összeroppanása, ezért aggódnék. Bár ugye nem derült ki, hogy miért volt. Meg az sem, hogy mi volt a családi összejövetelen. Lehet, hogy tényleg gázosan bántak egymással az ott lévők. Ő meg csak őszintén elmondta a véleményét.
Szerintem olvass el pár Philip k. Dick könyvet,így lesz némi fogalmad, hogy miért olvassa. Nekem az egyik kedvenc íróm, mégsem vagyok hibbant tőle.
A lányod nem a jó sőt baromi jó könyvek miatt változott meg, és lett az aki.
Már eleve az sem normális, hogy retteg, sír, hisztizik ha egy viszonylagos jövőről, közeli terveiről akartok vele beszélgetni. A lányodnak súlyos pszichés gondjai vannak, ami orvosért kiált.
Biztos, hogy nem K. Dick írásai okozzák a gondot.
Sőt, talán épp ezek segítségével próbál átevickélni a problémáin.
Vidd hamar segítséghez!
Vallás, és hasonló dolgok tudják nagyon megkavarni az ember lányát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!